Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 363
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Явно на нас Сумамед ни действа от 4 ден.
Ммм, ако беше правилния АБ, щеше да подейства по-рано. Сумамед се дозира веднъж дневно и за кратък период. Вярно, че вече много лекари препоръчват по-продължителен прием на АБ. Иначе по листовка сумамед за 3 дни би трябвало да се справи с инфекция на ГДП. Та затова смятам, че ако беше правилния, би подействал по-рано. Т.е., 3 дни сумамед и Т над 38о ме карат силно да се съмнявам дали е бил точния АБ.

# 511
  • София
Цитат
/и се чудя защо не дават направления за специалисти и си правят огулшки...
Практиката на нашата лекарка е 1700 човека, талоните за УНГ, например, са 280 за три месеца. Недомислицата е, че уж за децата няма лимит, но само за  детски специалисти. Разбирам ги и тях, но когато децата се разболеят направо фалирам.
 При нас лечението се оказа успешно. Вече не вдигат температура и са видимо в много по-добро състояние.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 12:09 от Слънчев ден с превалявания

# 512
  • София
Искам да ви попитам някой дали е използвал Изопринозин и може ли той да е повлиял на Т (или от Сумамеда).
Изопринозина е за вирусни истроии - за по-лекото каране. Сумамеда е аб с продължително действи /май така се казва, затова приема му е по веднъж/, НО ето примерно в днешната антибиограма на синът ми, се оказва че сумамеда е резистентен. Ако не е верния антибиотик просто след 7-10 дни детето пак ще е с някакви симптоми, ако просто е заради това, че действието му е по различна /там нещо във времето си/, може и затова Т да е паднала по-бавно.
Цитат
/и се чудя защо не дават направления за специалисти и си правят огулшки...
Практиката на нашата лекарка е 1700 човека, талоните за УНГ, например, са 280 за три месеца. Недомислицата е, че уж за децата няма лимит, но само за  детски специалисти. Разбирам ги и тях, но когато децата се разболеят направо фалирам.

Е 93 направления си е цифра. Аз досега съм получава 1 път направление за УНГ за 3 години. А обикновено проблемите при малките са основно уши, нос, гърло...колкото и добър педиатър да си, не гледаш третата сливица и лигавиците отзад със зъболекарското огледалце, е те са важни при кашлиците и задната хрема.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 12:37 от EmiR

# 513
Нашата прави някакви магии явно, но направление има винаги и за мен, и за детето.
Никога и при никакви положения не ми е отказвала (а и самата тя изпраща, ако прецени), а е с ужасно много пациенти, защото хем е педиатър, хем е ЛЛ.

При хрема, кашлица и сие винаги ни праща на УНГ, защото както самата тя казва "Аз не съм УНГ, не мога да видя в дълбочина гърло и уши".

# 514
Недомислицата е, че уж за децата няма лимит, но само за  детски специалисти.

На няколко пъти ми се случва ЛЛ на децата да дава направление за педиатър, а той от своя страна да дава направление на УНГ. Не знам защо е нужно това разкарване, явно нямат ограничения за направленията за детски специалисти.

# 515
  • Пловдив
При нас резултатите от изследванията от онзи ден са добри. И утайката, и левкоцитите са намалели.
ЦРП не сме пускали, честно казано въобще не се сетих да искам.

Вчера следобед падна под 37 температурата, тази сутрин също. Преди малко му мерих, след като се наобядва 37,3. Пак звъняхме на лекаря, пак каза да изчакаме, щом като цяло е добре детето. Почвам вече да си мисля, че нещо не меря както трябва. Меря го напоследък с 1 спиртен термометър, като държа по 7-8 минути. Електронният всеки път дава различни стойности.
Другият вариант е да си държи лека температура, докато оздравее напълно, всъщност при предното боледуване пак нещо подобно се беше получило  newsm78

# 516
Силно се надявам, че Сумамеда е правилният АБ. Беше ни изписан за 3 дена и тогава педиатърката ми каза, че е с продължително действие до 10 дена.
Сега се появява една влажна кашлица. Не често, но я има.
Не знам вече какво да правя. Това дете само боледува.

# 517
  • София
 Втора година в "Пирогов " се организират безплатни профилактични УНГ прегледи за деца.  Срокът за записване е удължен. Това е номерът, на който става записването: 029154479.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 16:19 от Слънчев ден с превалявания

# 518
В ИСУЛ има денонощен дежурен кабинет УНГ. Очен също.

# 519
Commelina,  а урина пуснахте ли?

Колко време детето е с температура - седмица? На мен не ми се вижда нормално толкова време с Т - явно има някъде инфекция  Rolling Eyes

# 520
  • Пловдив
Commelina,  а урина пуснахте ли?

Колко време детето е с температура - седмица? На мен не ми се вижда нормално толкова време с Т - явно има някъде инфекция  Rolling Eyes
Да, нормална е урината.
Утре ще станат 2 седмици - 2-3 дена го чакахме сам да се бори с вируса, не успя и почнахме Сумамед. 4 дена го пи без ефект, излезе резултатът от носен секрет, смениха му го с Оспамокс. Подейства му след 2 дни някъде, 1-2 дена беше без температура и после пак вдигна.
Заведохме го на друг доктор, обяснението му - Оспамокса за нищо не става, детето е хванало още 1 вирус, преди да оздравее напълно от предния и антибиотик Панцеф.  ooooh! и да го пазим от болни.
Предните дни имаше лека кашлица и хрема, кашлицата спря, хремата почти.

От миналата седмица до тази Суе е станала от 40 на 16, а левкоцитите от 12 на 6.
Затова се опитвам да се самоуспокоявам, че оздравява бавно, побърках се вече по цял ден да мерим температура  ooooh!

# 521
Ох, разбирам те и ти съчувствам  Hug  Confused - много е неприятно с постоянното мерене на температура, минавала съм през такива боледувания с малката.

Но за 2 седмици на детето са му сменили 3 пъти АБ - направо ненормално, тровиш го без да му помагаш!
От колко време е на Панцеф?

Нашия педиатър не позволява прекъсване на АБ , така се създава резистентност.

Стискам палци скоро да приключите с това изтощително за Вас и детенцето лутане и боледуване  Hug
и  пускай ЦРП - може от пръста и е много добър и точен показател за моментното състояние на детето  Peace

# 522
  • София
ние сме с гнойна ангина ...на Зинат  Whistling

# 523
Cveti, бързо да се оправя детенцето!
Commelina, за стойностите - те се нормализират бавно.
освен АБ какво лечение сте предприели?
детето има ли пак Т?

# 524
  • Пловдив
След като се наспа сега няма температура - 36,6 е. За 2 часа е паднала със 7 десети.
jos,  слагаме Виброцил, 3 дни давахме капки Синекод, после минахме на сироп Гринтус за кашлицата.

Самсара, благодаря! Вече му е 5 ден на Панцеф. Ще си изкара целият курс. Той всъщност и на Сумамед изкара цял курс на лечение - 3 дни е по листовка, но без никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт