ВТОРИ клас - 3

• 42 995
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Имаме няколко вида четци, но предпочитам на децата все още да предлагам на хартия. Има време да четат на Киндел. Така или иначе скоро в училище ще им предлагат на всеки един по един таблет....и това не ми харесва. Twisted Evil

# 301
Изтървала съм ви, връщам се да чета. Но докато го правя, да попитам за съвет  Simple Smile.
Синът ми се справя добре по математика, с лекота, без моя помощ. Но трайно и постоянно греши един и същ тип задачи - тези за преброяване на геометрични фигури и най-вече триъгълниците.  От 6 такива задачи, 5 са грешни - винаги вижда по малко фигури, отколкото има.
Когато за друг тип задачи (примерно тези с неизвестното) виждаше трудности, всичко се оправяше с повече решаване и упражнение. Но пустите фигури - не. Някакви идеи имате ли?

# 302
  • София
и моя ги бъркаше, докато един ден не го накарах да ги оцвети със светли цветове, след това аз оцветих тези, които не вижда - съставените от 2 триъгълника, в по-тъмни цветове. От тогава не сме имали проблеми, само дето последния път броеше триъгълниците в една къщичка и беше преброил и триъгълниците отзад, ненарисувани, които не се виждат...

# 303
  • Варна
Ми то аз пропускам понякога при първо гледане (дето имам опит в математиката и техниката)... мисля, че е въпрос на развитие на зрителните възприятия и доколко се стреми човек да вижда геометрични фигури... Нали сега им се оформя опитността в тези неща. Практиката ще ги научи да "виждат" зад очевидните форми.

# 304
Тай, възможно е да се обърква докато ги брои и да мисли, че вече е преброил някой триъгълник, а всъщност да не е. Накарай го да ги описва. Например 5 единични, 3 двойни, 2 тройни и накрая да пресмята общия брой  Peace

# 305
  • София
В началото я карахме да пречертава на отделен лист фигурата, на него ги защриховаше вече преброените. Вече ги брои без да го прави.

# 306
Здравейте! Майка съм на първолак. Предварително се извинявам, че нахлувам в темата ви, но мисля, че може да ми помогнете.

Интересувам се дали има дечица, които посещават подготвителните курсове по математика в СМГ. Мина доста време и би трябвало вече да имате реални впечатления. Доколкото си спомням в началото на годината беше обявен само един преподавател, сега са трима и са в четири групи - явно има доста желаещи.   Simple Smile
По колко са децата в група? По какви сборници работят? Издържат ли на натоварването? Лични впечатления от водещите преподаватели - Мариана Тодорова, Детелина Найденова и Зорница Стоицева?

Изобщо струва ли си да се ходи на курс още във втори клас?

Предварително благодаря на отговорилите!   bouquet

# 307
1.По колко са децата в група?
2.По какви сборници работят?
3.Издържат ли на натоварването?
4.Лични впечатления от водещите преподаватели - Мариана Тодорова, Детелина Найденова и Зорница Стоицева?
5.Изобщо струва ли си да се ходи на курс още във втори клас?

1. Първият ден, когато ни пуснаха и нас родителите, успях да преброя 36 деца, а имаше и отсъстващи.
2. Основно по "Случайност + математика" и със сборникът на Евелина Динева, който вече коментирахме тук.
3. Зависи от детето. Моето носи  Mr. Green
4. Останах с добри впечатления от Мариана Тодорова.
5. От втори клас - не, но за 3-ти и 4-ти клас категорично да. Лично мнение, без претенции за меродавност.  Peace

# 308
  • Sofiа
Изобщо струва ли си да се ходи на курс още във втори клас?
Предварително благодаря на отговорилите!   bouquet
Тонита вече ти е отговорила на всички въпроси и тъй като моя син е в същата група нямам какво да добавя, освен, че моя син твърди, че му е много полезно!

# 309
Tonita,  Valery, благодаря, ориентирах се.   bouquet
Леко ме стъписа броят на децата, но може би ако се спазва дисциплина в часовете не е чак такъв проблем.  Simple Smile

# 310
Аз съм ужасена от броя на децата в курсовете, каква ефективност се постига с такъв брой  Shocked

# 311
  • В светлината на слънцето
Аз съм ужасена от броя на децата в курсовете, каква ефективност се постига с такъв брой  Shocked

Според мен е доста съмнителна ефективността.  Thinking По-будните и по-бързо реагиращи деца със сигурност ще поемат, но тези, които се движат с по-бавни темпове и имат нужда от малко повече време за осмисляне на материала, ще изостават. Когато са по-малко на брой, преподавателят ще има време да компенсира тези различия. А с тези огромни групи си мирише баш на халтура. Thinking

# 312
Ами броя не е точно такъв след първия път... Освен това нали работят с надарени деца, там няма нужда да е бавно и индивидуално, а само да се набелязва пътя, те могат и сами.
Колкото до успеваемостта , ако кандидатстват 800 приемат 120, а в школите ходят и деца, които НЕ искат да кандидатстват в СМГ.
Така е когато нещо се превърне в мода и родителска амбиция.... става меркантилно и според мен дори стряскащо... Аз обикалям от доста години около това училище и мога да кажа  , че броят коли и родители всяка година расте с геометрична прогресия Simple Smile

# 313
  • София
Има ли шанс да се влезе в добра гимназия без детето да ходи на допълнителни курсове и уроци? Питам да знам как да се ориентираме. И най-вече, ако няма шанс да се мине без тези неща, кога най-късно трябва да се почне? Rolling Eyes
Не ми харесва средата в нашето училище и все повече се убеждавам, че след 4-ти клас трябва да махна детето от там. Въпросът е, че май само СМГ приема след 5-ти клас. Може би е вариант да я преместя за 2 години там и после пак, след 7-ми клас. Има ли друга гимназия,  с прием от 5-ти клас?

# 314
Ами броя не е точно такъв след първия път... Освен това нали работят с надарени деца, там няма нужда да е бавно и индивидуално, а само да се набелязва пътя, те могат и сами.
Колкото до успеваемостта , ако кандидатстват 800 приемат 120, а в школите ходят и деца, които НЕ искат да кандидатстват в СМГ.
Така е когато нещо се превърне в мода и родителска амбиция.... става меркантилно и според мен дори стряскащо... Аз обикалям от доста години около това училище и мога да кажа  , че броят коли и родители всяка година расте с геометрична прогресия Simple Smile

Това с надарените деца е доста съмнително  Grinning Именно поради родителската амбиция и меркантилността, за които говориш.

Клеми, можеш да си преместиш детето след 4 клас където искаш, не е нужно да има прием. Прием има само за математическите гимназии към момента, не съм чула на друго място да е с прием, просто подаваш документи за прием по документи. Ако има места - няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт