Сняг вали и слънце грее, ДЕКЕМВРИЙЧЕ весело се смее!

• 31 154
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Мамчета,стискаите палци...утре сме на ваксина за Хепатит Б и ми е притеснено,че след първите две ваксини сякаш имаше странични реакции...дано тази мине по-леко.
Докога смятате да гладите дрешките и да стерилизирате шишетата след всяко ядене?Аз мисля шишетата след 3 месец да почна само сутрин  и вечер да стерилизирам,а за гладенето не съм решила-приятно ми е да гладя бебешките дрешки  Grinning

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 09:30 от МоРсКа СиРеНа

# 601
  • Разград
Здравейте!  Hug
Не съм писала отдавна. Добре дошли на новите майчета и техните бебчета!  bouquet
Ние сме със силиконови бибки на АВЕНТ. Цвети си заспива с тях, сама, без проблем. Ние на 8-ми Март сме на вторите имунизации. И тогава ще видим колко сме пораснали.
Браво на всички за порасналите бебчета.  Heart Eyes

# 602
  • гр. София
Аз гладя еднствено за по-добър вид, така че няма да спирам. Не обичам намачкани дрехи, гадни са ми.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 10:17 от Зимна роза

# 603
Аз гладих дрешките за последно преди бебко да се роди.  bowuu

За стерилизирането - все още го правя, не знам докога.

МоРсКа СиРеНа, това втори прием ли е на хепатитната? Защо толкова късно? За последиците не се коси, ваксината е безобидна.  Hug

# 604
_Cinderella, първа доза е хепатитната- в имунизационния календар е отбелязана 1 доза за 2-3 месец.Явно е по различно от Бг.Чета,че при вас е имало ваксинини още като се роди бебо-а тук първите ваксини са 2-3 месец.

# 605
Аз спрях да гладя малко преди да навърши два месеца. А за стерилизирането продължавам. Може би до 3 месеца и нещо или четири ще продължа.

# 606
МоРсКа СиРеНа, пропуснах, че не си в БГ. Тук първата хепатитна се бие още в родилното, а вторият прием е през първия месец. Втори и трети започват Пентаксим и Синфлорикс, за съжаление тук е практика да се бият двете наведнъж - по една във всяко бутче. На нас вчера така ни ги сложиха, но бебко вдигна температура снощи, та следващия път ще ги бием поотделно.

# 607
Здравейте отдавна не съм писала, за гладенето не гладя ползвам сушилня, стерилизирам веднаж на 2 дни. Моля помагайте имаме страшни газове от който ревем много, не знам да ли  има връзка с това че не ака по 3-4 дни. Ограничавам се с храните но не помага   Sad

# 608
klqsh, така бяхме и ние с пръцкането и акането. Предписаха ни Био Гая - пробиотик за бебета. Аз съм доволна, но не мога да кажа от това ли е или от смененото мляко. Малката си пръцка постоянно и без да се гърчи като преди и акаме всеки ден.
Дрешките ги гладя и мисля да продължавам най-малкото заради по-добрия вид.
Стерилизирам шишетата и може би ще го правя още някой друг месец. При нас водата е ужасна, а и не ми пречи. Имам шишета за цял ден и дефакто стерилизирам 1 път на ден.
Биберон предлагам, но обикновено е изплют след 30 секунди. Много рядко го задържа и се залъгва.
Abc Design са супер маневрени. Ние сме с Мамба и съм много доволна. Тежи 11 кг. До колкото си спомням е най-лека. След нея са Кобра и 3Тек. За сега сме в коша за новородено, но май е недостатък че летния кош няма напълно легнало положение..... абе има ама сгъвката от крачетата към дупето не се изправя. Трябва да имаш и голям багажник, защото количките на тази марка не се сгъват с кошовете, а трябва да се махнат. Споменавам го понеже ние за да излезем трябва да сме с автомобил и количката си заема целия багажник, но ми е удобна за бутане и на малката й харесва да спи като сме на разходка.

# 609
Здравейте !
За гладенето - дрехите след пералнята минават през сушилнята, а след това гладя всичко дори чорапките. Струва ми се редно, а и по-добре изглеждат дрешките.
Стерилизирам всяка вечер, имам 5 шишета по едно за всяко хранене, така че реално шишетата се стерилизират след всяко ползване. Имам 4 залъгалки - тях ги стерилизирам след като беба ги е ползвала, т.е. на 2 дни приблизително.
Мисля да стерилизирам всеки ден докато навърши 6 месеца и започна да захранвам, след това ще стерилизирам по-рядко.

# 610
  • гр. София
Моля помагайте имаме страшни газове от който ревем много, не знам да ли  има връзка с това че не ака по 3-4 дни. Ограничавам се с храните но не помага   Sad

Много помага масаж на коремчето: сядаш на стол или на леглото и слагаш бебето да легне по гръб на коленете ти. Главичката да е върху коленете ти, а крачетата - повдигнати нагоре върху корема ти. Започваш да разтриваш коремчето в областта под пъпа от двете страни, а после и цялото коремче по часовниковата стрелка. Отвреме навреме хващаш крачетата и с повдигане на дупето ги свиваш към коремчето. Не прави тези неща непосредствено след ядене, за да не повърне.
Друго - когато преобуваш преди да махнеш пелената разтриваш коремчето в областта под пъпа от двете страни, а после и цялото коремче по часовниковата стрелка. Пак така повдигаш дупето и крачетата. Прави го преди преобуване, защото пръцкането в повечето случаи е съпроводено от акане, та да си остане на пелената, която и без това ще махаш.
И трето (както казва една приятелка) - не спирай да си повтаряш мантрата "ще мине, ще мине, ще мине"  Laughing

# 611
Аз спрях да стерилизирам като навършиха 2 месеца. Също така не винаги гладя. Ние сме ту в София , ту на вилата извън София, уикендите прекарваме на различни места, така че за сега това, което правя редовно е да преварявам водата, а водата е на Девин изворната.

# 612
Здравейте Мами Simple Smile
Днес бяхме на втора ваксинация, малко поплакахме,но всичко мина и се надявам да минем без температура.
Малката е наддала за 15 дена само 200гр и се притеснявам,че това е много малко.Тя си хапва добре от 90 до 150 мл и не плаче от глад.Млякото е фризолак и сега вече мисля да го сменям с някое по хранително мляко.Имали ли сте такъв проблем и знаете ли някое мляко което е по хранително?
Сега тежи 5430 гр а се роди 4000кг и до сега по 600 гр е качала на месец.

# 613
  • гр. София
Открих сезона на кърменето в парка.  Grinning Голямо удобство!

# 614
  • Разград
Аз гладя всичко на Цвети. Преварявам постоянно, защото си пие кърмата от шишета и помпата я преварявам преди всяко цедене. Вода не давам, така че с това не се занимавам.

Общи условия

Активация на акаунт