Оскотяването - приоритет на държавата

• 6 588
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
Какво занимавате господа полицаите с проблеми , от които не се пе4елят пари? Бити у4ители? Айде сега пък! Къде - къде по-лесно е да се събират пари за паркиране на коли и то по "паркинги" (паркинг = разграфен софийски тротоар ) ...

Бе викам и аз- измислете някое по- така пи ар наименование на акция и тогаз да видите- пръв Цвeки ще се найде начело на школото, право у директорския кабинет! Въоръжен ще раздава правосъдие /това го умее, видя се през годините, що проблеми лично разреши... и създаде сам... и пак ги разреши/.
Вие тука- учители... охрана... цигани... надяваме се...кога- дрън- дрън. Неопределени и сиви клишета.
Я опитайте с "Операция "Черените"! Повече екшън вкарайте, повечко стайл, изкарайте на показ кръв, цитирайте в прав текст квалификации, емоционално изливане в централната преса!

Та като оставя клюкарския уклон бели- небели- на точки- на тирета, интегрирани- неинтергирани, пак да попитам- до момента какво са направили полицаите при това налично насилие? Някой има ли информация за конкретни предприети действия?
====================
И защо в мой подпис излиза някакъв си хороскоп? Нямам нищо общо с него. Помощ!

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 09:25 от Judy

# 76
Добре, полицията ще ги принуди да се държат прилично, но с полицейска намеса няма да ги принудят да се образоват.
Пътят към интеграцията е образованието. Без него е кауза пердута.
А сравнението на интеграцията на който и да е етнос у нас и в САЩ е нелепо.

# 77
И как ги е "принудила" в случая полицията? Аз пък от това, точно, се интересувам, да му се невиди.
Понеже си става въпрос за престъпление, което си е предвидено като наказуемо в НК.
Интеграции- минтеграции- чакайте си вие, лежете си на таз кълка. Ако аз съм учител в такова училище- ще напусна на мига. И кой ще ги интегрира тогаз? Или наред с трудовите договори да им раздаваме и по един пищов на учителите, в зависимост от квартала и школото- такъв и калибърът. За по- инаквите "дестинации"- направо АК.
Първом с отявлената престъпна дейност викам да се справим, пък на който му стиска- да интегрира мирно преди това. Ма май няма много ентусиасти. Аз не бих, при това положение, барем съм честна. А вие? На някой тук ще ли му стиска?

# 78
Аз не твърдя, че ги е принудила, а че би могла да го направи, но не и да ги образова.

Добре, няма интеграция, тогава какво- резерват ..... за българи?

# 79
образованието не е най-важното ,
най-важен е трудът , после идва образованието ,
нима 2-3 техни поколения (  които се равняват на 3-4 цигански )  ,  не са били в училище ?
лично учителите са обикаляли из махалите и все още обикалят да ги събират ,
и ефектът от образованието им е все тая - като минат 4 клас някак си , стига толкова - идва време за женене .

# 80
Интеграцията, макар да ми е неприятна тази дума поради отрицанието, което носи в себе си и разделението, та не е възможно да очакваме реализирането й посредством образованието, както масово се разбира - училище, учители, уроци... И от там, кой откъдето... и да ходи да пасе, както намери за добре. Образованието за незачитащите държавността минава и през налагането на ред, наказания. Неприлагането на законите води до още по-голямо разделение. А това, последното, си е отказ от държавност на най-високо ниво.
П.П. И мен ме вълнува какво ще последва.

# 81
трудно е и с наказанието - има един толеранс към малцинствата , който не е същият към мнозинството ,
такава е международната политика просто в наши дни ,
страната има много загубени дела заради тях ,
преди време срещнах един човек , който защитаваше позицията на държавата в тези дела ,
на 45-50 г. имаше два инфаркта заради работата си - да гледа какво се случва и как после държавата е осъдена , сигурно вече не е и жив ...

# 82
образованието не е най-важното ,
най-важен е трудът , после идва образованието ,
нима 2-3 техни поколения (  които се равняват на 3-4 цигански )  ,  не са били в училище ?
лично учителите са обикаляли из махалите и все още обикалят да ги събират ,
и ефектът от образованието им е все тая - като минат 4 клас някак си , стига толкова - идва време за женене .

Задължителните образование и труд вървяха едно след друго. И най-важното- съблюдаваха се строго. Сега нито едното, нито другото е важно за някого.

# 83
трудно е и с наказанието - има един толеранс към малцинствата , който не е същият към мнозинството ,
такава е международната политика просто в наши дни ,
страната има много загубени дела заради тях ,
преди време срещнах един човек , който защитаваше позицията на държавата в тези дела ,
на 45-50 г. имаше два инфаркта заради работата си - да гледа какво се случва и как после държавата е осъдена , сигурно вече не е и жив ...
Ето затова твърдя, че "интеграцията" ни разделя. По отношение на закона не би трябвало да има малцинство и мнозинство, един етнос, втори етнос..., има граждани, с едни и същи права и задължения, попадащи под ударите на едни и същи закони. Другото е ... джунгла.

# 84
Ами по отношение на закона няма разлика според етноса. Внимавайте, защото сто пъти повторената лъжа става истина. А е най лесно да се хванеш за видимия цвят на кожата.

Хареса ми например статията на Капитал от миналата седмица по повод разпространената снимка на ромска майка и помощите, които ( уж) получава. Ето такъв поглед липсва, губи се всред тъпото и шумно възмущение.

# 85

Тези ми изглеждат доста интегрирани джипсита - по интегрирани от мене като ги гледам как говорят Английски а сигурно и от тебе ако си дошла след 10-12 годишна възраст Laughing
Онези в България не са ги интегрирали така - говорят си ромски и турски - Българските турци.
А мексиканосите тук 2-3то поколение Американци - не знаят Испански...
Но както и да е - България има много да се учи от Америка по отношение на интеграцията на различни хора в Американската култура - общо взето първото поколение родето тук - са си 100процентови Американци по манталитет...
И какво ли е според теб обяснението за тези разлики?
Интеграцията се слу4ва, когато вси4ки се нау4ат да спазват едни и същи основни правила и като запазят разликите , които и както да не не нарушават тези основни правила за да не си пре4ат взаимно!
И не съм много сигурна дали в щатите това приу4аване е дошло на циганите отвътре (от респект към флага, звезди4ките и президента) или им е дошло с по4укване по тиквата , когато кривнат ...
Та ето ти роли и за полицията и за държавниците ... Ама тези роли не носят па4ки бе! Кой ще ти ги играе! В България се играят роли от рода "Как да стана милионер" в рамките на 2 4аса и останалите да го духат ...  пък аз ще духна за където мога да си живейкам спокойно.

# 86
е , етносът би трябвало да се е развил и интегрирал , нали така  - 1-2 поколение в Рим и трябва да си по-римлянин и от римляните , ама не става ,
все трябва някой да им виси на главата , досущ като с малко дете , което обаче в техния случай никога не пораства и си остава все тригодишно - в родово-общинния строй ,

повече от показателно е европейското отношение - всеки вика : "вземи ги ти " ,

личното ми мнение е , че нещата са такива каквито са и не бива да се самобичуваме за непроменяеми неща ..

# 87
Никаква интеграция не може да има, когато се толерират /остават ненаказани/ престъпленията.
Можем само да си хортуваме благи приказки колко е важна и принципно полезна иначе. Не пречи. Но и не помага.
Не разбрах- има ли тук навитаци да се включат лично в този вид "интеграция", рискувайки собствения си живот? Понеже аз наистина не съм, а и не познавам такива хора.

# 88
овече от показателно е европейското отношение - всеки вика : "вземи ги ти " ,
Ти ако гледаш европейското отношение требе направо да си окачиш въжето, щото така ще кажат и за тебе, нищо че си беличка. Ама с български паспорт  Laughing
Никой няма желание да се товари с чужди проблеми, и е съвсем разбираемо.

# 89
Кои техни престъпления се толерират? Затворите преди всичко са пълни с роми, а престъпленията им в големия процент са кокошкарски.

Общи условия

Активация на акаунт