Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 710
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Наистина one size не стават за новородено, а ако е като моето да се роди 3100 и после да качва в началото по малко изкарахме 4 месеца на еднократни, защото инвестицията в многократни пелени за новородени ми се видя твърде голяма, а ползата никаква. Странното обаче е че на нас ни стават най-добре на средния размер, но може да е защото са му дебели бутчетата. Ако е на най-малкото му се отбелязват страшно много ластици и мисля, че не му е удобно и протичат повече.
А аз искам да питам с какво перете петната от ако ? Имам на две пелени не изпрано и много ме дразни. Надявам се с повечко пранета да се изпере, но все пак ако има как да го разкарам по-бързо Simple Smile

# 136
И аз не мисля да инвестирам в многократни пелени за новородено. Много пари за малко време. В нашия род се раждат тлъстички бебенца  Joy и се надявам бързо да почнат да ни стават едноразмерните.

# 137
  • Пловдив
За петна сапуна на imse vimse

И аз направих грешката да инвестирам в пелени малък размер. Ползвахме ги супер малко, а дадох сумати пари за тях. Сега нямат продаване. В бг никой не взима втора употреба пелени.

# 138
Петна от ако изпирах успешно с най-обикновен сапун Дуру-дуру Simple Smile.
Стават и всички сапуни за петна. Примерно в ДМ има такъв: Fleckenseife.
В Кауфланд също съм виждала.  Peace

Аз също няма да взимам за новородено. Първите месеци с еднократни пелени, макар че хич не ми иска. Ще пробвам с многократните в началото, но съм почти сигурна, че ще протичат.  3, 4 месеца минават много бързо. Peace
Това е предимството на one-size пелените, че са еднократна инвестиция, а се ползват минимум година и половина, две.

# 139
  • Варна
Аз взех за новородено и мисля да ги комбинирам с еднократни в началото. След това да минем изцяло на one size, тъкмо ще е лято и ще е лесно със сушенето, ако дотогава не сме взели сушилня.

Посъветвайте ме, какви бамбукови и конопени подложки да си взема.  Hug

# 140
Ако вземете 5 броя непромокаеми гащички за новородени, които съхнат бързо, ще изхарчите пари за около 3 купии  Виона, които се ползват по-малко от  месец. Непромокаемите гащички могат да се ползват с прифолдите, които ще ползвате по-нататък, примерно.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 10:36 от celika

# 141
Ако вземете 5 броя непромокаеми гащички ма новородени, които съхнат бързо, ще изхарчите пари за около 3 купии  Виона, които се ползват по-малко от  месец. Непромокаемите гащички могат да се ползват с прифолдите, които ще ползвате по-нататък, примерно.
Аз също съм заложила на комбинация едноразмерни + няколко непромокаеми гащички в малки размери. Мисля да ползвам тензух с гащичките, който да ползвам и като порасне. Едно от съображенията ми е, че чакаме бебето през април и ако 4-5 месеца е с еднократни, значи да изкара летните жеги с еднократните, а някак не ми се струва много комфортно за бебето това.
Като се появи дребното ще докладвам как се е получило все пак, тъй като не винаги плановете е за дължително да сработят перфектно Simple Smile

# 142
Още не съм си получила памперсите от Алвабейби, вчера мъжът ми е ходил в пощата, оттам са му казали, че ако са отишни в митницата, от митницата ще ми пратят писмо. На сайта пише, че е шипнато и дотам. Дали да не им пиша да ги питам? Поръчката направих на 17ти, днес стават три седмици!

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 08:29 от Анонимен

# 143
  • Edinburgh-UK
Parvo pak da se izvinq za latinivata she trqbva da si sloja nqkaksi kirilizator na telefona .az she invistiram za novoroden razmer tuka mnogo lupuvat vtora raka dori sam vzela nqkolko broiki dvora raka no sa kato novi .prefold sas zashitni gashi she vi izleze naistina mnogo eftin variqnt i prefoldite mogat da se polzvat za vbadishe pak.petnata ho maham s edin specialen raztitelen mai beshe sapun

# 144
Препоръчайте хубави непромокаеми гащи + прифолди. Аз не съм го обмисляла този вариант, но май е по-добре от еднократните пелени за първите месеци.

# 145
  • Edinburgh-UK
Danon az sam se sprqla na bummis i tqhni gashichki

# 146
Ако ви интересуват кавъри за новородени (освен че ги продавам, малко ги е ползвала девойката, ако някой се интересува моля на лични) мога да ги покажа нагледно (за Сф.), за да се ориентирате просто като размери, защото са толкова различни всичките.

За прифолди съм много доволна от swaddlebees, още ползвам най-малките, а момата е на 10м.
Много добри отзиви има за indian prefolds, предполагам в ebay има.
Отделно bummis май продаваха първоначален комплект точно гащички и прифолди.
Напр: http://www.funkymonkeypants.com/bummis.html

По-рано бях писала че и от bummis и от thirsties съм доволна за новородено, както и totsbots, но те бяха по-големи сравнени с другите (размер 0).
Успех  Peace

# 147
  • Edinburgh-UK
Satoriпрепоръчай ми кавъри за новородено?
Мислих си за Bummis Super Brite newborn обаче ги дават до 9 lbs май ще са много малки,а малкият размер да не са много големи знам ли?Мнение за тях.Също така мисля да взема и на thirsties duo wrap -мнения за тъх?

# 148
Аз съм много доволна от непромокаемите гащички на Имсе Вимсе.

# 149
Мога да препоръчам непромокаемите гащички на blueberry, размера за новородено. Имат едно ластиче около крачето, с което ми се струва много трудно да протекат. И могат да се ползват и на съвсем малко бебе, аз пробвах на 2,9 кг., но мисля, че може и за по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт