Майчинството счетоводно-53

• 34 508
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Мисля, че ми се изясни  Grinning Благодаря много  bouquet

# 466
  • софия
Здравейте,
Ако запиша дъщеря си на детска градина, трябва да се върна на работа, ако нещата не вървят и я отпиша от детска може ли да си подновя отново майчинството.
Благодаря ви Hug

# 467
  • Пловдив
Здравейте,
Ако запиша дъщеря си на детска градина, трябва да се върна на работа, ако нещата не вървят и я отпиша от детска може ли да си подновя отново майчинството.
Благодаря ви Hug

Детето ще посещава ясла.Да,ако сметнеш,че не искаш да ходи на яслата,може да си възстановиш майчинството.За периода,в който тя е на ясла,а ти на работа,имаш право на 120 лв месечно от НОИ.За тях попълваш прил 4 в работата,отделно прил 12.Има ги на първа страница приложенията

# 468
  • ВАРНА
Момичета моля за помощ,много съм ядосана на нашата счетоводителка - имам първичен болничен от 3-17.01 който съм занесла на работодателя още на 4-то число,после на 20-то нося втория болничен и извадих тогава бележка от банката че ми е сменена сметката,на коята трябва да се превежда сумата.Сега гледам в сайта на НОИ обработен първия болничен ( с дата на последно представяне 1.02.2013г) и явно не е представен документа за сменена сметка,защото парите са преведени по закритата сметка  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Счетоводителката е едно опърничаво бабе дето само не ми каза "Проблемът е ваш"  #Crazy В случая какво може да се направи  Rolling Eyes

# 469
Здравейте момичета, моля отново за отговор  Hug

Имам детенце на 2м., може ли да прехвърля майчинството на мъжа ми до навършването на 1 год., и съответно той какво майчинтсво/бащинство ще получава, като сума, пак ли ще е 90% от заплатата му.

Благодаря ви  Hug

# 470
  • София-Младост
Здравейте момичета, моля отново за отговор  Hug

Имам детенце на 2м., може ли да прехвърля майчинството на мъжа ми до навършването на 1 год., и съответно той какво майчинтсво/бащинство ще получава, като сума, пак ли ще е 90% от заплатата му.

Благодаря ви  Hug

Прехвърлянето става чак когато детето стане на 6м. На него обезщетението ще му се изчисли както е било при теб на база дохода назад.

# 471
Момичета моля за помощ,много съм ядосана на нашата счетоводителка - имам първичен болничен от 3-17.01 който съм занесла на работодателя още на 4-то число,после на 20-то нося втория болничен и извадих тогава бележка от банката че ми е сменена сметката,на коята трябва да се превежда сумата.Сега гледам в сайта на НОИ обработен първия болничен ( с дата на последно представяне 1.02.2013г) и явно не е представен документа за сменена сметка,защото парите са преведени по закритата сметка  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Счетоводителката е едно опърничаво бабе дето само не ми каза "Проблемът е ваш"  #Crazy В случая какво може да се направи  Rolling Eyes

На мен ми се беше случило същото. И вината естествено беше моя  #2gunfire Счетоводителката трябва да занесе новата банкова сметка и попълнена нова декларация от теб в НОИ и тогава ще ти преведът парите по новата банкова сметка. Моята счетоводителка беше въвела новата банкова сметка само в програмата и не беше занесла физически документите в НОИ понеже "нямало нужда".

# 472
Здравейте!
Влизам с ново питане. Когато си прекъсвам отпуската за отглеждане на дете до 2г., подавайки и болничен поради бременност с какви дати трябва да са двата документа?
Например, в прил.12 вписвам:
"С настоящата ДЕКЛАРАЦИЯ за настъпване на следните обстоятелства:
1........................., считано от 14.02.2013г."
Болничния лист трябва да е от 14-ти, или от 15-ти?

# 473
Може лично да си занесете в НОИ приложение №7 и документ от банката за сметката. Тези неща се входират в деловодството.

Здравейте!
Влизам с ново питане. Когато си прекъсвам отпуската за отглеждане на дете до 2г., подавайки и болничен поради бременност с какви дати трябва да са двата документа?
Например, в прил.12 вписвам:
"С настоящата ДЕКЛАРАЦИЯ за настъпване на следните обстоятелства:
1........................., считано от 14.02.2013г." напр. излизане в болнични за бременност и раждане
Болничния лист трябва да е от 14-ти, или от 15-ти?от 14ти

# 474
  • ВАРНА
Може лично да си занесете в НОИ приложение №7 и документ от банката за сметката. Тези неща се входират в деловодството.
............

Аз тези неща съм ги предала на работодателя още на 22.01 и затова съм ядосана,че не са предадени с болничния,когато  е подаден в НОИ на 1.02,още повече изрично подчертах,че старата сметка е закрита и затова си скъсах краката да търча по банки да ми издадат документа,макар и с дата 22.01  ooooh! Счетоводителката безгрижно ми обяснява,че ще го подаде с втория болничен на 15.02,но аз тази сума която са превели вече по несъществуваща сметка какво да я правя  ooooh!

# 475
Сумата се връща отново в сметката на НОИ, така че не е проблем. След като ти подадът новата банкова сметка, ще ти я изплатят  Peace

# 476
  • софия
Ала бала, много ти Благодаря, имам още едно питане, можели детето да ходи на ясла , без аз да се връщам на работа.  bouquet

# 477
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ала бала, много ти Благодаря, имам още едно питане, можели детето да ходи на ясла , без аз да се връщам на работа.  bouquet

Не съм Ала бала ,но да отговоря.Ако детето е на ясла ти или трябва да си на работа, или в отпуска или в болничен.

# 478
  • В полите на Пирин планина

Може, но трябва да ползваш друг вид отпуск - например натрупан платен.

# 479
  • Варна
Здравейте, имам следният въпрос:
Дъщеря ми е на 1г и 9м, ще тръгва на ясла, съответно ще ми спрат обезщетението от 240лв. Според счетоводителката имам право въпреки това да си ползвам отпускът по майчинство до навършването на 2г (като съответно през този период няма да вземам обезщетение), чак след което да си ползвам платения отпуск? Така ли е наистина?
Предварително благодаря   Hug

Общи условия

Активация на акаунт