Училищните столове, има ли някаква алтернатива

• 758
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, реших да започна тази тема, тъй като вече втора година имаме проблем с ходенето на стол. Детето ходи на стол, но не изяжда нищо от обяда, тъй като.......приборите били гадни, мокри, салфетките също, храната не й харесва изобщо. В резултат на това, стои гладна, или си взима нещо от лафката, от нередовното хранене имаме и чести стомашни проблеми. Другите деца всички ходят на стол.
Аз преди слагах задължително пресен зеленчук, салата. Някакви хапки, рибно филе, кюфтенца с картофено пюре, кекс, плодово мляко, плод. Всичко съм изпробвала, но факт е че супа няма как да му дам. В този случай ме успокоява това, че знам какво точно яде детето ми.
Аз съм се видяла в чудо.
Опитахме един месец в началото на учебната година с носене на кутия с обяд от вкъщи, но е много трудно, всеки ден да има пълноценна и прясна храна. Децата в стола й се смееха, че си носи храната, след което спряхме и отново минахме на стол.
Сега сме с поредното стомашно разстройство и болки в корема.
Има ли майки, които приготвят на децата си Кутия с обяд. Какво им слагате? Как се справяте ако на детето не му понася ходенето на стол?

# 1
  • Варна
Здравей Simple Smile Моето момиченце е в първи клас - целодневно обучение. Имат стол, и тя няма проблем с храната и приборите, но на мен ми идва доста скъп /4 лв е на ден/. Седнахме и си поговорихме двете, и заедно решихме че ще ходи 1-2 седмици на стол месечно, а другите 1-2 ще си носи храна от вкъщи Simple Smile Не е имала проблем с това, че си носи храна - никой не и се подиграва. Дори си делят и разменят храна с приятелките и - тя дава от своята, те и дават от тяхната и така  Mr. Green Като цяло слагам в кутията това, което съм сготвила за вкъщи - мусака, кюфтета с картофи или картофено пюре, панирана риба, ориз със зеленчуци, спагети.....въобще всичко, дори и супа Simple Smile Супата я слагам в малка кръгла кутия, с която едно време и вземах детската кухня - топля я преди да тръгнем за училище и тя си я държи до парното, за да не и изстине. Когато си носи храна от вкъщи и давам прибори, но и да забравя не е проблем, защото взима от тези които са в стола. В чантата и задължително винаги има сухи и мокри кърпички.

# 2
Благодаря  mishelin за отговора.
Този вариант с 1-2 седмици на стол и 1-2 храна от вкъщи много ми допада. Ще опитам и аз, така и за детето е някакво разнообразие. И ние сме целодневно обучение.
Нашите купони са по 2,50, не са чак 4 лв., но пък всяка порция е по 0,150 гр, супа, второ и десерт. На мен ми се струва малко, а и ако яде само едно ястията, недостатъчно е. Купоните ги купуваме от предната седмица, така че ако се разболеем, ги губим.
Приборите май е добре да се носят от вкъщи. В някои страни тези lunch boxes, се ползват много. Има идеи за много атрактивно приготвен обяд. Ще взема да изпробвам някои идеи.

# 3
  • Варна
  cypress  Hug Нашите купончета също се купуват от преданта седмица, но ако се разболеем казвам на учителката, тя се обажда в стола и отпадаме като бройка - използваме ги когато отново сме на училище. провери дали и при вас няма такъв начин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт