Ще върне ли парите Митьо Пайнера?

• 9 709
  • 203
  •   1
Отговори
# 15
Пайнер ясно, че няма да откажат парите, но от Брюксел искат разследване.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1720117

# 16
"Не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава"
Ще ги върне.....ама друг път!

# 17
Нещо около мен се лее някакво възмущение, но до колкото разбирам тези пари да дадени след кандидатстване по проект. Ако всичко е в рамките на изискванията не виждам защо трябва Пайнер да връщат пари. Чак Христо Мутафчиев изказа мнение, това го чух по телевизията, случайно. Как за театър нямало - ами да кандидатстват и театрите. Въпреки, че и самият той отбеляза, че ако всичко по процедурата е наред, значи няма проблем.

# 18
Нещо около мен се лее някакво възмущение, но до колкото разбирам тези пари да дадени след кандидатстване по проект. Ако всичко е в рамките на изискванията не виждам защо трябва Пайнер да връщат пари. Чак Христо Мутафчиев изказа мнение, това го чух по телевизията, случайно. Как за театър нямало - ами да кандидатстват и театрите. Въпреки, че и самият той отбеляза, че ако всичко по процедурата е наред, значи няма проблем.

Нали затова искат проверка от Брюксел? За да се види как е проведена процедурата. И естествено, че ще се възмущава Христо Мутафчиев, докато на чалгарите им се струва ОК.

# 19
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тези субсидии не са ли за подпомагане на развиващи се проекти newsm78? "Пайнер" е стара и печеливша компания, надали тяхното име би ми хрумнало по линията евросубсидии.

# 20
И естествено, че ще се възмущава Христо Мутафчиев.

Аз не съм запозната, но по колко проекта са кандидатствали театрите и колко от тях не са били финансирани? До колкото знам, той е председател на съюза на артистите, той в колко проекта е участвал? Наистина не знам, питам ако някой има информация.

Освен това е доста смешно Брюксел да си проверява проектите постфактум. Но да не се изкарвам по-умна от Брюксел.

# 21
част от парите са европейски , но се одобряват от наше министерство ,
друга част от проекта се финансира от нашата държава ,
според мен няма да ги вземе , ако публичният натиск продължи , и ако проверката е обективна ,
като цяло малко ме съмнява цялата работа ...

# 22
И естествено, че ще се възмущава Христо Мутафчиев.

Аз не съм запозната, но по колко проекта са кандидатствали театрите и колко от тях не са били финансирани? До колкото знам, той е председател на съюза на артистите, той в колко проекта е участвал? Наистина не знам, питам ако някой има информация.

Нали не мислиш, че театрите са ООД-та за да участват самостоятелно по европроекти? Има и частни разбира се, но в огромната си част са към министерството на културата и се финансират от него. Съответно негова задача е да кандидатства по европроекти за театри и за култура въобще.  

И въобще какво прави Пайнер в тази схема?

"Схемата, в която попада проектът, е предназначена да подкрепя малки и средни предприятия в т.нар. креативни индустрии. "Културната индустрия е конкурентоспособна индустрия, която заслужава да бъде подкрепяна, защото създава растеж и работни места", каза Уилър. "Но тъй като изборът специално на този проект е отговорност на управляващия орган, т.е. на българското икономическо министерство, следвайки загрижеността, изразена в някои среди и понеже се отнасяме много сериозно към защитата на интересите на данъкоплатците, службите на ЕК днес помолиха българските власти да започнат разследване, за да установят доколко са спазени правилата на грантовата схема", обясни говорителката. Ако комисията има въпроси и след разследването, ще поиска властите да разгледат случая "по-задълбочено"."

"Креативна индустрия"?  Crazy

# 23
Не Европа е дала пари на "Пайнер", а българските управници

за пореден път показаха всякаква липса на вкус, мярка и почтеност. Защото европарите се разпределят по министерства и общини и когато някой реши да кандидатства по европейска програма, той всъщност се изправя пред корумпираната, безвкусна и пошла българска администрация, скрита зад някоя „независима, експертна комисия”.

# 24
Аз пък ако съм на него и всичко ми е изрядно, общественият натиск ще ме фане за шлифера.
Кой обществен натиск всъщност? Този от дискотеките?  Laughing

Освен това, без да съм фен на тази култура, съм наясно, че човекът нещо работи. Ами евала.

# 25
ей , тия  чалгарки , колко сте всеотдайни ... Laughing

# 26
Аз пък ако съм на него и всичко ми е изрядно, общественият натиск ще ме фане за шлифера.

Абе те да не решат да те хванат за шлифера, пък ти и обувките си доброволно ще дадеш.

# 27

Абе те да не решат да те хванат за шлифера, пък ти и обувките си доброволно ще дадеш.

Обществото ни ли? От него най-малко ме е страх.

Каренина, аз не съм чалгар, опитвам се да съм обективна, до колкото позволява информацията. Ако нещата не са наред, ако ще и някоя фирма за метъл и рок да е кандидатствала - да върнат парите.

# 28
Странно, че няма тема по въпроса.
Ама аз сега чета, че щял да ги върне, ако това щяло да накара народа да се почувства по-добре.
Мен ще ме накара, а вас?

Пайнер" готова да върне парите, ако на България ще й стане по-добре!

Радвам се, че има и хора, които искат, умеят и им идва на акъла да се възползват от опцията: проект = европари. Grinning Изключително плиткоумни ми се видяха днес дочутите коментари, че видите ли, на културни институции що не давали пари, ами за чалга... Mr. Green Просто е. Ако си размърдат задниците и се поинтересуват къде, как и в какви направления, а после вземат и изработят проект, нищо не им пречи и те да вземат европарици...

# 29
  • София
Сега поп-фолка ще достигне  нови, още по-високи  висоти Wink и още по-големи кубици.

Общи условия

Активация на акаунт