Дестинация Берлин

• 88 510
  • 869
  •   1
Отговори
# 615
  • Германия
Привет,
другата седмица пътувам към Берлин с двете деца (на 5г и на 8 месеца).
На единия въпрос за базарите намерих отговор веднага Simple Smile
Няма да ни е първо ходене там, посещавали сме доста места с голямата и се чудя с какво да запълня 10 дни. Някакви идеи много подходящи за деца?
Били сме в Музея на техниката (бих повторила), Природонаучния музей, Райхстага, кулата, Шарлотен бург, Берлинер Дом, в зоото не ми се ходи, не съм фен на тези места.
Някой бил ли е в Tropical Islands? Подходящо ли е за деца?
Да. Не съм ходила лично, но татко от клуба ни разказа, че е било забавно за детето му и..малко скъпо им излязло, но.. Вижте и на сайта на Берли какви актуални мероприятия, представления текат в момента Peace

# 616
  • Нейде из лудите гори...
В лего сигурно ще идем, не помня вече защо го пропуснахме миналия път. Нещо интересно в Steglitz? Там знам само един магазин за спортна екипировка с хубав детски кът, стена за катерене и супер приятелски настроен персонал, ама все пак си е магазин, не става за редовна игра. Simple Smile

Детето иска и на корабче да се качим, нещо което трябва да знам за въпросните? Ледени пързалки иска, ама предполагам по базарите ще си има.
Ще погледна и сайта.
Мерси!

# 617

Планетариумът: http://www.planetarium-berlin.de/Planetarium-am-Insulaner/Programm

Шлосщрасе е голяма търговска улица.

Ботаническата градина е на близо (сравнително, де): http://www.bgbm.org

# 618
  • Berlin
Ще ходим до Берлин в началото на декември за няколко дни, дали ще ни е интересно? 😄 Искаме да разгледаме града като цяло, как живеят хората, как е устроен, абе, да решим дали ще можем да живеем там с една дума.  newsm78 Сега търся къде да отседнем, гледам airbnb какво предлага, кои квартали или части на града да избягвам? Не искам да уцелим някой с предимно турско население (ако има такива). 😄

# 619
  • Бургас
Ще ходим до Берлин в началото на декември за няколко дни, дали ще ни е интересно? 😄 Искаме да разгледаме града като цяло, как живеят хората, как е устроен, абе, да решим дали ще можем да живеем там с една дума.  newsm78 Сега търся къде да отседнем, гледам airbnb какво предлага, кои квартали или части на града да избягвам? Не искам да уцелим някой с предимно турско население (ако има такива). 😄

Няколко страници напред съм дала линк за апартамента, където спяхме ние 10 дни в Берлин. До Чек пойнт Чарли е близо.

# 620
  • Mars Hotel

Задължително посетете някой (или повече от един) коледен пазар. Ако искате да избегнете турското население, макар че те са почти навсякъде, не отсядайте в Neukölln.

# 621
В лего сигурно ще идем, не помня вече защо го пропуснахме миналия път. Нещо интересно в Steglitz? Там знам само един магазин за спортна екипировка с хубав детски кът, стена за катерене и супер приятелски настроен персонал, ама все пак си е магазин, не става за редовна игра. Simple Smile

Детето иска и на корабче да се качим, нещо което трябва да знам за въпросните? Ледени пързалки иска, ама предполагам по базарите ще си има.
Ще погледна и сайта.
Мерси!
На Потсдамерплатц вече работи една пързалка, но не с кънки, а се спускат с едни такива неща, като спасителни пояси, ако завали сняг ще стане ледена пързалка за спускане все едно с шейни. И греяното вино е супер. Другите базари ще отворят до няколко дни, направо са на старт.

# 622
Може и на място. Ако имате Welcome Card (за транспорта), билетите са с 30% отстъпка.
Ние си купихме Welcome Card и изобщо не съжаляваме, само в Техническия музей вместо 20 евро за тримата, платихме 12 евро, отстъпки има и на други места. И най-вече удобството при пътуване с градския транспорт, качваш се, слизаш и така без да мислиш. Чак последния ден ни провериха контрольори в S бана.

# 623

От няколко дневен престой човек не може да разбере как е този град за живеене. Едно е да си турист там, друго е да живееш там. И ако не искаш да имаш досег с чужденци, не е твой град.

# 624
  • Berlin
То е ясно, че няма един път да го посетим. Сега ще е първият път и се ориентирам. А и сигурно ще разгледаме и забележителности. Просто исках ориентир за кварталите, в краен случай хотел в центъра винаги мога да резервирам.

# 625
  • Варна
Здравейте,
имам въпросчета относно градския транспорт в Берлин, ние ще пристигнем с късния полед в 22 часа, който е в петък и ще пътуваме обратно в неделя следобяд. Отиваме главно заради коледните пазари и ще ни трябва да се придвижваме с градския транспорт. Сега за петък виждам, че ще ни трябва билет за зони ABC. Във събота за AB, а във неделя за ABC. Може ли да ме посъветвате дневни билети ли да купувам, за всичките зони всеки ден ли и колко струват или за 48 часа виждам, че има някакви ще ми трябва за S-bahn и за U-bahn и не мога да се ориентирам? Не разбрах дневните билети от кога до кога важат примерно ако си го купя вечерта към 22 часа в петък, това значи ли че ще важи до 22 часа на следващия ден или? До колкото разбрах се закупуват от машини или? И като си купя дневен билет за всякакъв градски трянспорт ли важи?
Благодаря ви предварително  Simple Smile

# 626
Ох, зависи къде сте отседнали и колко ще пътувате събота и неделя. По принцип май най-изгодно ще ви е да пътувате с дневни карти. Най-евтиният вариант на Welcome Card e 27.50 , което е много за реално 1 ден истинско пътуване насам натам.
Реално в петък ви трябва 1 билет ABC само, 3,30 eвро.
Събота можете да си вземете дневна карта АВ, за да не се занимавате да валидирате и купувате на всяко качване, а и за да можете да обиколите спокойно за 7 евро.
А в неделя ще си прецените дали да вземете дневна карта АВ и сам за пътуването към летището доплащане за С зона, 1,60 или да карате с билети.

# 627
  • Нейде из лудите гори...
Ние се прибрахме, това ни беше трето ходене в Берлин и не повторихме нито едно място.
Бях сама с две деца (на 5г и на 8м), посетихме Karls - ягодова ферма с адски много занимавки - навън и вътре. До там се стига за 5 евро в двете посоки с автобус, който се хваща от зоологическата и пътува по 40мин в посока.
Изкарахме цял ден, има къде да се хапне, интересни активности, работилници за правене на бонбони и навсякъде ухае на ягодово сладко, което се прави на място пред посетителите.
Изобщо препоръчвам го с две ръце!

Следващото, което също бих препоръчала е Tropical islands, чудех му се до последно, но в крайна сметка отидохме и грам не съжалявам. Идеално място за бягство от студа  Peace

В другите дни ходихме по туристически берлински маршрути, на мюзикъл и театър. Голямото дете е много доволно, малкото още не може да си каже Simple Smile

Приятно берлинстване на всички!

# 628
Здравейте момичета, изчетах темата и имам много въпроси. Купила съм билети за януари така и не ми стана ясно в кой район е добре да резервирам хотел.Аз съм се спряла на този:
http://www.booking.com/hotel/de/mercurecheckpointcharlie.html?ai … age=13&age=16
  Или този :
http://www.booking.com/hotel/de/scandic-berlin-potsdamer-platz.b … 6;room1=A,A,13,16
А на една приятелка са й препоръчали този, но той ми се вижда малко мизерен. От друга страна е наполовина ,а като се замисля се прибираме само за едно спане.
http://upper-room-hotel.de/hotel.html
Искам да е безопасно, за да може да излизаме вечер с дъщеря ми, която е на 17г. Баща й най- вероятно ще си легне.
В главата ми стана каша, а никога не сме ходили в Берлин. Сега искам да избера хотел , а после ще имам въпроси и за транспорта от летище шоенефелд.Престоя ми ще е само 4 нощувки и за това искам всичко да ми е организирано.

# 629
  • Mars Hotel
Като местополжение и трите са добре. Аз бих избрала по-евтиния вариант.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт