Ще върне ли парите Митьо Пайнера?

• 9 778
  • 203
  •   1
Отговори
# 30
Не Европа е дала пари на "Пайнер", а българските управници

за пореден път показаха всякаква липса на вкус, мярка и почтеност. Защото европарите се разпределят по министерства и общини и когато някой реши да кандидатства по европейска програма, той всъщност се изправя пред корумпираната, безвкусна и пошла българска администрация, скрита зад някоя „независима, експертна комисия”.

Доколкото разбрах, Пайнер са били в резервите и печелят защото избраните преди тях няколко фирми се отказват тъй като нямат достатъчно пари за част от финансирането.

Не виждам как може да се връщат пари ако процедурата е спазена и са спечелили. Също така ми е много съмнително как изведнъж за първи път Брюксел реши на бърза ръка да прави проверка. Някой бесен на Пайнер явно има топла връзка там.

# 31
Луне, ти имаш ли некакъв опит с кандидатстването за европарици?

# 32

Кандидатствала съм.
П.П. И работя по него вече няколко години.

# 33
Да вземе и онзи Чоловия да спретне проект, и той бая бизнес върти.

# 34

Кандидатствала съм.

Какво се случи?

# 35

Кандидатствала съм.

Какво се случи?
Извинявай! Тъкмо си редактирах мнението горе.
Работя си по проекта.

# 36
  • гр. Шумен
Аз бях по-ларж настроена оня ден, защото колкото и да не понасям тая кафанска "музика", факт е, че точно Пайнера прави най-добре шоубизнес в България (в сравнение с хилавите поп и рок продуценти, разбира се, дето що млади таланти бастисаха, без да съумеят с по един хит поне да ги представят пред БЪлгария, еле пред света). Обаче като попрочетох неговите реакции съм по-радикално настроена в посока против. Парите били, за да ги инвестира в техника и да популяризира каналите на ТВ Планета навсякъде по света. И понеже знае, че ще го захапят за кючеците и маанетата, обръща палачинката - ама аз за Планета фолк, ще снимаме българските красоти, ще показваме българският фолклор (да си призная, много очалгарен му е и прословутия фолклорен канал, простее ми,  нерде Борис МАшалов, нерде ДАниел Спасов, мое мнение разбира се). И още - аз съм ценител на есетствения глас и красота. Ценител-ценител, ама половината му певачки са с оскъдни гласови възможности и много силикон от главата до петите. А де е тая креативност, след като авторските парчета в жанра му се броят на пръсти? Не знам по какви критерии ги раздават тия субсидии, но може би трябва да се има предвид и продукта, който произвежда кандидата. Ми то утре някой с канабисена нива може да спечели такъв проект. Или пък на публичен дом! Мисля, че не е и маловажен факта, че има държавно съфинансиране, сиреч около 300 бона ще получи Пайнера от джоба на данъкоплатците.
А дали ще се откаже - всяко чудо за три дни!

# 37
Според мен проблемът не е, че на Митьо Пайнера са отпуснали пари. Проблемът е, че в БГ фирмите, които могат да си позволят да отговорят на условията на ЕС за получаване на тези пари (включително и на условието за самоучастие-съфинансиране), в повечето случаи не са с чисто минало.
Защото ми е интересно колко пари биха отпуснали на ЕТ "Гошо". И ми е интересно (в същност не ми е интересно) как Митьо Пайнера натрупа капиталите си и изчисти бизнеса си.
И както някой беше писал по-горе - сигурна съм, че и Чолов може да получи финансиране от ЕС...

# 38
Много място й беше направено на тази, хм, "музика", че да стане "конкуретноспособна" и легално да си прави "бизнеса" (че нерде на чолов кифлите, нерде фолк-певачките, абсолютно чиста проституция, ама айде...) и да си кандидатства по проекти. Действително няма никакво значение дали ще върне парите или не, проблемът си остава - продуктите на пайнер се харчат добре, пробутват се навсякъде и без евросубсидията, с нея - още по.
По повод на фолклорния канал - по-добре да не се 'фали с него, че е пълна помия цялата им продукция, профанизиран до немай къде фолклор на синтезатори, не му го ща. Виж, със силиконовата птицеферма наистина е много напред.

# 39

Кандидатствала съм.

Какво се случи?
Извинявай! Тъкмо си редактирах мнението горе.
Работя си по проекта.

По коя програма? Защото аз открих големи разлики между програмите, които се финансират директно от Брюксел и тези, в които има участие на местно ниво.

# 40
И естествено, че ще се възмущава Христо Мутафчиев.

Аз не съм запозната, но по колко проекта са кандидатствали театрите и колко от тях не са били финансирани? До колкото знам, той е председател на съюза на артистите, той в колко проекта е участвал? Наистина не знам, питам ако някой има информация.

Нали не мислиш, че театрите са ООД-та за да участват самостоятелно по европроекти? Има и частни разбира се, но в огромната си част са към министерството на културата и се финансират от него. Съответно негова задача е да кандидатства по европроекти за театри и за култура въобще.  

Така е - бенефициент се явява Министерство на културата и да, обновиха се театри по ОПРР 2007-2013 г.

На прима виста се сещам за Сатиричния театър - София 3 милиона лева за Драматичния театър - Варна Драматичен театър - Бургас

... почти за всичко има програми, стига да се кандидатства, но не е вярно, че за култура не се дава. По ОПРР поне мога със сигурност да твърдя, че са доста пари дадени на такива проекти, голяма част от тях бенефициент е Мин. на културата, а за други - директно общините.

Не виждам защо Пайнера да не кандидатства по програма, по която отговаря и да спечели? Да не кажете, че съм чалгаджийка - не съм, гледам обективно. За мен лично е странен проект, тъп ако щете... но не и недопустим  Peace Това, че е чалга проект, не го прави автоматично недопустим и нелегално спечелен. Не виждам защо трябва да връща парите.

# 41

По коя програма? Защото аз открих големи разлики между програмите, които се финансират директно от Брюксел и тези, в които има участие на местно ниво.

Принципът, мисля, е един и същ. Нямам намерение да обявявам обаче повече подробности за личните си дела.  Peace

# 42

Joy Joy Joy

Това трябва да са най-скъпите седалки и боя в света. Ееей, що не мога и аз да разпределям средства от европроекти, да обявявам конкурси за обществени поръчки ...   Говоря си само, нищо не питам. Whistling

# 43

Принципът, мисля, е един и същ. Нямам намерение да обявявам обаче повече подробности за личните си дела.  Peace
На практика не е точно така. Затова попитах.

# 44

Joy Joy Joy

Това трябва да са най-скъпите седалки и боя в света. Ееей, що не мога и аз да разпределям средства от европроекти, да обявявам конкурси за обществени поръчки ...   Говоря си само, нищо не питам. Whistling

Нямам достъп до проектите вече иначе щях да ти кажа за какво са, предполагам, че не са само за боя и седалки. За другото говори си - и аз ще ти пригласям  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт