Подготовката при нас кипи, че скоро МАРТ ще долети! Тема №10

• 30 887
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
И аз мисля да пробвам с кола, макар че малко се притеснявам. Вече не помня от кога ходя на козметик за обезкосмяване, толкова отдавна започнах. Но от началото на бременността съм ходила само два пъти, от страх нещо да не объркаме, макар че докторката каза нямало проблем. Бръсненето е гадна работа, растат много бързо,почва да сърби (поне при мен), предпоставка да се развият гъби. Не че колата е приятно преживяване, но поне ефекта е по-траен. Дано се получи и сега.

# 76
Да ви кажа, и аз съм качила доста (+14 вече), но някак си не се виждам и чувствам чак такава дунда.  Heart Eyes Забременях на 53кг., висока съм 160см и като чуя 14 кг отгоре ми звучи направо страшно, но някак си не изглеждам огромна, така ми казват и околните. А може и просто така да ми се иска?! Laughing

# 77
  • Варна
Здравейте!

Под такава пара съм днес, нервата ме гони ... Но винаги съм така преди мъжа ми да си дойде. Полета му е след час, звънях му 2 пъти, телефона е изключен. Започвам да се притеснявам.

Снощи не съм спала, като се събудих в 2ч, че чак до 5.30ч. Теди реши да стане в 7ч,  Twisted Evil сега съм като пребита. Но така е, подготовка ми трябва за след 2 месеца.  Joy

Mimossa, благодаря за позитивния пост. И аз се опитвам понякога да мисля така, но нещо не ми се получава.

Стрии засега нямам, въпреки че с нищо не се мажа, все забравям. Но особено вечер имам чувството, че ще ми се сцепи кожата, така ми опъва и ми е тежко.
beb4eto_ и аз съм като теб с обезкосмяването. Предпочитам да си стоя с "преждата"  Mr. Green, но бръснач не искам да видя. Тези дни се навивам и аз за една кола.

На мен ми е много странно, но има хора, които все още не забелязват, че съм бременна. Толкова ли пък да не си личи?  newsm78

# 78
Ето ме и мен в новата тема  Simple Smile Много е цветна, Деси   bouquet
Валевита, честито! Много семейно щастие ви пожелавам и март да гушкате плода на любовта ви!  Grinning
В началото имах ужасен косопад, чудя се как все още имам коса. От месец обаче спря, но съм чела че след раждането косопад има и е значителен. Как ще се справяме не знам  Tired Бръсненето и при мен е трудно, слагам огледалото на капака на тоалетната и се чекна колкото мога, резултата не е особено добър. За краката ползвам услугите на личен бръснар - ММ  Mr. Green  Преди 2 дни се теглих - вече съм +8.5 кг, приятелки ми казват, че само корем и в лице са. Много си се харесвам с коремчето, особено сега като е голямо  Heart Eyes 
Чудя се след раждането какъв крем против стрии да ползвам? Сега се мажа с пшеничното масло на Икаров и от време на време с Елансил, които свършва. Но при кърменето не ми се вижда добра идея да се омажа с масло.

# 79
Здравейте,момичета!
Как сте?
Аз започвам да се разболявам.Днес ми е едно отпаднало.Носът ми тече и ми е схванат врата.
Кажете ми какво мога да пия. не смея да си измеря температурата.

# 80
Аз започвам да се разболявам.Днес ми е едно отпаднало.Носът ми тече и ми е схванат врата.
Кажете ми какво мога да пия. не смея да си измеря температурата.
мед и лимони, колкото можеш, толкова.
и моя нос вчера потече, с това го пресякох. мен пък ме е страх да не ме хване грипа...

# 81
  • Варна
Здравейте момичета, имам един въпрос към мамчетата с повече опит.От каква възраст ще ми трябва столче за кола, чудя се дали да купувам сега или да го оставя за по късно.Приемерно като ни изписват от болницата, аз ще съм си с беба и ще си я държа, но по закон трябва ли задължително а имам столче в колата?

# 82
  • Варна
Здравейте момичета, имам един въпрос към мамчетата с повече опит.От каква възраст ще ми трябва столче за кола, чудя се дали да купувам сега или да го оставя за по късно.Приемерно като ни изписват от болницата, аз ще съм си с беба и ще си я държа, но по закон трябва ли задължително а имам столче в колата?

Да!

Аз не бих си возила детето без столче. Не съм го и правила.

# 83
  • Варна
Мерси много, значи да разбирам че столчетата са подходящи и за новородени

# 84
  • Стара Загора
Столчето за кола го има и от 0 + месеца.Относно бръснача,карах мъжото в началото,но му е много неудобно и почнах сама на пипане е работата  Laughing  А как се справяте с педикюра?

# 85
И аз много се чудех за тези столчета, знам, че са задължителни, а и не бих си возила бебето без такова (с гръб към движението и т.н. както си му е реда) само ми е малко непонятно, понеже всички столчета са с една чупка в кръста (по-скоро в дупето), как да сложиш новородено в такава позиция, даже и специалните вложки за новородено не правят кой знае каква разлика, бебчето пак не е легнало... обаче щом всички са такива, явно става. Пък като ми разказваха разни мами как си ги возят в коша за новородено от количката и само го позастопоряват на седалката Shocked много несигурно ми се вижда без колани. На нас ни попадна един кош от количка Jane Matrix, който е кош за новородено и става на седалка за кола категория 0 и 0+, та той по-полегат ми се вижда

# 86
По закон сте длъжни детето от изписването си от болницата да е в столче за кола.
Глупостите от сорта "ама как ще го сложа на 3дни в това столче" и т.н. от сорта за мен са просто оправдания, мързел и пълна безотговорност.
Щом като навсякъде в развитите страни децата не ги изписват от болницата без да видят столчето за кола в колата....то са пригодени за деца на 3дни.
Столче в категория 0+ е предназначено за деца от раждането си до 9, 11, или 13кг. (в зависимост вече от самата марка). То се монтира задължително само и единствено в обратна посока на движението. Някои столчета имат т.нар. база, през която минават коланите, а самото столче се захваща по определен начин за базата.
Други столчета нямат тази база и се позиционират директно с коланите.
Трети вид са с т.нар. система "изофикс", която трябва да я има и в колата, за да стане монтирането на столчето.

Много Ви моля, отнасяйте се отговорно към собствените си деца и не се връзвайте на глупости от сорта - "то не му е удобно на детето ,ще му стане нещо"....

# 87
Цоп в новата темичка и аз.
Обезкосмяването си е цяло приключение при мен - с приклякания и пуфкане и напипване уж се справям, въпреки  че редовно откривам после в огледалото някоя полянка , но така ще  е още малко..... По коремчето  и краката ги махам с епилатор, беб не сее е бунувала досега.
Стрий си имам в изобилие още преди бременността, но се мажа с обикновено бебешко олио с пшенично масло.
За килограмите вече нямам думи.... аз си бях пълничка преди бременността качих малко започнах с 64кг на последната ЖК бях 78 , но ми махнаха 2 кг дрехи ........Много кг започнах да качвам последните 2 месеца по 3-4 на месец.......а съм едва 150см висока ........ Но ще трябва все да ги смъкна след това надявам се...........
Пъпки имам редовно по срамната област, опасни са само ако ги има при раждането, така са ми казвали. Минават си сами за около седмица и при мен.

# 88
simona06 и мен започна да ме мъчи хрема завчера, отпаднало ми беше, ама днес е добре вече положението; пих едно парацетамолче, чай против грип и простуда с мед и лимон, памуче с ракийка в носа за хремата и няколко таблетки за смучене Есберитокс.
Относно столчетата явно си трябва, особено за такива като мен, които имат намерение в друг град да раждат. Интересно ми стана обаче това, че по нашия ЗДвП трябвало да се монтират по посока на движението. На една лекция от училището за родители и полицай си имахме, та се заформи един спор между него и мамите. В инструкциите на столчетата пише едно, в закона друго, не че ме учудва де, като всичко тук-уредено и прекрасно.  Mr. Green

# 89
Ами ако от болницата се прибираш с такси какво става? Едва ли таксиджията ще се навие да монтираш столче за разстояние да кажем 15 мин. Честно казано аз лично не се бях замисляла за тези столчета  #Crazy Може и за безотоговорна да ме помислите, но е истина. Мислех, че в началото се движат в едни като кошници.

Общи условия

Активация на акаунт