Майчинството счетоводно-53

• 34 508
  • 767
  •   1
Отговори
# 45
  • София-Младост
T.e. от графа  Всичко начислено  Shocked  #Crazy
Предполагам за някакви графи във фиша пишеш...да, ако взимаш бруто 600 заплата+5лв клас+100 нещо допълнително, а чисто получиш 500, то за детските се гледа сумата 705лв.

# 46
T.e. от графа  Всичко начислено  Shocked  #Crazy
Предполагам за някакви графи във фиша пишеш...да, ако взимаш бруто 600 заплата+5лв клас+100 нещо допълнително, а чисто получиш 500, то за детските се гледа сумата 705лв.
Да това имах впредвид,наисина не е честно  #Cussing out

# 47
  • В полите на Пирин планина
Здравейте появявам се с един бърз въпрос. За детските надбавки, коя сума ще вземат за изчисление 1 година назад - Осн.мес.заплата или Всичко начислено. Според мен би трябвало да е основната месечна заплата, тъй като в сумата на всичко начислено не са махнати осигурителните вноски.
И другия ми въпрос през отминалата 2012 год. 6 месеца бях на борсата, с право на обезщетение от НОИ, този стаж ще ми го вземат ли при изчисляване на майчинство или го прескачат и взимат по назад, където съм била работеща? Както и за детските надбавки трябва им дохода за една календарна година назад или една година като работеща? Благодаря предварително
За детските се гледа брутният доход, т.е. това което е преди да се "махнат" осигуровки и данък. Не е честно...знам. Една календарна година назад, без значение работила или не.
За времето на борсата с и без обезщетение се смята МРЗ за страната. Нищо не прескачат Simple Smile

Това мисля не е така. Ако няма получен доход през някой месец се пише 0.00, що се отнася до детските.  Peace

# 48
  • София-Младост
Здравейте появявам се с един бърз въпрос. За детските надбавки, коя сума ще вземат за изчисление 1 година назад - Осн.мес.заплата или Всичко начислено. Според мен би трябвало да е основната месечна заплата, тъй като в сумата на всичко начислено не са махнати осигурителните вноски.
И другия ми въпрос през отминалата 2012 год. 6 месеца бях на борсата, с право на обезщетение от НОИ, този стаж ще ми го вземат ли при изчисляване на майчинство или го прескачат и взимат по назад, където съм била работеща? Както и за детските надбавки трябва им дохода за една календарна година назад или една година като работеща? Благодаря предварително
За детските се гледа брутният доход, т.е. това което е преди да се "махнат" осигуровки и данък. Не е честно...знам. Една календарна година назад, без значение работила или не.
За времето на борсата с и без обезщетение се смята МРЗ за страната. Нищо не прескачат Simple Smile

Това мисля не е така. Ако няма получен доход през някой месец се пише 0.00, що се отнася до детските.  Peace
Тя просто е задал два въпроса според мен, единият за детските, а другият за обезщетение за вбременост и раждане,  дали времето на борсатаще влезе в периода на изчисленията, въпреки че дохода е 0,00. Поне аз така го разбрах.
Иначе да, ако няма обезщетение за безработица в декларацията за детските ще пише 0,00 за този период. Но тя май е получавала токав, така че за детските си пише полученото обезщетение от БТ
Малко объркано стана май Simple Smile

# 49
Да аз разбрах, така е Ала Бала. получавала съм обезщетение, и в двата случая няма да се пише 0,00  Peace. А детски явно няма да взимам тъй като на мъжа ми заплатата е голяма, нищо, че не взима и половината от тази сума  #Cussing out

# 50
Здравейте,
Искам предварително да благодаря на тези, които ще отговорят  bouquet
Съвсем скоро разбрах новината и бързам за се регистрирам... Имам  проблеми с работата. Този месец работодателите решиха да ни прехвърлят в друго дружество всички колеги. Това е вид "справяне с кризата". Освобождават по взаимно съгласие и на следващия ден те назначават в новото дружество. Евентуално аз трябва да получа заповед  за освобождаване до седмица,две, като в новото дружество си на изпитателен срок. Съвсем скоро разбрах новината и се чудя, какво ще е по-добре да направя. Дали да разпиша за новото дружество, или да изляза в болничен и да си се водя в старото. Ако пък съм в болничен няма да ми стигнат 180-те дни, ако пък ме назначат на изпитателен срок в новото дружество, след 6 месеца ще ме освободят... Моля за съвет  Embarassed
ПП Да мисля какво ще се случи в работата ми, не ми остана време да се порадвам на новината, дано всичко  е наред  Confused

# 51
Здравейте,
Съвсем скоро разбрах новината и бързам за се регистрирам... Имам  проблеми с работата. Този месец работодателите решиха да ни прехвърлят в друго дружество всички колеги. Това е вид "справяне с кризата". Освобождават по взаимно съгласие и на следващия ден те назначават в новото дружество. Евентуално аз трябва да получа заповед  за освобождаване до седмица,две, като в новото дружество си на изпитателен срок. Съвсем скоро разбрах новината и се чудя, какво ще е по-добре да направя. Дали да разпиша за новото дружество, или да изляза в болничен и да си се водя в старото. Ако пък съм в болничен няма да ми стигнат 180-те дни, ако пък ме назначат на изпитателен срок в новото дружество, след 6 месеца ще ме освободят... Моля за съвет  Embarassed
ПП Да мисля какво ще се случи в работата ми, не ми остана време да се порадвам на новината, дано всичко  е наред  Confused

Доколкото разбрах си бременна, нали  newsm78
Ако си на изпитателен договор в "новото дружество" могат да те освободят по всяко време, когато решат, а не след 6 месеца, може и от следващия ден ...
Ако излезеш в болничен и не ти стигнат дните от ЛКК, можеш да се явиш на ТЕЛК>. Но зависи дали лекарят ти ще ти дава болнични през цялото време. Освен това ти уведомила ли си работодателя, че си бременна?

# 52
Здравейте,

Доколкото разбрах си бременна, нали  newsm78
Ако си на изпитателен договор в "новото дружество" могат да те освободят по всяко време, когато решат, а не след 6 месеца, може и от следващия ден ...
Ако излезеш в болничен и не ти стигнат дните от ЛКК, можеш да се явиш на ТЕЛК>. Но зависи дали лекарят ти ще ти дава болнични през цялото време. Освен това ти уведомила ли си работодателя, че си бременна?

Да, бременна съм. Не съм уведомила никой, още съм в самото начало, а и не мисля да уведомявам докато не си изясня кое ще най-добре "за нас". До две седмици трябва да получа нов договор... Н-ай вероятно като прехвърлят всички работници ще закрият старото дружество.
Благодаря, че толкова бързо отговори   bouquet

# 53
Стилияна Стеф , нов договор на изпитателен срок не ти е изобщо изгоден, за жалост. Писах по-горе защо. Имай предвид, че ползването на болничен спира изпитателния срок и остатъкът му започва да тече след връщането от отпуск по болест.

# 54
Здравейте, момичета. Искам и аз малко инфо относно платения отпуск. Терминът ми е юни. Имам отпуска от 2013г. - 20 дни и за 2012г. - само 10 дни ми се прехвърлиха. Та въпроса ми е ако сега не ги използвам дали ще  се прехвърлят за след майчинството. Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 55
Стилияна Стеф , нов договор на изпитателен срок не ти е изобщо изгоден, за жалост. Писах по-горе защо. Имай предвид, че ползването на болничен спира изпитателния срок и остатъкът му започва да тече след връщането от отпуск по болест.

Значи  мисля да действам така- имам 10 дни отпуск, които прехвърлих от миналата година. Ще ги ползвам следващата и по-следващата седмица(ако мога). След това в момента, в който ми връчат заповедта за освобождаване, ще се мъча за вземам болнични, като предварително ще питам дали ще ми дават де newsm78 Нищо няма да разписвам.... а работя от 10 години в тази фирма, на 30 г. съм, това ще ми е първо бебче, живот и здраве дай боже.
Поздрави и огромно благодаря за отговорите!

# 56
Здравейте, мами, които отговаряте на нашите въпроси  bouquet

В момента си гледам детенцето, което в края на месеца навършва 2 години, като съм бременна с второто ни детенце, което ще се роди през май (живот и здраве). Въпросът ми е, ако изляза болничен с второто седмица преди голямото да стане на 2, трябва ли да подам в НОИ някакви документи за прекъсване на майчинството? И ако да - аз ли нося документите, или работодателя и в какъв срок трябва да стане това?

Благодаря  Simple Smile

# 57
Здравейте, мами, които отговаряте на нашите въпроси  bouquet

В момента си гледам детенцето, което в края на месеца навършва 2 години, като съм бременна с второто ни детенце, което ще се роди през май (живот и здраве). Въпросът ми е, ако изляза болничен с второто седмица преди голямото да стане на 2, трябва ли да подам в НОИ някакви документи за прекъсване на майчинството? - да, приложние 12 - декларация за промяна на обстоятелствата И ако да - аз ли нося документите, или работодателя и в какъв срок трябва да стане това? - ти до работодателя, а той в НОИ - в 3-дневен срок

Благодаря  Simple Smile

# 58
  • София
Здравейте на всички пишещи и отговарящи в темата. В момента съм във втората година от отпуска по майчинство. Искам да попитам до коя дата се води той. Т.е. от коя дата трябва да се върна на работа - от датата на раждане или от деня след нея.
Благодаря  bouquet

# 59
  • София-Младост
Здравейте на всички пишещи и отговарящи в темата. В момента съм във втората година от отпуска по майчинство. Искам да попитам до коя дата се води той. Т.е. от коя дата трябва да се върна на работа - от датата на раждане или от деня след нея.
Благодаря  bouquet
Денят след РД на детето.

Общи условия

Активация на акаунт