Препарати за съдомиялна - 5

• 67 908
  • 746
  •   3
Отговори
# 660
Можеш да използваш половин таблетка за половин миене Peace

# 661
Може,но тези на Феъри са с два вида гел отгоре и ме е страх да не се разтече.Но може да опитам някакси.Бях чела,че ставали за раделяне все пак  Thinking

# 662
  • Балчик
Аз нямам никакви оплаквания - и от таблетките и от гланца Peace

и аз нямам оплаквания, като мия с гланц и таблетки ГГ вече втора година. Как преценихте, че помътняването е точно от гланца? Досега се коментираше, че се получава от праха или от таблетки(гел) и от температурите, както и от качеството на стъклото?

Ами защото никога нищо такова съм нямала и в момента,в който сложих тоя гланц и край, започнаха проблемите. Едновременно с гланца ползвах и таблетките на Грюн грийн, затова казах, че не ги харесвам. Спрях всичко от марката и виждате- чашите излизат пак прозрачни и блестящи. не е от настройките, как ли не въртях и по-малко, и повече- не и не.

Таблетките на К Класик не съм ползвала,затова не мога да кажа за разликата им с праха.Но прахът ми е удобен именно заради дозирането на всяко миене, според съдовете и замърсеността. Аз си го изсипах в кутия с капак и си дозирам със супена лъжица. На по-малко замърсени, пълна миялна слагам 1 с.л, на замърсени 1.5/ Ако има много загоряло, може и 2 даже. Ако имам само чинии и чаши, непълна миялна,слагам 1/2 с.л. Не ми се занимава с делене на таблетки и не ги харесвам особено, предпочитам прах.

# 663
Потвърждавам за ГГ . И при мен се получиха тези зацапвания от като почнах да го ползвам .Преди блестяха като на рекламите . Нямям търпение да ми свърши и си вземам Финиш.

# 664
  • о`майна лунна нощ е
С ГГ бях в началото. От темата тръгнах, защото нямах никакъв опит. Поизмъчих се и не повторих покупката. Тогава го отдавах на незнанието ми и опитите, които провеждах по отношение на нареждането, програмите, настройките ...  Най-ценното като съвет, който получих от тук, беше за деленето на таблетките при малките машини. Сега избирам такива, които мога да разцепя на две и за това Финиш /по-обикновените варианти/ и Сомат ми идват добре. Веднъж с точката, другият път - без. Няма разлика в миенето.

# 665
  • Варна
И по моите чаши се появиха петна , сменям настроики и програми ,чудя се и се мая
от години си ги имам и си ги мия на ръка нищо им нямаше
отначало ползвах финиш блестяха
минах на ГГ и таблетки и гланц и чашите ми са за боклука
не искам да правя лоша реклама на продукта , но при мен е фаст , може пък и стъклото да не е читаво
знам ли , на дуралекса нищо му няма
но сега ви чета с надеждата покрай вас да открия продукт от които да остана доволна
като че ли неискам да е прах , едни приятели пък взели от този на кауфланд , останали им неизплакнати съдовете , дали са сложили повечко от препарата , затова на мен таблетките са ми по удобни
или цяла или половинка , преценявам на момента !!!
мисля Лидълските да пробвам пък каквото стане !

# 666
  • Балчик
А по какво разбират, че не са им изплакнати съдовете? Това доста често го срещам. Предполагам по пяната, която виждат,отваряйки машината. Имайте предвид,че препаратът не се пени кой знае колко, пяната е от гланца.

# 667
  • о`майна лунна нощ е
По остатъците от препарат по тях, петната, мътните стъкла ... Аз ползвам само таблетки. Никога не съм слагала прах или гел. Получавало се е да ми излезнат съдовете с фин прах по тях, или все едно съм ги омазала с мръсна вода, или песъчинки направо по вътрешните части на чашите. Там си личи най-много. Дуралексови съдове на практика нямам - само една купа за салата, та тя не ми е критерий за съд за експерименти с препарати.

# 668
  • Балчик
Е, това зависи от подреждането на съдовете, въртенето на перките и налягането на помпата, препаратът тук няма нищо общо.

# 669
Джемма,
От колко време ползваш праха на Кауфланд?
Бих опитала,но каква е тази голяма опаковка? За 100 миенета за съдомиялна за 12 комплекта. Моята е малка-45 см. за 10 комплекта.Ще излезе сигурно 120-150 цикъла. При положение,че я пускам през ден-цяла година...

# 670
  • Балчик
Джемма,
От колко време ползваш праха на Кауфланд?
Бих опитала,но каква е тази голяма опаковка? За 100 миенета за съдомиялна за 12 комплекта. Моята е малка-45 см. за 10 комплекта.Ще излезе сигурно 120-150 цикъла. При положение,че я пускам през ден-цяла година...

В началото на този месец я взех за проба. То пък ми хареса и ще си го доизползвам. Много обичам така- да не мисля за препарати дълго време. Simple Smile

# 671
  • Бургас
Елфичка, във въпроса си към Джема споменаваш за по-малко съдове. Ми то съдовете на снимките ти по-назад са си половин миялна.  Naughty Живо разхищение.  Mr. Green Тъпчи ги повече, опитвай твои подредби, ще свикнеш. Честито!   bouquet
Иначе за праха, да си призная, на мен праховете са ми любими. Взимала съм на Медикс, на Финиш (този повече ми харесва). Аз съм с 45-сантиметрова машинка, че сме трима и не исках да ми стоят съдовете да се трупат. Достатъчна ми е и много си я обичам. Всеки ден я пускам, доволно натъпкана на по няколко реда. Именно праха и гела са ми най-удобни, защото имам бутон за съкращаване на  програмата на половина. Обикновено са между 125-140 минути и като я съкратя на половина се измиват съдовете перфектно за около 70 минути. Таблетките за моята миялна ми идват големи, когато съм разделяла ми се трошат, ронят, овлажняват до другия ден...  Stop

# 672
Радост....разхищение си е направо моето  Laughing
Но се научих да я тъпча вече доволно  bowuu За един ден няма как да успея да я натъпча,но за два става.Е,пускам я и не толкова пълна,но не смея да деля таблетката,че да не би пък да не се измият.
Пример от днес....тенджери на два дена плюс тава от печено пиле/полепнала/.....еми светят за 58 минути на 60 градуса.Направо чудна програмка  Heart Eyes

Имахме и празник онзи ден вкъщи и няма да опиша какво изпитах 10 минути след като гостите си разотидоха.Кухнята блестеше,масата също.Все едно не е имало парти.Бях готова за следваща порция гости веднага  Mr. Green А иначе ставаха камари до небесата и миене на другия ден на поне 25 чаши и 30 чинии,купи,прибори и т.н.  Crazy Лошо ми ставаше  ooooh! Да не говорим,че един сушилник не можеше да ги събере и се миеше на турове  Whistling Наистина незнам как съм карала.То и затова се изприщвах като чуя Рожден Ден,а при нас са много...  Mr. Green

# 673
Аз нямам никакви оплаквания - и от таблетките и от гланца Peace

и аз нямам оплаквания, като мия с гланц и таблетки ГГ вече втора година. Как преценихте, че помътняването е точно от гланца? Досега се коментираше, че се получава от праха или от таблетки(гел) и от температурите, както и от качеството на стъклото?

Ами защото никога нищо такова съм нямала и в момента,в който сложих тоя гланц и край, започнаха проблемите. Едновременно с гланца ползвах и таблетките на Грюн грийн, затова казах, че не ги харесвам. Спрях всичко от марката и виждате- чашите излизат пак прозрачни и блестящи. не е от настройките, как ли не въртях и по-малко, и повече- не и не.

имаме  миялна от 15 години при майка ми и аз отделно при мен от4. Помътняване ми е ставало от всеки вид препарат и после се е махало, затова съм се убедила, че не зависи от препарата. Дедо когато обясняваше за гела дали е по-щадящ беше казал, че зависи от резки температурни промени и от стъклото, а не от марката или вида прах, таблетки и гел. И че не е надраскване , а промени по стъклото, които са отстраними. Последно видях таблетки , на които пише Glasschutz, при тях било сигурно, че не се получава такава реакция дори при нискокачествено стъкло и температурни влияния Peace

# 674
  • Балчик
И аз ползвам миялна от 2002 г и пак казвам, че не е от температурата и миещият препарат. Всичко си ползвам както и преди. В момента, в който налях тъпия гланц всичко стана на ... В момента, в който го спрях, всичко си дойде на мястото. Преди това докато свърши гланцът в резервоара, пробвах всички степени от о до 6, без никакъв положителен ефект.
При висока температура се получава стареене на стъклото, моят случай не е такъв. Едва ли някой повече от мен е чел за процесите- химични и физични, случващи се в миялната, освен Дедо де. Още като взехме първата изчетох един много добър форум, където пишат  и професионалисти. Така че, знам какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт