Американки пращат 145 позитивни мисли и виртуални прегръдки към Сиатъл

• 35 178
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
В "Птиците умират сами" ако се сещата за този роман + екранизация от годините на нашето ранно детство (Colleen McCullough, The Thorn Birds) имаше една сцена, където яростна защитничка на животните от града атакуваше (хм, май беше майката на Мегън) за нехуманното отношеие към овцете във фермата по време на стригането, етц. На което и отговориха така: "Вие в градовете имате твърде много хора и твърде малко животни и цените живота и достойнството човешки по-малко от този на животните. Е, при нас (великата Австралийска пустош) е обратното..."

30 год го помня това, не зная защо ме е впечатлило толкова, даже ще взема да се поразтърся за точния цитат...

Терминатор, 3 мес в Масачусетц, но беше преди няколко год, така че едва ли е актуално инфото.

Копаем, копаем, Мис Нели Wink Около 70-80 см сняг така на око, но на места имали по 38 инча. И травъл бана е още ефектив (не бях чувала, че и такова животно има).  И ток и газ (да чукна на дърво). Вчера дори дребният бях екипирала в лопата да помага  Grinning Това дали се брои за кид круълти или е ъпгрейд на ценностната му система?!?

Със барли търси испански супи...

# 586
Уф, нервирах се... хуманно-нехуманно - ще го има докато е печелившо, редом с детски труд и подобни "хуманности". И баш "стълбовете на обществото" ще печелят и угояват от подобни практики, къде легално, къде нелегално, щото хуманността вехне там дето царица-парица цъфти...

... иначе май е в категорията "икономи оф скейл" и при прогнозите за нарастване на световното население ще процъфтява...

# 587
  • The QC to be!!!
Хиър, аз никъде не написах за фермерските кокошки и прасета нали?! За тях знам. Но има и яйца от ферми, както и мляко от Омиш и т.н. И там ли се гледат не хуманно животните?  newsm78 Сори, но като се сложи всичко под един знаменател и ми идва в много.

Клер, смешното ми е, че слагат всички яйца сякаш са пройзведени от фермите за яйца! В щатите има много начини да си купи човек както яйца, така и мляко, сирене от животни гледани по хуманен начин. Поне там където ние сме живяли, винаги е имало начини...

Как биха реагирали виганите ако знаят, че за много разстения се използва животинска тор, и то точно от тези ферми, където кравите са наблълскани рога до рога?  newsm78 Много от тези ферми продават молч, който е смесица от животинският тор и дървесинни отпадаци и го водят органик.

Сетих се, че преди време като чух за 1ви път за гриин егс (позната ме попита дали искам да волунтиирвам в училище да правим омлети от гриин егс, децата се учеха на разликата между гриин егс и регюлар егс), се зачудих какво значи... питах я, образовах се, и като ме питаха после, обяснявах... никога не съм правила обаче саркастични намеци за питалите ме...

Знаете ли как се отнсят с хората от 3тият свят където има пройзводства, от където идват повечето пластмаси, оцветители, голяма част от дрехите и обувките, както и реномирани марки аксесоари, че и скъпоценни камъни, металите като платина, злато, сребро?

Та, хуманното и нехуманното са ин дъ ай оф дъ бехолдър! Аз съм 100% сигурна, че много от протестиращите за хуманност към животните си траят за нехуманността към хората... то, не, че сите не сме млекопитаещи де...

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 18:41 от Baby*

# 588
Агент, от вчера официално и аз се чудя в Америка ли съм или не... след площадките, детската градина, асансьора, докторския офис, магазините, испанския официално се настани и в работата ми. Вчера 'участвах' във важен конференс кол, в който клиентът 'обърна на испански' за по-лесно и шефовете ми го последваха, докато а аз учтиво се усмихвах на телефона час и половина.
МисНели, благодаря за разяснението, не бях се замисляла за този момент.
Зое, дрехите на съученичката ти са много красиви, браво, че е успяла да намери ниша за себе си.
По повод създалата се дискусия не разбрах обаче какво ползва вместо естествените продукти като вълна и коприна? Ацетати и други химии  Thinking

И мен ме отвращава отношението към животните в индустрията, за щастие почти не ям месо и ми е чиста съвестта. Обаче...

Ако предположим, че всички американци имаха финансовата възможност да са природосъобразни, свободно бягащите кокошки трябва да са около 300 милиона, а кравите 150 поне. Ясно е мисля, че това е в сферата на фантастиката и тъжната реалност е, че хората са твърде много на брой, за да могат да бъдат изхранени по 'правилния' начин. Затова кудос за тези, които го правят, но малко толеранс към тези, които  може и да имат желание, но нямат възможност да изхранят семейство от 4 с кейл, израстнал в саксия на балкона.

Няма да влизам в подробности как кейл не вирее в някои райони на земята (Исландия например), където на доматите им светят с лампи да зреят, защото няма достатъчно слънце, а тревата за свободнопасящите овце е изкуствено засадена, защото естествена растителност почти няма. В магазините им зеленчуците и плодовете са кът, щанда с риба и месо е важното място по обясними причини. Въпросът е природосъобразни ли са исландците или не?  Grinning

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 19:22 от Лeни

# 589
 hahaha хахаха, а сега да видиш какво ми беше да се загубя у ваше село и да не мога да намеря човек, който да говори английски  hahaha

Малко снимки от моя квартал да се порадвате на снежец (аз бях впрегната в шейната, а Гелето ми пееше "джингъл белс" и ми викаше гидяп, докато вдяна какво е това  Crazy )
http://www.flickr.com/photos/snezhana/sets/72157632723950133/

# 590
Ауу, Агент, снежна приказка е при вас, а червените бузки са... Heart Eyes

# 591
  • USA
Зои, браво на приятелката ти! Предполагам, че само от памук са дрехите и изкуствени материи.

Аз уважавам избора на хората да са веган, но ми е крайно неприятно като започнат да ме порицават защо аз не съм. Същотото е с всички природосъобразни теми. Забелязала съм, че хората, които ги практикуват са абсолютно нетолерантни към тези, които не ги практикуват. Много ми хареса цитатът на Агентката.

АП, всичките ми приятели бразилци се върнаха в Бразилия, с изключение на една, която се омъжи за американец и се преместиха в Маями  Laughing. Много ви е хубав квартала. Децата са супер. Сигурно са много щастливи с толкова много сняг. Моето си умира за сняг.

Лени, чудесна възможност да напреднеш с испанския.  Laughing

# 592
  • The QC to be!!!
Агент както винаги, чудесно уловен момент и благодарности за споделянето   bouquet

Лени питай шефа да те прати по някой Испански ширини да се усъвършенстваш професионално. 6 месеца по половин ден учене на Испански, и нищо да не знаеш, ще го научиш.  Wink Аз бях почнала сама да го уча в къщи преди време и според мен е мн. лесен за Бг. говорящи да го научат.

Winx по философия  ни учеха, че толерантността е висше качество придобито от хора с широки възгледи, много опит и уважаващи правото на другите да бъдат различни... малко контрадикшънари като се има в предвид каузата де... World English Dictionary: intolerant — lacking respect for practices and beliefs other than one's own

# 593
Та, хуманното и нехуманното са ин дъ ай оф дъ бехолдър! Аз съм 100% сигурна, че много от протестиращите за хуманност към животните си траят за нехуманността към хората... то, не, че сите не сме млекопитаещи де...

Под секрет да ти кажа, че хуманните търсят да си купят кожена чанта и кожени обувки, пък нека носят пуловери от хуманно постригана овца и ядат домати торени с кози изпражнения Wink

Агент, красота, при нас снега се топи, но иначе е студено.

Кое е вашето НДК, много хубав район. Браво. Искрено завиждам. Дай Боже всекиму такова къщле, на такова място.

# 594
Агентката, какъв снежен разкош е при вас! Завидях на теб и Дидитка. При нас само се излигави с 23 снежинки и грозен вятър.

Зоуи, браво на съученичката ти. Интересно ми беше; благодаря, че сподели.

В момента подавам данъчните декларации. Много мразя да го правя в последен момент, така че всяка година само изчакваме да дойдат всичките документи по пощата и айде.

# 595
Аз съм 100% сигурна, че много от протестиращите за хуманност към животните си траят за нехуманността към хората... то, не, че сите не сме млекопитаещи де...

Офффффффф. Аз не мога да разбера защо едничкото споменаване на нечий вегански лайфстайл води до подобни разправии. Някой да ви е агитирал да не ядете месо и яйца или да не носите вълна в последните няколко поста? Зои просто разказа за приятелката си. Няма нужда веднага да се защитавате защо ядете месо или да ви слушаме моралните оценки за неядящите месо. Всеки яде каквото си иска, не е забранено.

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 23:10 от Hear Again

# 596
По въпроса за веганството не съм с никой лагер. Личното ми мнение е, че човеците в богатия свят трябва да си озаптим апетитите малко, кой как може, без значение дали става въпрос за месо, трева или парцалки. Обаче си давам сметка, че твърде малко знам, за да излизам с манифести. Органичният африкански памук е хем природносъобразен, хем носи пари на местните производители. Но пък се плаща с живота на децата, които умират от малария. Соята е хубаво нещо, когато се търси заместител на животински протеини, но не и когато се унищожават равновесни земеделски блокове, за да се сее само соя. Всяка монетка си има по две страни, ей такива неща. И все опираме до едни пари.  Peace

Агенте, много хубава зима при вас.

# 597
  • USA
Хиър, аз не виждам някой да е давал морални оценки. Не знам защо толкова се палиш. Обсъждаме веганските дрехи и всеки си говори каквото му е на душа. Ти си яж каквото ти се яде.

# 598
Хиър, аз не виждам някой да е давал морални оценки. Не знам защо толкова се палиш. Обсъждаме веганските дрехи и всеки си говори каквото му е на душа. Ти си яж каквото ти се яде.

Това, което съм цитирала, си е точно морална оценка. Наистина не разбирам защо е нужно да се правят такива обобщения.

# 599
Агентката, как да не се сещам за "Птиците умират сами"?! С Ричърд Чембърлейн. Бях тийн по онова време и ми идваше да ги удуша и двамата.

Не мога да повярвам, че данъчните ни декларации бяха попълнени и подадени в рамките на 30 минути! Като показателен пример за предишни изживявания в областта ще посоча 4-те часа, които прекарахме в Jackson Hewitt. Тогавашната "счетоводителка" беше толкова объркана, неинформирана и некомпетентна, че за почти всяко нещо трябваше да се обажда на шефката си. Пак за сравнение, този път платихме $137, а миналата година - близо $500. Нищо не се е променило по отношение на работата, доходите и имуществото ни. Просто най-сетне намерихме истински специалист, който си изкарва хляба целогодишно със счетоводство за малък/среден бизнес и частни лица. При това ни е само на 5 мин. път от къщи.

Общи условия

Активация на акаунт