Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 3

• 39 300
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Дозата си е екстра, не знам какво те притеснява....Пък и със сигурност имате бактерия, дори и да не е стрептокока, с тия налепи ....Хубаво е, че пие вода....а за храната не се притеснявай, ще навакса като се пооправи...Важното е да се приемат течности ....Малкия пък е на Зинат 250/5 4 мм, виж за него ми се вижда много, но още при втория прием жълтите сополи изчезнаха....така че...като има бактерия, трябва да се мори адекватно. Peace
Цитат
Изписаха му Клацид 250 мг. х 5мл. на 12 часа. Това не е ли конска доза?
И ние бяхме със същата доза. И отново след две мнения.
А пък вие какво морите, че сте на аб?

# 646
Не мога да не се притеснявам за храненето, защото е висок 120 см., а в момента тежи не повече от 19 кг. и сваля надолу драстично всеки ден.
Както и да е, да минава - да се маха!

# 647
  • София
Ми така ни каза педи, когато беше първия път със скарлатина - и тя не се хранеше, но важното беше, че й се пиеше - чай, вода, данон. На всичкото отгоре беше с повръщане от аугментина докато сменим с клацида. Отслабна и стана 18 700... е за 2 седмици си върна 20 кг. Тя е 116 см. Спокойййнооо Чери...Може пък въобще да не е стерптокока...а нещо друго, тогава ще ти поолекне  WinkЛично за мен стрептокок, стафилокок, мораксела са равни...така че все бактерия...морят се с аб.

# 648
Не мога да съм спокойна Laughing. Мораксела съм борила, ама не беше такъв зор, като сега.
Резултатите на урината му са нормални, освен наличието на кетони, но той си беше пообезводнен, предвид температурата. Сега и силна кашлица има, а аз не знам дали ще оцелея Laughing.

# 649
  • София
И Кати имаше кетони в урината...поради същата причина...Ще оцелееш, няма къде да ходиш....
Е не се ли подобрява от аб? За кашлицата почвай инхалации....

# 650
Чери, искрено вярвам детенцето, че ще живне след АБ, както си ни казвала ти в такива случаи - кураж от теб за детето  Hug
давай му бульончета, щом пие, от месце, зеленчуци, малко по малко с лъжичка, да трупа и витамини, и пробиотик да даваш и чайове, вода, добре, че пие. за храната, както се казва организмът като е болен не ще и да преработва храна, гледа да се справи с бактериите и вирусите по-бързо. сигурна съм, че ще си върне формата веднага щом се почуства по-добре, нали сега си го гушкай повече.
аз бих изчистила дръжки на врати, на тоалетна, шкафове, играчките ще изваря и изпера плюшките, дрехите директно на 60 градуса, ако се окаже скарлатина, но не може да се почисти навсякъде. а и вярвам, че няма да е скарлатина  Hug
дано ни подминава тая болест дечицата.
и ти хапвай люто, чесън, ако ядеш, витамини, да не си лепнала и ти нещо градинско  Peace

Лисичке
, радвам се, че е по-добре, аз като се сетя в месеца дълбая ряпа и профилктично гълтаме всички по лъужица-две.

# 651
  • София
Цитат
А пък вие какво морите, че сте на аб?
  Нашата одисея е на задните страници Laughing. На 12-ти сме за секрети. Чери, оцелява се , но се плаща с бели коси Simple Smile

# 652
Той си е добре вече. Кашля много с някаква гъста експекторна кашлица, Флавамед давам да пие.

Джос, пера на 60 градуса, с предпране. Чистя, бърша, но пък и никога не съм спирала да го правя.

Слънчев ден, белите коси са ясни. Оцелява се, но само една майка знае как.

# 653
При нас сиропите за кашлица не помогнаха. От петък сме на антибиотик Аугментин, заради влажната кашлица ни предписаха Ердомед, много помогна. Малкият буквално се посиняваше от давене с храчки през нощта и кашлица, преди това бяхме на Флудитек , но ефект нямаше. Скорошно възстановяване на всички малки слънца.

# 654
Незнам колко е добър денят...
Моя син започна миналата среда с повръщане. В четвъртък на лекър с евентуални налепи по гърлото и доказана бактериална изнфекция с ПКК и CRP...но без температура.
Незнам вашите лекъри какви са но нашите все гледат да избягат от АБто...та и педиатъра и УНГ мо караха да чакам с АБто, защото няма температура. Е в петък вечерта се оказа с температура вече...почнах АБ то почти на своя глава. Въпреки че и давамата доктори ме убеждаваха че 38 не било температура. От събота е ок...като в събота беше почти без налепи...еми как ще ги има като го мазах със сода, правех изварен компрес и имам едно мазлио /правено/. Била съм бързала с АБто.
Тази сутрин се обаждам в градината че няма да ходи и изненада...има скарлатина и варицела.
Айде честито на печелившите...скарлатината е до 9 а варицелата до 19...а сега някой да ми каже кога да го пусна на ДГ.

# 655
  • у дома
Направо ми се изправя косата като чета - 2011, когато каката ми беше болна от скарлатина, никой не ми каза, да пусна секрет на другото дете  ooooh! Казаха, да чакам да се появи обрив, евентуално  ooooh! Нито на нас съм пускала, нито на него. Той не се разболя тогава... Оф ...
Въобще - хомеопата каза антибиотик. Давах антибиотик 10 дни и това беше. 7 Дни карантина в ДГ, никой не се трогна особено! Бързо оправяне на болните  Hug

# 656
  • София
Hope for Two като е доказана бактериална инфекция какво има да чакаш? Аз съм лекувала гнойна ангина само с хомеопатия, но след 3 седмици беше със същите симптоми, така че ако има бактерия, която е агресивна..нелечението води просто до по-сериозни последици - поне според мен, а и от опит. След 1 месец отлагане на аб при малкия, защото не се изолираше бактерия/в Рамус/, но той упорито подкашляше...стигнахме до теч на гнойни сополи от носа/което до сега не съм допускала/...без Т, без червено гърло....еми явно организма си се бори по някакъв начин, но има доста странични ненормални за мен симпотоми...Е след като почна аб, как кашлицата спря, гнойните сополи от носа също? Въобще не съжалявам, че съм дала аб....и съм спокойна...изолирана бактерия, верния аб - резултатите са на лице още на втория ден и при двамата. Няма точене на сополи, няма червени гърла....няма неядене.
Ами кога да го пуснеш? Ами ако и при него е било скарлатина? Как ще си сигурна- все пак е било гнойна ангина....Ако имаш възможност пусни го след месец, което не е гаранция, че скарлатината ще е изчезнала....

# 657
  • София
Цитат
Аз съм лекувала гнойна ангина само с хомеопатия, но след 3 седмици беше със същите симптоми, така че ако има бактерия, която е агресивна..нелечението води просто до по-сериозни последици - поне според мен, а и от опит
Подкрепям. Бях записала децата при Атанас Михайлов. Както предполагам знаете, той е върл противник на АБ /и аз не мисля, че трябва да се дават за всеки сопол/.  Аз му казвам: "Децата са зле", той започва да се кара да ги водя на класически лекар, за да ги натъпчат с АБ. Е, натъпкаха ги, но в случая помогнаха. Има полезни неща в школата му, но не мисля, че винаги помагат.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 10:52 от Слънчев ден с превалявания

# 658
  • София
Чери, бързо оздравяване  Hug

Малкият в събота се разкашля зловещо. И понеже от доста време се тровим с разни химии с него - този път минах на бронхалис-хил ударната доза на 15 мин за 2 часа и ряпа с мед.
За 1-ви път давам от ряпата - много добре се повлия детето. Направо не мога да повярвам. Профилактично ще го моря още ден-два с репичката, въпреки че той доста ми се сърди.

# 659
Не мога да не се притеснявам за храненето, защото е висок 120 см., а в момента тежи не повече от 19 кг. и сваля надолу драстично всеки ден.
Както и да е, да минава - да се маха!

Чери, дай ми да пие боза, ако обича. Хранителна е. И помага при афти и налепи.

Ох, то че се оцелява, оцелява се, но само майката си знае с цената на каква. Сърцето й е на топка  Hug

Неприятна е скарлатината, и мен ме е страх от нея, но е една от най-често срещаните градински болести.

Общи условия

Активация на акаунт