The Walking Dead - Тема 2

• 17 227
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Без да съм специалист по зомбитата ... Винаги ми е било чудно с каква лекота разкъсват човешка плът. Те повечето като ги гледам са с изпопадали зъби. Какви са тия нечовешки зъби да разкъсат плът просто ей така?  Thinking

Това е много яко
http://www.youtube.com/watch?v=xAcO4GZ7x24
И дава доста информация около физическата сила и трансформации при двата вида  Peace

# 361
Тези, които са показвали в близък план в сериала са с пълен набор зъби - прави впечатление, защото си ги показват или пък устните им са отхапани. Човешката кожа е мека, а захапката ни е потенциално много силна. Това потенциално при тях вероятно се превръща в съвсем реално - предполага се, че са с притъпено усещане за болка. Това последното според Макс Брукс; оня, дето Андреа и Милтън го кълцаха, май си пищеше от болка.

# 362
  • София
мъ тя реално се разлага плътта. разпадат се на някакви слаби места (наранени, отхапани и т.н.) останалото - ставите особено - са доста здрави. В час по антропология (физическа)  лекторът ни разказваше как човек го завлиа ненамква си машина и ръката му не се къса в ставата раменната, а по - към главата като пример за това на какви невероятни натоварвания издържат костите + ставите. Зъбите всъщност доста трудно падат се оказа също в тези часове... сума скелети си бяха с оригиналдъ захапки и хич даже не бяха разклатени дори...

# 363
Като се има предвид каква диета имат зомбитата вече толкова време - нередовно хранене, никакви плодове и зеленчуци (витамин С и други вещества?), вероятността от например скорбут и други заболявания, водещи до падане на зъбите, е доста голяма. Спекулирам си от обща култура, де.  Thinking Останала съм с впечатлението, че видях много зомбита с липсващи зъби ...

# 364
Ето статия конкретно за захапката. Аз някъде бях чела за налягането, което се упражнява при захапване и се бях впечатлила, но не намерих числа. И цитатче по темата: "But we have not strongly compromised our ability to either crack a hard item or bite off a good chunk of flesh."  Grinning

Teresa of the Faint Smile, не забравяй, че те не са живи, т.е. нямат метаболизъм.

# 365
Ето статия конкретно за захапката. Аз някъде бях чела за налягането, което се упражнява при захапване и се бях впечатлила, но не намерих числа. И цитатче по темата: "But we have not strongly compromised our ability to either crack a hard item or bite off a good chunk of flesh."  Grinning

Teresa of the Faint Smile, не забравяй, че те не са живи, т.е. нямат метаболизъм.

Как да нямат метаболизъм? От къде е енергията, която ги поддържа в движение и им дава физическата сила? И този вечен глад ... Нали се хранят. Може да е забавен метаболизма, ама чак да нямат ...  newsm78 Все пак не са роботи на батерии или със слънчеви панели.

# 366
  • София
е, зомбитата не са живи, че да им трябват витамини и хранителни вещества... за да бъдат смъртоносни значи някакви дадености (атавизми, реакции) се засилват. и обикновен човек може да се защитава захапвайки отсрещния, но обикновения човек ще изпита болка, а зомбито - не, то няма никаква чувствителност освен желание да се нахрани + увеличена стотици пъти сила и два останали зъба стигат...

# 367
  • Сопот, Пловдив
Ако имаха метаболизъм, нямаше ли да си ходят все... сещате се, предполагам. Дженър не обясняваше ли, че сигнал в мозъка задвижва ставите и мускулите, всичко друго си е мъртво, все едно кукли на конци.

# 368
Едва ли някой може да даде някакъв категоричен отговор на въпроса как така са в движение. Мъртвото тяло не обменя вещества, това е поне доказано. Може би енергията взимат от живата плът, която ядат, по аналогия с вампирите, които пият само жива кръв, макар че тук се допускат вариации в различните "източници".

В края на краищата, оригиналните зомбита от хаитянските поверия не ядат хора, ако помня правилно.

Ако имаха метаболизъм, нямаше ли да си ходят все... сещате се, предполагам.

И аз за това се сетих.  Laughing

# 369
  • София
И аз щях да питам зомбитата дали акат newsm78

# 370
Мъртви , мъртви ма са си обули обувките и домашните чехли  Laughing Все едно са зомбясали на път за работа.

# 371
  • София
еми Кафенце... няма специално да се съблекат преди да зомбясат...

# 372
Мъртви , мъртви ма са си обули обувките и домашните чехли  Laughing Все едно са зомбясали на път за работа.

Ами най-вероятно така е станало, като се замислиш.  Laughing

# 373
  • Ænima/Albuquerque
В края на краищата, оригиналните зомбита от хаитянските поверия не ядат хора, ако помня правилно.

И са си съвсем живи, даже.

# 374
  • София
луда! няма живи зомбита мЪ!

Общи условия

Активация на акаунт