Отговори
# 555
Честита радост на Дени ,Вили и Сирма   ylinfant Много щастие да ви носят малките бръмбари !

# 556
Вили честито ти бебче да ти е живо и здраво а на тоб б рцо възстановяване

# 557
И тук да честитя на мамите! Бъдете здрави и се радвайте на малките съкровища!

Имам въпрос към мамите, раждали секцио - Как се справихте с кърменето? Знам, че дават АМ в началото и не дават бебето да стои при майката. А нали гърдите трябва да се стимулират, за да тръгне кърмата....... Какво трябва да направя, за да кърмя успешно след секцио? Трябва ли да се цедя или да си стимулирам някак гърдите или някакви други неща да правя? Иска ми се да съм подготвена, за да имам по-гоям шанс за успех

Ако може и някой от ЛЛЛ да даде съвет по въпроса за кърменето след секцио, особено ако бебето не стои при майката и не е при нея през първите часове след раждането

# 558
Много благодаря на всички за дадените предложени за мъжко име с буквичката "К" - обърнах се към вас с надеждата да получа някое не толкова използвано и стандартно име, искаше ми се да е по различно от Камен, Калин, Калоян, Константин, Кристиян, Крум...но явно е доста трудно, някое от тези явно ще си е Simple Smile

Честито и тук на всички мами които вече гушкат свойте бебоци! Да са ви живи и здрави, много радости да ви носят и с много късмет да бъдат!  bouquet  Бързо да се възстановявате и скоро да ни затрупате със снимков материал на вас и съкровищата ви!

За кърменето след секцио, моя опит е следния: След като ме преведоха от реанимация веднага ми донесоха бебето, естествено аз бях толкова залисана да я оглеждам и да и се радвам, че въобще не се сетих да направя и опит за кърмене, след което една акушерка каза да започвам да я слагам на гърдите да спомага тръгването на кърмата. До вечерта започнахме основно да се кърмим без дохранване от моя страна. Понеже бебетата не оставаха при нас за през нощта е пила АМ, но през деня основни си беше на кърма. Разбира се, болките от разранените ми зърна започнаха веднага след слагането на малката да суче и мажех сериозно с Гермастан. Този продукт се измива задължително преди кърмене, което доизсушаваше зърната допълнително. Сега съм взела крема на Авент - на него пише, че не се отмива, но аз ще го правя предимно с чиста вода, дано да помага...ако ли не ще купувам нещо друго...обаче какво за сега идея нямам Simple Smile

# 559
ellyivo, благодаря ти! Дано и при мен се получи така да мога веднага да кърмя!

Сети ли се с К за Красимир, Красен или Кирил?

# 560
  ylinfant  ylinfant  ylinfantНОВИНА от x3m-macka. Цитирам: Днес в 11.35 станах мама на моята принцеска Мирела. Тежи 3кг. и е 47см. Родих нормално с епидурална упойка в 1АГ св. София. И двете сме добре Simple Smile newsm51

# 561
Честити бебчета на xtream macka и villi6, да са им живи и здрави и много щастливи!

# 562
  • Варна
Честито на новите майчета!

На бързо и аз да се запиша. Днес бях на преглед и всичко си е наред. Оказа се, че имам доста води, бебето тежи ок. 2900, но плацентата е взела да старее и ме викат на 08.02 сутринта(ако не родя до тогава). Може би тогава ще го предизвикат.
Не съм се сетила да ви питам за козметиката какво сте избрали. Аз си купих Емулсията на Ойлатум и мислех с нея да изкарам, но се чудя трябва ли да нося в АГ козметика? Дали само една емулсия ще ми е достатъчна?!

# 563
  • София !
Честито бебе на x3m-macka , да им е жива и здрава малката принцеска   bouquet

# 564
  • Варна
Момичета включвам се отново с много хубава новина!

Мама Elince_84 роди момченце - Георги 3 280 гр.,  днес в 18:45. Да и пожелаем да й е жив и здрав юнака и бързо възстановяване!

Спокойна вечер!

# 565
  • Бургас
Честито на x3m-macka и на Elince_84 ! Живи и здрави да са Мирела и Георги!  Hug

# 566
Здр и честити бебенца на всички родили по-рано ! Пожелавам ви НАЙ-ВЕЧЕ ДА СА ЗДРАВИ ! baby_neutral Това е най-важното нещо.... Аз родих момиче на име Валентина-3,100кг и 50 см на 23,01 секцио , мн трудно и пак ексън, но това само да беше...бебка се роди с Спинален дисморфизъм и това ме шокира ужасно Embarassed след като през цчлата бременност нищо не излезе....Сега чакаме месец Април за операция и ще видим...

Лека вечер и отново честито на всички мами Simple Smile

# 567
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
И тук да честитя на мамите! Бъдете здрави и се радвайте на малките съкровища!

Имам въпрос към мамите, раждали секцио - Как се справихте с кърменето? Знам, че дават АМ в началото и не дават бебето да стои при майката. А нали гърдите трябва да се стимулират, за да тръгне кърмата....... Какво трябва да направя, за да кърмя успешно след секцио? Трябва ли да се цедя или да си стимулирам някак гърдите или някакви други неща да правя? Иска ми се да съм подготвена, за да имам по-гоям шанс за успех

Ако може и някой от ЛЛЛ да даде съвет по въпроса за кърменето след секцио, особено ако бебето не стои при майката и не е при нея през първите часове след раждането
Здравей,dangel_85 ,
Кърменето след цезарово сечение може да бъде също успешно, като за начало обаче е добре да се въоръжиш с търпение. Би било добре да се усведомиш за болницата, където ще раждаш, колко време е периода, в който няма да може да бъдеш с бебето. Видът на упойката, използван при цезаровото сечение, също е от значение. Ако имаш право на избор и използваш местна упойка, много по- бързо ще можеш да гушнеш и накърмиш бебето си.
При родилите със секцио жени, кърмата обикновено слиза малко по-късно, отколкото след естествено раждане. Това обаче не е причина, бебето да не се кърми през първите дни след раждането, тъй като коластрата съдържа много важни и незаменими вещества, които липсват в адаптираните млека.
Често бебетата родени чрез цезарово сечение са сънливи, а сънливото бебе се нуждае да бъда насървачаво да суче. При първата ви среща, дори да не засуче веднага, важното е да му се даде възможност за  контакт по възможност кожа с кожа, за  да усети и помирише мама.За засукване може да му се помогне, ако се изцеди мъничко коластра и се капне на устните му. Би било добре да се предлага по- често гърда, за да се стимулира лактация. Храненето на поискване задоволява най- добре нуждите на бебето.  Би било добре да се предлагат и двете гърди на всяко хранене, особено в началото, като не е нужно да се ограничаваш във времето, което бебето прекарва на гърдата. Избери подходяща поза за кърмене, като голяма част от родилките предпочитат да гърмят на една страна.
Като вариант за периода, в който няма да си с бебето си, би могла да започнеш да се цедиш скоро след раждането и на всеки няколко часа, за да се стимулира потичането на млякото. Така ще бъде възможно да се събере ценната коластра, коята да се предложи на бебето, когато то е готово да бъде нахранено.
Пожелавам ти успешно раждане и сме насреща за въпроси, с чийто отговори се надявам да сме полезни.  Hug

# 568
Ехааа, колко нови бебета! Да са честити на щастливите мами и да са живи и здрави!

Нямам търпение някоя вече родила мама да намери време да разкаже подробно за раждането (особено за нормалното с епидурална, че нали това ни готвят на нас...)... Или пък как са се закърмили, дошла ли е веднага кърмата и т.н. Но представете си колко ще сме заети след раждането, щом никой няма време за подробни обяснения... Simple SmileSimple SmileSimple Smile Както се казва, гледането на бебе явно си е работа на пълно работно денонощие Simple Smile

Ние днес бяхме на лекция за кърменето. Явно е много важно да ти дадат детето веднага след раждането и да се опиташ веднага да го закърмиш... Първо заради "естествената ваксина" - коластрата, второ, че ако го захранят с адаптирано то се учи много бързо кое е лесно и след това е трудна работа това с кърменето... А то като не суче, кърмата не идва и кръгът се затваря... Затова аз специално ще поискам да ми го дадат веднага (дано да съм в състояние)... Интересно ми е някоя от мамите, които вече са раждали, какви са им впечатленията - дават ли ти го веднага? при теб в една стая ли стои? Случвало ли се е да им го захранят с адаптирано и те да го върнат към кърмата? Как?

Ако на някой му се разказва, ще съм благодарна, че на мен ми се чете  Hug

Ние днес голяма разходка ударихме с беба пеша и сега ме е страх да си легна... някой беше казал, че тазовите болки са страшни след движение, а ние днес наистина се разбихме, че имах малко работа... Сигурно съм извървяла пеша поне 6км...

Лека вечер на всички! И леко, безпроблемно и бързо раждане на здрави, силни бебоци за тези, за които заветния момент е дошъл...

# 569
  • София, България
Ало Мадона, прегръдки от нас и бъдете силни, това е най-важно сега за бебка. Исках да видя какво е това спинален дисморфизъм и потърсих в нета, но излиза спинална мускулна атрофия. Същото ли е? Ако да, в каква форма сте, дано да е най-леката. Сигурно не ти се обяснява и не ти се пише за това, но може да ти олекне ако споделиш какви точно проблеми срещате. Може да питаш и ЛЛЛ как стои въпросът с кърменето. Или нямате такава опция Tired Знам колко е трудно да се гледа здраво бебе, и не ми се помисля какво е ако има някакъв проблем. След като са ви назначили операция стискаме палци и сме сигурни, че всичко ще бъде наред.

Леда, в първите часове след раждането не хранят бебетата с нищо, не съм сигурна обаче дали беше за 12 часа или за 24 часа. По принцип не дават веднага да си го сложиш на гърда, освен ако не настояваш. Така че настоявай. С първото дете имах големи проблеми, защото не го сложих веднага на гърда, беше слабичък и не можеше да сучи и на 2 или 3-тия ден, когато дойде кърмата, гърдите ми станаха като камъни и той вече изобщо не можеше да суче. Стана страшно, болки, гладно бебе, разранени гърди, компреси, мазане, изцеждане ... абе ... филм. С второто настоях, не ми го дадоха веднага, първо трябвало да го изкъпят и не знам какво си, но 30 минути след раждането вече ми го дадоха, сложих го веднага на гърда и то си засука. До момента в който дойде кърмата /след 2-3 дни/ го слагах всеки път, когато беше неспокоен или плачеше. Той се научи как става номера и когато гърдите станаха твърди като камъни вече нямаше проблеми за него /а и за мен-не можеш да си представиш как се изцеждат две буци, а и как болят/. Един съвет-като тръгне кърмата и гърдите се ствърдят спирате почти да пиете течности, всяка капка отива там и става още по-болезнено. Този проблем отминава обикновено за 2-3 дни.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 21:47 от радос

Общи условия

Активация на акаунт