Препарати за съдомиялна - 5

• 67 918
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • Балчик
Взех за проба един кауфландски прах, тяхна марка, в светлосиня найлонова торба- 2 кг за 8 лв. Сигурно сте го обсъждали, но не ми се връща назад да търся. Доволна съм много. Измива отлично и тави, и тенджери, а и  е каквото търся- чист прах, без 15000 в едно. Ей този:

"Еко" програмата пести вода и електроенергия, екологична е от гледна точка на природата. Не знам при вас, обаче моята си мие чудесно, нищо не трябва да се премива след нея, ползвам я понякога, когато пускам през нощта.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 12:59 от Джемма

# 646
Джемма, каква е дозировката за  12 компл. съдомиялна?

# 647
  • Балчик
Пише за нормално замърсени-20 гр,за силно замърсени- 30 гр. Аз слагам обаче 1 с.л не съм я  мерила по грамове,ако са слабо замърсени И 1.5 с.л при силно замърсени. Хареса ми праха, определено, не отстъпва на Финиша, който ползвах преди това.
Винаги имам различно замърсени съдове и таблетките не са ми решение, изобщо, затова предпочитам праха. А и заради това, че отделно зареждам сол и гланц.
Може и да не е био праха, но май само аз не съм особено доволна от Грюн грийн-а.Всички го ползвате с удоволствие, а на мен неми е присърце, особено гланцът. Таблетките, еди-дойди, мога да ги деля и дозирам, ама откакто заредих гланц с тази марка си съсипах чашите. А може и комбинация от таблетки с гланц, не знам, но определено не ми хареса.
Спрях ги и нещата си влязоха в нормата.

Сестра ми също се оплака от гланца на Грийн грюн.
най ме е яд за едни ракиени чаши- съсипаха се.преди това 6 години ги мих с Калгонит, после Финиш, Сомат даже, какво ли не са видели, но от грюн грийна станаха ужасни. Дуралексът се изчисти постепенно, но тези чаши-нъцки.

# 648
Николови, мерси! Аз като четох че на повечето се надраскват чашите, си представих какво ли ще стане с тигана...

Вчера като отворих машината малко след като беше почнало сушенето, на дъното беше пълно с вода и пяна... така ли е и при вас, или нещо не е наред?

Ако може и още един въпрос - как се зарежда миялната за половин миене? Само в горната тава, само в долната, или може и в двете, но с по-малко чинии?

само в горната кошница

# 649
Много благодаря, Джемма, значи, като си свърша таблетките, ще си взема прах. Така ще ми излиза още по-евтино. Освен, ако до тогава не пуснат пак таблетките на промоция Mr. Green .

Свършва ми гланца на Клийн максимо и се чудя дали пак да взема същия или да си купя на К-класик? Има ли някаква разлика в качеството на двата гланца?

# 650
  • UK
Аз да похваля таблетките на Медикс, вършат същата работа, като по-скъпите им събратя на Зомат примерно Crazy

# 651
Джемма, а каква сол и гланц ползваш в комбинация с К-класик праха?

# 652
  • Балчик
Сол вземам някаква евтина от Пени маркет (в момента нямам налична кутия,за да видя марката), а гланцът ми в момента е Медикс. Общо взето рядко купувам Финиш, защото не намирам разлика с евтините. Когато бяха Калгонит, като че ли имаха по-добро качество препаратите.

# 653
  • Варна
Пише за нормално замърсени-20 гр,за силно замърсени- 30 гр. Аз слагам обаче 1 с.л не съм я  мерила по грамове,ако са слабо замърсени И 1.5 с.л при силно замърсени. Хареса ми праха, определено, не отстъпва на Финиша, който ползвах преди това.
Винаги имам различно замърсени съдове и таблетките не са ми решение, изобщо, затова предпочитам праха. А и заради това, че отделно зареждам сол и гланц.
Може и да не е био праха, но май само аз не съм особено доволна от Грюн грийн-а.Всички го ползвате с удоволствие, а на мен неми е присърце, особено гланцът. Таблетките, еди-дойди, мога да ги деля и дозирам, ама откакто заредих гланц с тази марка си съсипах чашите. А може и комбинация от таблетки с гланц, не знам, но определено не ми хареса.
Спрях ги и нещата си влязоха в нормата.

Сестра ми също се оплака от гланца на Грийн грюн.
най ме е яд за едни ракиени чаши- съсипаха се.преди това 6 години ги мих с Калгонит, после Финиш, Сомат даже, какво ли не са видели, но от грюн грийна станаха ужасни. Дуралексът се изчисти постепенно, но тези чаши-нъцки.
Как изглеждаха "съсипаните" ти чаши? Да знам за какво да следя. Аз от скоро имам миялна и ползвам таблетки и гланц на Грюн Грийн, засега нямам оплаквания.

# 654
Джемма ,не си единствената която не харесва ГГ гланца.
По препоръка тук от форума се купих -еми нищо общо с Финиша.Захабиха ми се всички чаши дуралекс,станаха едни посивели като посипани с прах и неизмити. А какъв вид имаха когато ползвах Финиш.Огромна разлика .С нетърпеие чакамда свърши и да си звзема отоново финиша.

# 655
Аз нямам никакви оплаквания - и от таблетките и от гланца Peace

# 656
  • Балчик
Джемма ,не си единствената която не харесва ГГ гланца.
По препоръка тук от форума се купих -еми нищо общо с Финиша.Захабиха ми се всички чаши дуралекс,станаха едни посивели като посипани с прах и неизмити. А какъв вид имаха когато ползвах Финиш.Огромна разлика .С нетърпеие чакамда свърши и да си звзема отоново финиша.

Точно, огромна разлика.

Чашите ми станаха матово сиво-сини.

# 657
  • Балчик
Преди малко ми спря миялната, та снимах да покажа резултата с този прах К Класик:

Скрит текст:

Единствено не се е измило дъното от горната страна на синьото кастронче, но с гъбичка лесно падна, отвътре, както се вижда е идеално чисто. предполагам защото е в края на горната кошница и не е попадала добра струя.

# 658
Аз нямам никакви оплаквания - и от таблетките и от гланца Peace

и аз нямам оплаквания, като мия с гланц и таблетки ГГ вече втора година. Как преценихте, че помътняването е точно от гланца? Досега се коментираше, че се получава от праха или от таблетки(гел) и от температурите, както и от качеството на стъклото?

# 659
Джема....да питам направо теб...как се дозира праха?Някаква сложна манипулация ли е,или не?И в сравнение с таблетките на ККласик, по-добър ли е,или не е?

Някакси с таблетки ми изглежда по-удобно и си мислех сега да пробвам тези на Кауфланд.Но пък е добре и прах да имам евентуално за по-малко количество съдове и половин зареждане, за да не хабя цяла таблетка Феъри.

Общи условия

Активация на акаунт