Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 105-тa тема

• 158 084
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.София
Къде точно написах обида и към кого?
Грешката ти идва от началото на изречението  "за първи път попадам..." и макар Вени да е малко по-емоционална,е права,че като се има предвид колко отдавна следиш блоговете ни чак сега ли попадна на грамотно написан?
Еееее стига дее... тука не сме се събрали за да се караме,а да показваме маджи  Naughty

Аз днес съм без снима...но за вечеря хапвахме пълнени чушки със сос бешамел... Wink   bouquet

# 586
  • София
Грешката ти идва от началото на изречението  "за първи път попадам..." и макар Вени да е малко по-емоционална,е права,че като се има предвид колко отдавна следиш блоговете ни чак сега ли попадна на грамотно написан?
Доста напрягане е необходимо, за да си измислиш обида там, където няма такава.
Това, че следя кулинарни блогове в интернет, не значи, че това са Вашите блогове.

# 587

Момичета, не е ли по-добре на лични да се изясните? Точно в тая тема........ще тръгнат реплики и дуплики и ще ѝ се загуби смисълът. Peace

У нас пилешки дробчета и маслени белтъчени сладки.

# 588
От мен днес много набързо:
Царевични мъфини, но със салам и царевично брашно

Бананов кекс на Селма, но допълнен от мен

# 589
  • София

Момичета, не е ли по-добре на лични да се изясните? Точно в тая тема........ще тръгнат реплики и дуплики и ще ѝ се загуби смисълът. Peace

Хайде хайде и без лични, ако някой смята, че има за какво, да натисне бутона информирай модератор!

# 590
# 591
Шилешко яхния....

# 592
Така.. Grinning Не,че съм залипсвала на някой,ама да се появя Wink
Лабрекс,мерсаж за похвалите EmbarassedТи си ми вдъхновение за много обеди и вечери   bouquet
Джема,благодаря ти, а за "Агнесата", ако решиш да я правиш сложи задължително бакпулвер,понеже,аз я правих по една рецепта без набухвател и стана малк тиклава...
merydit може ли да ми дадеш рецептата за крилцата със сирена,моля Simple Smile
Пеп-4о да попитам за задушените воденички с лук,как ги правиш?
Цецето много ти е апетитна "сватбартската чорба" и ,ако може да ми кажеш рецептата?
Venetta "крем-баницата" ,като я гледам и се давя от слюнки,много моля за рецептата Simple Smile
И да покажа и аз нещичко- Един сочен ябълков сладкиш Simple Smile Усмивки на всички и лека вечер   chef

# 593
  • Бургас/Пз
Сигурна съм, че постът на Алфа Бета е изключително добронамерен и не е искала да засегне абсолютно никой. А колкото до рекламата на блога - едва ли такава точно й е била целта - все пак дори линк към него не е дала. Малко стана работата под вола да се търси теле, но нека наистина да не разваляме прекрасния дух в темата.  Hug Peace

# 594
Доста напрягане е необходимо, за да си измислиш обида там, където няма такава.
Това, че следя кулинарни блогове в интернет, не значи, че това са Вашите блогове.

що бе, аз пък се засегнах. Претендирам за: че пиша грамотно, да обяснявам надълго и широко и ти да си попадала в блога ми, последно за ореховките.  Какво и в блога на Йоли, която също е доста подробна; за торти и която от време на време чете (и пише) тук.

*ЦЕЦ* , воденичките са задушени, на първо карамелизирам лука - така повече ми харесва, отколкото суров да готвя направо с тях. Но и воденичките ми са крехки, та за час бяха готови и те.  И ето: Лук, олио/зехтин, сол - когато започне да се запържва - малко вино, намалявам котлона, оставям да къкри тихо,  докато го поеме. И когато отново остане на мазнина, прибавя още малко масло и лъжичка захар. И когато  вече замирише на приятно и се зачерви тук-там, слагам воденичките отгоре, още вино и вино, затварям с капак и оставям да се задушат. Обикновено доливам още веднъж вино - за  да не става като супа, на два пъти го прибавям и за 40-50 мин. са готови. Накрая - щипка риган или мащерка, червен пипер. А когато са от магазина - всичко заедно, ето http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/4-5-6-1-125-2-3-200-200.html

# 595
  • забравих си мисълта...
*ЦЕЦ*, заповядай рецептата. Ако има нещо неграмотно, питай, може да успея да обясня. Wink

Пухкаво, сладко - солена крем - баница със сирене

Продукти:

Около 6-8  фини кори за баница
150-200 гр сирене

2 бр.   яйца
250 мл    кисело мляко
  2 с.л.  олио

2 с.л.  захар
  1 пак.  ванилия захар
  1 ч. л. бакпулвер
  2 с. л. картофено нишесте, може да го замените с царевично или пшеничено брашно

За намазване на корите:

1 с. л. олио
около 100-150 мл минерална газирана вода

Пудра захар за поръсване отгоре

Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват за около 7-10 минути или докато се получи много пухкава маса. Прибавя се олиото и се разбива за още 2-3 минути. Прибавя се половината от киселото мляко. В останалата половина се прибавя бакпулвера, разбърква се и след като кипне се прибавя към останалата смес и се разбива за около минута, но на не много високи обороти, че иначе рискувате да напръскате с яйчната смес всичко около вас. Накрая се прибавят двете супени лъжици картофено нишесте и сместа се разбърква внимателно в една посока.
Олиото и минералната газирана вода се смесват.
Аз вземам една кора и с помощта на четка я намазвам леко с тази смес (олио + минерална газирана вода). Отгоре поставям втората кора, намазвам пак леко с четката с мазнината и водата, и сипвам от яйчната смес, и поръсвам със сиренето. Навивам на руло и поставям  в тава, предварително намазана с олио и поръсена с брашно или покрита с хартия за печене. Пека в предварително затоплена на 200°С  фурна, на средна скара.
След като извадих баницата от печката, я поръсих с пудра захар и не я покрих с кърпа или каквото и да е, също не я обърнах върху купички и пак си остана пухкава и беше безумно вкусна.

Alpha_beta, много те моля, прочети, това което си написала и се надявам да успееш да разбереш какво се опитвам да ти кажа не само аз, но и Еликсир, и Пепи, а има и други Дами, които не са го написали тук в темата, но са много засегнати от казаното от теб. Повярвай ми, не ти го пиша с лоши чувства, по-скоро написаното от теб нарани твърде много от дамите тук. Както вече писах, прочети в тортената тема, прочети темите в любими и ми кажи кой пише неграмотно. Ти си в този форум от 2006 година и искаш да ми кажеш, че за първи път виждаш грамотен блог. Извинявай, но не мога да се съглася.
Ani_d, сигурна съм, че Alpha_beta не e и помислила, че опитвайки се да те похвали, ни обижда. Hищо лошо да те похвали разбира се, но нека го прави така, че да не ни обижда нас останалите в този форум, в неграмотност.
А ти midkoo, на теб ще цитирам една чудесна българска поговорка, която във връзка с казаното от теб е абсолютно подходяща, а именно: "Когато атовете се ритат, магаретата нямат работа там". Така че кога дойде в този форум, кога разбра, кои са ощипаните моми тук във форума? На 90% тук от пишещите не им е необходимо да бъдат похвалени, те си знаят, че могат и знаят, така че теб кой те щипе, че подскачаш? Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 17:21 от Venetta

# 596
  • DE
Аз пък съм сигурна че alpha-bet чето умишлено не е искала да обиди никого.
Понякога написаното "звучи" някак си по-грубо от мисълта Hug

У нас хлебчета-сандвич и волска пишка hahaha
(да не си помислите сега че съм някоя дето мисли все за глупости...е, понякога де Embarassed)

Зеле с месце

Палачинки за утрешната закуска

Солени мъфинки с пържен лук, салам и кашкавал
За първи път правя солени и бях нескромно доволна от резултата. Утре май пак Mr. Green

# 597
  • Благоевград
От мен сьомга със зеленчуци във фолио

Ванилова бисквитена торта със сушени кайсии

# 598
Привет,
последният пост на matze ме разсмя със сълзи Simple Smile - за волските такова де  Joy Joy Joy Само като ѝ гледам размера на въпросната и ме напира пак Simple Smile)))
Аз искрено съм впечатлена от количеството снимки и идеи, които виждам! Не мога да се включвам често, но всеки ден си крадвам по идейка Simple Smile

От мен шоколадова торта

Рецептата е тук: http://vaklina.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.html

Весело и с усмивка от мен Simple Smile

# 599
  • София
От години пиша и чета в този форум и подфорум.
Може да се види, че основно ме впечатляват сладкишите и тортите.
Толкова много хора, потребителки и рецепти съм хвалила и публично и на лични.
Как пък в 3 реда успяхте да намерите обида и то персонална, не съм си и помисляла за което.

Alpha_beta,  Както вече писах, прочети в тортената тема, прочети темите в любими и ми кажи кой пише неграмотно.

Къде в поста ми твърдя такова нещо за форума/подфорума или за конкретен блог на съфорумка?

Впечатлена съм от фантазията Ви да откривате обида там където няма такава спрямо Вас, дами!

Аз спирам да коментирам по темата!

Общи условия

Активация на акаунт