Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 326
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
# 541
  • Mediterraneo
Ето ме пак. ЛЛ не е казала на ММ дали е вирус или грип. изписала е Седакс на 24часа, Умкалор, Мукоплант ако почне кашлица ,витамини и ефизол че има леко зачервено гърло.  

Седакс за "леко червено гърло"?! Спокойно бих оставила детето само на Умкалор и витамини 3-4 дни. И грип да е, и просто вирус, на АБ какво му е приложението в тази начална фаза на заболяването?!

# 542
  • Пловдив
Кашлицата е много упорита, моето започна да кашля на 30 декември, пихме проспан, мукоплант , димекс, суметролин,сега допива ентитус. На 3 дена го водих на слушалка,чисти гърди,чисто гърло, миналата седмица се оплака от ухо, заведох го на Унг,възпаление на ухото, почнахме зинат, продължихме го 9 дена и все още кашля,ухото е ок. Кашлицата не е като в началото,но си кашля поне 7-8 пъти на ден.  В Пловдив доста деца са с тази продължителна деряща кашлица,но масово не ги спират,след като са с чисти гърди.
Детето на една приятелка и то е 3 седмица с кашлица, чисти гърди, чисто гърло,вчера на своя глава го е завела на снимка и се видяло,че е пред бронхит. А предния ден са го слушали двама доктори и двамата нищо не са чули.

# 543
  • София
Ето ме пак. ЛЛ не е казала на ММ дали е вирус или грип. изписала е Седакс на 24часа, Умкалор, Мукоплант ако почне кашлица ,витамини и ефизол че има леко зачервено гърло. 

Седакс за "леко червено гърло"?! Спокойно бих оставила детето само на Умкалор и витамини 3-4 дни. И грип да е, и просто вирус, на АБ какво му е приложението в тази начална фаза на заболяването?!
Седакса е казала да се почне ако не се повлияе от витамините и температурата продължи, май се застрахова за събота и неделя. Дано ни мине бързо и да не прибягваме до АБ. Сега малката е свалила температурата .

# 544
  • София
Да се оплача и аз, моя човек от снощи е болен Sad. От както тръгна на у - ще за първи път се разболява. Според педиатърката било вирус. Има Т, която варира от 37 °С до 38 °С, кашля доста сухо, но пък за сметка на това носа му тече като чешма и за да е пълна картинката и го тресе Tired. Днес и утре няма да ходи на у - ще, а ако продължи с боледуването и другата седмица ще си е вкъщи. Сега пие Хюмекс, Изопринозин и смуче Трахизан. Дано лекарствата му помогнат и бързо да се оправи.
Преди да отидем при лекарката си мислех, че е хванал грипа и се приготвих психически за диагнозата, но за щастие този път му се размина. Силно се надявам да не зарази сестра си Praynig.
На всички болни бързо оздравяване Hug.

# 545
  • Някъде на път....
Марти, скорошно оздравяване!  Hug

# 546
  • София
Силно се надявам да не зарази сестра си Praynig.
Аз да взема да питам - как може и дали изобщо може да се опази здравото дете от болното?
Да уточня - нямам възможност да ги пратя при баба/дядо в друг апартамент/къща.

Единия като се гътне, се опитвам да следя стриктно кой от коя чаша пие и гледам да не се гушкат много. И почвам да давам на здравия клей, чай с мед, пробиотик.
Понякога става разминаване, но обикновено каката пропуска болестите на малкия. А ми се иска ако може обратния вариант да се получи, че каката по-рядко боледува Simple Smile

# 547
  • Някъде на път....
Силно се надявам да не зарази сестра си Praynig.
Аз да взема да питам - как може и дали изобщо може да се опази здравото дете от болното?
Да уточня - нямам възможност да ги пратя при баба/дядо в друг апартамент/къща.
.....
Има, като се засили имунитета и на здравото дете, за да не пипне и то вируса.  Peace

# 548
  • Пловдив
Възможно ли е от никнещи зъби да вдига еднократно температура до 37,2-37,3? Или ако е жега в стаята?
След това за половин-един час си я сваля.

# 549
  • Mediterraneo
Според 90% от майките е напълно възможно да се вдига и 39 Т, но аз никога не съм се доверявала на такива "диагнози".

# 550
Възможно ли е от никнещи зъби да вдига еднократно температура до 37,2-37,3? Или ако е жега в стаята?
След това за половин-един час си я сваля.

Еднократно вероятно, възможно е.
Но ако сваля и после вдига и после пак така - не.

Аз също като Тарталета не вярвам в поверието за зъбите и температурата.

# 551
Дали някой е чувал и виждал нормален тонус на гърло, но болящо?
Моето дете е с абсолютно нормално гърло, но твърди, че го боли при преглъщане.
Оставих го разбира се вкъщи, за утре и уикенда.

# 552
  • Бургас
Дали някой е чувал и виждал нормален тонус на гърло, но болящо?

На мен самата ми се е случвало - само леко зачервени дори не, по-скоро само розови дъги /ама те и през другото време така си изглеждат при мен/, т.е. нормално изглеждащо гърло, а ме боли все едно е зверски червено.
Последния път като стана така, после се появи и болка в трахеята, последвана от кашлица.
Но ми се е случвало и без да се разболея след това - боли ден-два и минава  Crazy

# 553
Мон, благодаря.
Май ще се окаже, че е рефлукс. Дъгите не са зачервени, прегледах го много пъти.

# 554
  • Бургас
Здравейте ,мами.
Включвам се отново при вас,последното ни поледуване беше началото на декември,сега сме с бистра хрема и кашлица(след малко сме при ЛЛ).
В дилема съм дали да давам някакви витамини на сина ми.Четох,че децата трудно си ги набавят от храната newsm78 Ежедневно ядем плодове,но все пак ..достатъчно ли е?Вие давате ли нещо?
Преди съм давала това    newsm78
http://apteka.framar.bg/30025152/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC% … 8-5-%D0%BC%D0%BB-

Общи условия

Активация на акаунт