Предложете галено име за Алек

• 6 993
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Много обичам такива теми ...   Laughing

# 31
  • София
Belle-Etoile - мен пък ми правят ужасно впечатление хора като теб, толкова пък да не може да се съобразиш за нещо толкова дребно за теб, но важно за другият. За радост съм срещала единици такива индивиди.
Иначе и отсрещната страна може да ти падне на нивото и да ти лепне някое не особенно приятно обръщание...тогава как ли ще реагираш.

# 32
  • UK
Приятелка наскоро ме изгледа много учудено, че питам как наричат бебето си Михаил, аз пък останах много учудена като ми казаха "Е, Мишо, как "  Laughing Винаги питам и се съобразявам, гледам да не дразня хората за глупости Simple Smile

# 33
  • Сопот, Пловдив
Когато ме помолят да наричам някой по определен начин се съобразявам, нищо не ми коства.

# 34
Как ще реагирам-никак.Никога не съм се правила на ощипана госпожица, а са ми намирали доста прякори, галени имена.Ако искат и Пенка да ми казват, нямам нищо против.
Имам против грубо да ми се тросват още при запознанството, че им се вика еди как си или на детето им, при положение, че се подхожда с най-добри чувства.Тогава, естествено, и аз с удоволствие се тросвам. 
Ако съвсем нормално ми се сподели, че се чувстват зле с някое обръщение, ще се съобразя.Но съм присъствала, а и аз съм участвала в немалко ситуации на тросване, пози, мрънкане и чак скандали, как той не е Гошо, защото така се викало на прасенца само, ами Георг  Laughing 
А на Памела в началото и казвах Мели, защото бях чула бащата да и казва така, докато майката не ми избоботи, че била Пам, а не Мели.Е, сега е Пепка.   Както и казват, дори някои нейни роднини.     
Имам познат, който е Александър и със запознаването изрецитира лекция как чу се викали Алекс, а не Сашо.Отблъсква 95% от хората с това представяне.

# 35
Не ви разбирам! Повечето от вас са майки, избрали сте определени имена на децата си и предполагам очаквате от околните да се обръщат към тях с тези имена. На Пенка не ѝ викате Иванка, нали?
Ако исках да викат на детето ми Сашо, щях да го кръстя така. Не ме интересува кой какво предполагал.
Аз винаги се съобразявам с желанието на родителите как да се обръщам към детето им.
Другото е чиста проба простащина.

# 36
  • София
Изма, разбирам те, просто реакцията , която си описала е малко прекалена не мислиш ли, още повече към един никак не близък човек, който в нашата родина е нормално да помисли, че пълното име на детето ти е Александър, просто защото така е прието години наред да бъде, а това Алекс е  сравнително нова мода Simple Smile
Аз не бих наримала разбира се Сашо, някой, който не иска или дете чиито родители не им е приятно, но разбира се има  нормални и човешки начини да кажеш предпочитанията си на околните.

Belle-Etoile - от една страна сигурно не ти е приятно някой да ти се тросва, кара, чете лекции и т.н., но все пак  за мен нормалното е да се съобразиш, а не да наричаш някой както на теб ти хрумнало... разбираш ли мен може да ми хрумне да ти викам на галено "овца" и надали ще ти е приятно... на мен ми е точно толкова неприятно някой да реши да ми казва "Мими" например(не съм Мария на всичко отгоре, но някои хора си решават, че така трябва)

# 37
 Popcorn
Сашо ми е много,много любимо (Алекс-изобщо не го харесвам!) галено име,но винаги се съобразявам с предпочитанията на хората по този въпрос,защото аз самата предпочитам точно определени умалителни за моето име,както и за тези на децата ми. Само една от лелките в групата на малкия го нарича не както аз предпочитам,но и нейния вариант ми харесва много и затова не съм я молила да го промени.Някои по-далечни роднини понякога се объркват,но ги поправям с усмивка,а не троснато... Simple Smile

# 38
Тъкмо си пиша с една приятелка по скайп - работи на пасажер на голяма американска компания повече от 10г - преди няколко дни ми писа,че са я уволнили - причината била,че поискала промяна в изписването на името й на баджа,който винаги носи...разбира се,това ми се стори супер несериозно и реших,че ми спестява част от истината... Rolling Eyes Преди малко ми писа,че са се извинили и дори й плащат билета за връщане + опция да си избере на кой кораб да работи. Laughing Обяснението й е,че знаели,че може да ги осъди... Rolling Eyes Стори ми се по темата,та затова споделям... Peace
За справка - жената се казва Марийка,на 44г и изписано на латиница повечето чужденци го четат Марияка... Rolling Eyes

# 39
Не ви разбирам! Повечето от вас са майки, избрали сте определени имена на децата си и предполагам очаквате от околните да се обръщат към тях с тези имена. На Пенка не ѝ викате Иванка, нали?
Ако исках да викат на детето ми Сашо, щях да го кръстя така. Не ме интересува кой какво предполагал.
Аз винаги се съобразявам с желанието на родителите как да се обръщам към детето им.
Другото е чиста проба простащина.

Без да съм майка -  Peace за всичко от-до. Но! Има я и обратната ситуация. Темата на авторката е показателна. Детето се казва Александра (примерно, така и така сме го подкарали това име Grinning) и после се започват едни умалителни - Алекс, Аля, Али, Саша, Санди, Сандра, Съни и т.н. и т.н. Crazy Много по-чудни са ми тези хора. Whistling
В този ред на мисли - никога не питам как да наричам човек, с когото съм се запознала. Представяме се един на друг и това е. Единствено бих използвала друго умалително, ако усетя, че на човека срещу мен му е неприятно или пък се срамува от името си. Peace

# 40
Поради същата причина, когато аз избирах имена на децата ни, се спрях на кратки и ясни имена, без много възможности за интерпретация Naughty
Какъв е смисъла да дадеш едно име на детето си и после цял живот да се обръщат към него с нещо различно, а истинското му име да е само за официалните документи?

# 41
Александра се казва малката ми щерка ,всички я наричат Алекс ,много ми харесва за момиче обаче ,за момче Алекс не ми допада ,но мъжът ми се казва Александър и всички го наричат Санди ,това Сашо кой го е измислил като в името няма буквата Ш супер ми е селско .
За галено може да го наричате Алексче или Ал . За дългите имена много варианти измислят хората ,но аз си ги харесвам . Simple Smile

# 42
В най-скоро време очаквам тема от някоя форумска мама с чадо на име Ая. Crazy
WinkДъщеря ми се казва Ая Кристин.Много от познатите ни сякаш разбират само първото име и винаги ме е напушвало смях,като ме попитат,а как и казвате на галено...Най смешно ми беше в пощата,отивам да си взема помоща за раждане и касиерката след учудване на името,видимо притеснена казва-Ама при мен са парите само за Ая,за Кристин нищо не са ми привели...сега какво ще правим..

# 43
Само Ая познам много дечица ,а Ая Кристин е много хубаво име ,за първи път го чувам ,но много ми харесва. Hug

# 44
И на мен много ми харесва Ая Кристин,даже го бях поствала в темата за необичайни,интересни имена.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт