Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 330
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Мимка, бих направила един 20-дневен курс със Саностол.
Попитай и педиатъра, но мисля, че е напълно ок.

Моето дете е с болки в гърлото, а то не е червено.
Тонзилотрен, Тантум, Ефизол прилагам, както и грамадни лъжици с мед.
После мисля да купя Хексоралетен таблети. Някой ползвал ли ги е и доволни ли сте?

# 556
  • вече Пловдив
От вчера почнах да давам имунобор кидс сироп за 10 дни, по предписание на пулмоложката. Ще го пие 3 месеца по 10 дни. Иска ми се обаче в почивката да давам саностол, да я подсиля. Как мислите, много ли става? newsm78

# 557
  • у дома
Commelina, колко е голямо детето? Кои зъби му растат? При голямата ми дъщеря кътниците излязоха с такава Т, която беше само след обяд и я поддържаше 2/два/ месеца! Тогава през седмица бодях детето, то не бяха изследвания, то не беше чудо  ooooh! Най-накрая, просто спрях да меря Т.

# 558
  • София
Мимка, бих направила един 20-дневен курс със Саностол.
После мисля да купя Хексоралетен таблети. Някой ползвал ли ги е и доволни ли сте?

Амии ползвала съм ги, но не мога да определя ефекта им. УНГ то препоръча орофар таблетки за смучене/като видя гърлото на каката и докато излезе мб/, винаги съм купува спрея - гаден е, но ефект винаги е имало. Иначе съм доволна от джуниър ангин и ангил хил.
Ваня1975 защо не...едното е имуностимулатор, другото витаминки.
На малкия включихме аб, защото просто сополите не минават/т.е не е очаквания резултат от локалния аб/...яко кашля от тях, а те текнаха напред - жълтеникави...а и кашлицата се влоши, дробчетата са чисти, но е в трахеята.
За зъбите - досега не са вдигали Т, докато са им растяли зъбите...пък и двете са с пълен набор от зъбки  Wink, нито са имали разстройсто, нито са се подсичали...Каката вече ги и сменява, ама не вдига Т, а й расте 6 постоянен и първи долен. Е беше с черевено гърло - дали е от зъбите  Laughing как не се сетих Simple Smile)))))))

# 559
....Моето дете е с болки в гърлото, а то не е червено.
Тонзилотрен, Тантум, Ефизол прилагам, както и грамадни лъжици с мед.
После мисля да купя Хексоралетен таблети. Някой ползвал ли ги е и доволни ли сте?[/i]
Чери, защо не го заведеш на УНГ да не би болката да е малко по-навътре  newsm78 и да не може да го видиш. или да пръскаш с орофар.
какво е това рефлукс при голямо дете, би ли обяснила, моля те, ако имаш време.
и дано се оправи и да се разминете леко да не е сериозно.
сетих се и за черна ряпа да напълниш с мед, така ако е нещо навътре, може да подейства по-бързо сокът!

# 560
  • Бургас
Sourcherry ,благодаря.
Хексоралетен пия аз,всеки път щом ме заболи гърлото,много съм доволна.
От имунобора също съм много доволна ,преди съм го давала на малкия.

# 561
  • Sofia
Здравейте момичета Simple Smile не съм писала отдавна Simple Smile

Сега съм в болничен два дни, но не заради малката, а заради мен, имам остър ларингит и се чувствам ужасно, боли ме гърлото от днес кашлям много здраво. Мончето довечера ще го командировам при бабата дано, дано не я разболея....

Аз се върнах в офиса и се чувствам като дете в ясла, докато си изградя имунитет към вирусите върлуващи в едно помещение  с толкова хора, не спрях да боледувам вече 3-4 седмици, все нещо ми има:( ужас!

Да ви питам за мнение за Тусавит сироп, мам чувството че кашлям ужасно много от него а има два приема от вчера, също така ще пия АБ някакъв пречистен уж Азакс, 16 лева, много ''модерен'' бил напоследък 3 приема по едно хапче на 2 часа.....

П.П.

Да ви кажа не съм вярвала че ще се похваля, но коластрата е железна и съм много, много доволна, давах й я един месец, сега ще имаме почивка един месец, после не знам ще дойдат пролетните вируси и може и да реша пак да я давам....

Давала съм й Самбукус, Саностол, Изопринозин и какво ли не но тук мога да кажа че не знам дали е от коластрата, но съм много доволна, пу-пу изкарахме супер месец януари за малката, не за мен:(

# 562
  • Пловдив
Commelina, колко е голямо детето? Кои зъби му растат? При голямата ми дъщеря кътниците излязоха с такава Т, която беше само след обяд и я поддържаше 2/два/ месеца! Тогава през седмица бодях детето, то не бяха изследвания, то не беше чудо  ooooh! Най-накрая, просто спрях да меря Т.
На 2 год. почти е. Все още не са му пораснали кучешките и задните кътници. Минаха вече 5-6 месеца, откакто се появиха последните. Периодично си дъвче ръцете и се изнервя, но няма как да съм сигурна от какво е.

Проблемът е, че от 2 седмици е болен, през ден сме на лекар, гледат го и го слушат и нищо не виждат. Последно вчера бяхме. В понеделник и изследвания пускахме и бяха добри. Не знам да пускаме ли пак изследвания, при положение, че никакви други симптоми няма, дори и хремата спря.
Възможно ли е да е някоя скрита пневмония без кашлица?

# 563
Ваня, и аз мисля, че може да даваш Саностол в почивката.

Monikqe, Тусавит е отхрачващ, така, че ако си с влажна кашлица е ок (при нас помага), но ако си със суха кашлица не е удачен избор. За Азакс не разбрах - ка така 3 приема по 1 хапче на 2 часа? Аз го пих 3 дена по 1 табл дневно. Като цяло не съм фен на макролидите. За Коластрата - според мен не я спирай до пролетта поне.

# 564
Дали някой е чувал и виждал нормален тонус на гърло, но болящо?
Моето дете е с абсолютно нормално гърло, но твърди, че го боли при преглъщане.
Оставих го разбира се вкъщи, за утре и уикенда.

Онзи ден се случи и на мойта дъщеря, но при нея се оказа началото на варицела.

# 565
  • у дома
Възможно ли е да е някоя скрита пневмония без кашлица?
Нямам опит с пневмонии, обаче, ако детето е жизнено, храни се, не кашля, няма хрема и има само една такава лека Т, не мисля, че може да е пневмония. Защо не му пуснеш едно ЦРП на това дете, поне ще си спокойна...

# 566
  • Пловдив
Отиваме следобед.

# 567

Пуснет стерилна урина.
При дъщеря ми така открихме една такава февриблна темепратура , която поддържаше два месеца - ту има, ту няма. Кръв и обикновенна урина, всичко в норма. Да, ама в стерилната бактерии.
И ЦРП - да.

# 568
Здравейте момичета,

Отдавна не съм влизала тук, което е добър знак.  Simple Smile

Аз съм много доволна от имунбор кидс хапчета и сиропче, давам ги на каката и на малчо.  Peace

Има чувствителна разлика в честотата и сериозността на боледуванията на децата ми откакто го давам.

Малчо тези дни си е вкъщи, защото се съмнявах в започваща хрема една нощ, но се оказа, че не се разви нищо. Все пак си остана три дни вкъщи при баба си, защото и без това има масово болни деца в групите в ДГ. Каката си ходи на у-ще, засега без пропуски, от време на време хрема, която кара на крак.

# 569
След като две лекарки прегледаха дъщеря ми и твърдяха, че нищо и няма днес след снимка по мое настояване се оказа бронхит.
Сега ни изписаха Ксимебак.
Яд ме е че не направихме снимка от самото начало и Сумамед при нас нямаше никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт