Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • By the sea
Данон, честито  bouquet
Млечното ако малко го измивах и в пералнята, понякога натърквам със сапуна за петна на Имсе Вимсе, най-вече суша на слънце,махат се Peace

# 511
Слънцето върши чудеса. Невероятно, но факт.

# 512
  • Пловдив
При мен петната излизат с повече плакнене.

Искам да си споделя моите впечатления до тука. Надявам се да са полезни за някой.
Вече шест месеца сме с многократни пелени. Имам джобове на фази бърз и ги използвам с тяхните си микрофибърни подложки. Така и не се наканих да си купя други. От два месеца има от китайските на-алвабейби. Да ви кажа ако бях на сегашния си акъл щях да си взема само китайски. Много съм доволна от тях. Даже забелязвам, че ги предпочитам пред фъзито. Засега като сложа две подложки нямаме проблем с протичането. Взех си две бамбукови подложки, но не виждам кой знае каква разлика в попивателността. За прането съм използвала и angle baby и tots bots. И двата еднакво ми перат. По важно е да пускам допълнителни плакнениа и всичко е наред.

# 513
loa Съгласна съм, че китайските по удобство са си същите, като другите от такъв модел. Единствената разлика, (която и обуславя разликата в цените спред мен) е качеството на материята. При мен от 9 китайски джоба, за 9 месеца- имам 2 с разлепен непромокаем слой. Мойте са Sunny Baby. Но имайки превит, че струваха по 8лв са си перфектни  Laughing А и когато трябва да мажа за подсичане си слагам китайските и мажа смело  Whistling

Сега искам да попитам- Някой ползва ли вътрешни памучни пелени Popolini? Моите станаха изключително твърди само за 1-2 месеца. Имам и една от тенцел- тя е направо като шкурка вече Sick Пробвах с оцет в пералнята, киснах ги в оцет- никакъв ефект! Направо се отчаях и съм на път да сложа омекотител. Моля ви дайте ми съвет, защо са толкова твърди? Суша на слънце, дали е от това?

# 514
  • София
Пробвай да ги сушиш в сушилня, ако имаш. Със сигурност ще омекнат.

# 515
Да ви разкажа малко "направи си сам " Как си направих многократни пелени-гащички.
Взех едни обикновени памучни гащички и им заших едно такова:

Сега за пълнеж ще напрвавя една микрофибърна подложка с полар. Взех по-малката подложка от ФБ(вече не слагам по 2, щото е жега, а никога не ги ползвам по отделно с един джоб) и едни фалшиви поларени ританки (не знам кой е измислил да прави дрешки от полар, ама са много гадни). Изрязох парче от ританките и сега ще го пришия към подложката. Да видим какво ще се получи.

# 516
celika, как върви "направи-си-сам" проекта?

Ео, а при теб как се развиват нещата? Аз, както писах и преди, ще разчитам на твоите отзиви, особено за Алва-та Crazy

# 517
Супер! Вече имам два броя такива гащички и три броя такива подложки (за толкова само имам материал). Вторите гащички са подобрен вариант, но си ползваме и двата броя Simple Smile

# 518
Джинджи, добре вървят нещата. Няма изпускане Peace Даже най-малкото свиване му е малко, ок. 3700 е в момента Thinking Една жена ми обърна внимание, че са от изкуствена материя и направо ме наплаши, аз не се бях замислила досега. Но, да чукна на дърво, той си е ок, не се е подсичал.

# 519
Да, и на мен не ми харесват от изкуствена материя. Търсих джобове от естествена материя, ама няма кой знае какъв избор. Взех един бамбуков, обаче той съхне по-бавно и ми се струва, че е по-малко дишащ от ФъзиБънз например.

# 520
Ако пелените са от 100% естествена материя, как ще бъдат непромокаеми?

Единствените такива, за които се сещам, са вълнените.

# 521
Е да, аз имам предвид само вътрешния плат.

# 522
Ако пелените са от 100% естествена материя, как ще бъдат непромокаеми?

Единствените такива, за които се сещам, са вълнените.
Не знам дали имат предвид 100% естествен или подложките да са естествени, тъй като повечето са микрофибър, т.е. това, което се допира директно до бебето да е естествено.

# 523
Няма подложки от микрофибър, които да са предназначени да се допират до кожата на бебето, може би имаш предвид полар?

# 524
Аз все се каня да пиша и все не остава ред. Преди ви питах за вълнените гащички и се оказа, че нямат кой знае колко почитатели. Но... докато не ги пробвах аз. Сега съм им върл почитател. Използвам обикновени бархетни, че и български даже, сгънати по ютубски,  в последно време комбинирам малкото парче с тензухеното, после от бебешките кюлотки (памучните, пак българските) и накрая вълнените гащички. Ами супер са, ви казвам. Имаме 1 чифт пополини всичко в едно и 1 хавлиени. Но за месец и половина да сме ги сложили всичко 5 пъти. Хайде хавлиените как да е, но другите - хич не ми харесват. Едно, че вече са малки (те бяха малки от в началото,де, уж са S), едно че са отвсякъде изкуствени - само допълнителното парче е от памук. С вълнените гащички 3 на брой съм страшно спокойна, че няма да изстине или пък, че ще спарят детенцето ми. Лятото ще видим - може само по пелени да я държа. Все пак тя не се изхожда по голяма нужда в пелените, от едноседмична възраст и дори си казва за сега. Само пишкането ще трябва да хващаме, ще видим.
Та така. Голям плюс от мен за обикновените бархетни или тензухени памучни пелени с вълнени гащички.

Общи условия

Активация на акаунт