Проблеми в детската градина!

• 2 137
  • 13
  •   1
Отговори
Моля за съвет - едната госпожа в детската градина явно има доста брутални методи за възпитание, и за втори път в разстояние на една година детето ми е силно стресирано! Той е по-чувствителен и за втори път му се случва да "зацикля" след въвеждане на ред в градината! Прибира се вкъщи и повтаря само едно и също нещо "Не искам да ми сваля панталоните" и сега не иска изобщо да ходи на градина - а с такова голямо желание ходеше!!! Синът ми определено не е от щурите деца, и дори и само да го смъмри някой, за него е наказание! Според него на цялата група са били свалени панталоните, като част от някакво наказание, но версията на госпожата, разбира се е друга - бил си напикал панталона малко, и затова му го свалили да изсъхне, в което няма нищо лошо, но интересното е, че детето ми изобщо не търпи да е намокрен и дори и вкъщи да се намокри съвсем малко - дори и една капка да има, веднага ни кара да го преобличаме, и в този ред на мисли такова едно събуване не би било наказание за него!? Кажете как да постъпя? Трябва ли винаги да се държим като зверове за да ни уважават!? Предишният път го беше оскубала едва десетина дни след като почна да ходи на градина, и в резултат детето на следващия ден се беше напикало в креватчето, въпреки че не се беше напикавал никога - тогава просто не беше посмял да каже на същата госпожа, че му се пика, защото предния ден е бил оскубан точно затова! Тогава не направих проблем, но сега мисля да се поразвихря малко!!! #Cussing out

# 1
  • BG
Да се поразвихриш малко?  ooooh! Човек, само като те чета и полудявам, като си представя такава ситуация с моето дете, а камо ли да се случи наистина! Дирекшън при директорката, жалба и ако трябва и по-нагоре! Всеки си познава детенцето, знае му думичките и страховете, знае му погледа в очичките! Ще разправя тя - напикал се! Вдигай ги на балон! Това е моят съвет!

# 2
При директорката - веднага!
Абсолютно недопустимо е сваляне на панталоните с цел наказание. Скубала?
Не бих оставила нещата нито за миг така!

Успех и пиши какво е развитието.

# 3
Благодаря за подкрепата! Днес бях при директорката ( тя пък ми е съседка) и си поговорихме мнооого нашироко за цялостното поведение на въпросната госпожа, и от нея научих, че тя била редовен катализатор на проблеми,(миналата година е предизвиквана проверка в градината по сигнал) но сега мисля, че малко ще и се втвърди хляба - казах и че ако детето ми не свикне отново с градината, ще продължа по етапен ред - писмена жалба при нея, после жалба в отдел закрила на детето, после жалба в инспектората и помежду другото може да уведомя някой вестник или тв.! Със милион увещания и лъжи убедих (засега) сина ми утре да тръгне на градина, но незнам утре като стане на какъв акъл ще е, и като отиде там как ще мине денят му!? Cry Ох не мога да позная детето си - само преди 10 дни изгаряше от нетърпение да отиде, а сега... Cry

# 4
На прав път си!
Една моя позната-учителка в малко градче бе изритана от директорката си още при първото провиненеие. Едно ромско дете, със знаеща как да се разправя майка, се оплакало,че моята позната му издърпала ухото. Моята позната настояваше,че детето просто си измисля, понеже не му се ходи на ДГ. Къде е истината-не зная, но във вашият случай тя е очевидна, така че не се отказвайте! Тези травми остават за цял живот. Скубането и свалянето на панталоните с цел унижение, са си насилие по смисъла на Закона #Cussing out

# 5
няма какво да чакате да се накумят там да им дойде акъла, още днес кажете на директорката, че сте си променили мнението и пускате жалба още сега при нея!!!!!
при втора жалба обая скубеща госпожа директно си отива, затова Вие сте на ход, не позволявайте директорката да ви размъти главата, а мислете за детето си!
аз бих пуснала жалба независимо какво ме е увещавала директорката.
Вие решавате, но в момента както се казва, имате преимущество.

# 6
Днес сина ми отиде на градина, и в интерес на истината нямах никакви проблеми - снощи преди да заспи той се самонавиваше и заспа спокоен с идеята, че като се събуди отива на градина и сутринта много ме слушаше, но като отидохме там другата му госпожа (тя също ми е съседка) ми каза, че ще има театър и на моя толкова му трябваше - веднага ревна, че не иска никъде да ходи! Успокои се, но предупредих госпожата, засега да не го водят никъде където не иска, и в края на деня сина ми отново бе в превъзходно настроение! Grinning Говорих и с госпожата, която му причини всичко това, и тя естествено отрече да е използвала събуването на панталоните като възпитателна мярка,но каза , че ги накарала да се събуят за да ги учи да се обуват сами! Outta Joint(поне си призна,че събуване е имало, защото отначало твърдеше, че детето е събувано само когато се е напикало или намокрило)

# 7
  • София
Не ме разбирай погрешно, но това ми звучи като... действие извратено - в смисъл на сексуално извратено. В никакъв случай не намирам скубането за правилно, но това е стряскащо и шокиращо. За това действие мисля, че следва да поговориш с другите родители и просто да подадете групова жалба с искане за незабавно отстранение... преди да се е случило нещо по-лошо. Подобно действие просто не би хрумнало - изобщо - на нормален човек. Смятам, че тази жена е имала някакви проблеми в детството си,които не е преодоляла, и вероятно има нужда от професионална помощ. Нищо лошо в това, но категорично не бива да работи с деца.

# 8
Не ме разбирай погрешно, но това ми звучи като... действие извратено - в смисъл на сексуално извратено.

Баси, на мен също подобно нещо ми хрумна, но истината е, че не посмях да го напиша.
Под "сексуален" влагам разголването и срама, който детето ще изпита, унижението, че е голо и наказано.
Априлов да не й прощава, особено щом си има приказка с директорката.

# 9
Не ме разбирай погрешно, но това ми звучи като... действие извратено - в смисъл на сексуално извратено.

Баси, на мен също подобно нещо ми хрумна, но истината е, че не посмях да го напиша.
Под "сексуален" влагам разголването и срама, който детето ще изпита, унижението, че е голо и наказано.
Априлов да не й прощава, особено щом си има приказка с директорката.

И аз така мисля, това със свалянето на панталона си е  гавра, не е като да си е изпуснала нервите и да го е плеснала по дупето. А след като директорката знае, че заради въпросната госпожа е имало проверки и досега не е предприела нищо, аз бих се обърнала към по-висока инстанция...

# 10
Аз не мисля, че става въпрос за някаква гавра (въпреки, че и на мен ми мина през ума), защото под панталонките и анцузите децата бяха и с чорапогащници и не са събувани до голо! Резултат от разговора ми с директорката има, и сега отново детето ми ходи на градина без да има проблеми. Следя изкъсо поведението на госпожата и съм готов да реагирам моментално при необходимост! Благодаря за съпричастността на всички които ме подкрепиха с мнения и съвети - отново ще разчитам на вас в случай на нужда!

# 11
  • BG
Аз не мисля, че става въпрос за някаква гавра (въпреки, че и на мен ми мина през ума), защото под панталонките и анцузите децата бяха и с чорапогащници и не са събувани до голо! Резултат от разговора ми с директорката има, и сега отново детето ми ходи на градина без да има проблеми. Следя изкъсо поведението на госпожата и съм готов да реагирам моментално при необходимост! Благодаря за съпричастността на всички които ме подкрепиха с мнения и съвети - отново ще разчитам на вас в случай на нужда!

И слава Богу!  Praynig Нали знаеш приказката - добре, че не се случват всички страхове на майките!  ooooh! Хубаво е, че нещата вече са наред при вас!  Peace

# 12
  • София
Радвам се , че нещата се развиват в добра посока за вас. Иначе поведение от този род като засрамване на детето са недопустими , това си е вид насилие. Аз съм За да сложиш дадено дете, което е прекалило на столчето и да му кажеш, че е направило еди какво си , и сега ще помисли за това , за тях и 5 мин. да стоят на едно място без да се случва нищо е много. Но да смазваш самочувствието му е като да го плеснеш , че  и по-лошо. Дано Учителката ви си е взела поука, ако не е , то не се колебай да действаш на по-горна инстанция от Директора.

# 13
Аз също съм "за" дисциплината и точно от това съм безкрайно доволен от ходенето на детето в детската градина! То се промени страшно много (към по-добро) откакто ходи на градина, и сега щом се задържи по-дълго вкъщи веднага си личи. Откакто ходи на градина си промени характера, стана по-послушен, храни се по-добре, разви говора си много добре (докато беше в предната група научи даже доста псувни  Embarassed, но сега като го преместиха в малката група, вече ги забрави), изобщо детето израстна много от ходенето си там, и сега с огромно съжаление го спирам когато е болен или има някакъв друг проблем, въпреки, че има кой да го пази! Възпитателките обаче не винаги са призвани за професията си, а това е много важно при работа с толкова малки деца!

Общи условия

Активация на акаунт