ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 399 681
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
Тоест Гугъл са сторили глупост и сега трябва да се разкаят? Ние междувременно трябва ли да си сканираме компютрите за нанесени вреди от въпросните "линкове"?

Защо да са сторили глупост? Google са си свършили работата. Проверката в един момент засича подозрителен линк/линкове и предупреждава чрез съобщението. Проблемът е в линковете публикувани в  сайта. Интересното е, че не е засегнат само сайтът bg-mamma.

# 3 181
А си мислех, че само при мен е проблемът. Поне си поднових антивирусната.

# 3 182
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ще разширя питането си, използвайки друга част от диагностиката на сайта
Цитат
Какво се случи, когато Google посети този сайт?

От общо 1477 страници, които тествахме на сайта през последните 90 дни, без съгласието на потребителя злонамерен софтуер бе изтеглен и инсталиран в резултат на 99 от тях. Предишното посещение на Google на сайта бе на 2014-09-27 и за последен път там бе намерено подозрително съдържание на 2014-09-27.
Злонамерен софтуер е хостван на 6 домейн/а, включително .../, .../, ---/.
Това означава ли, че има заразени компютри на потребители на БГ-Мамма, вследствие посещение на форума? Не е ли практика подозрителните линкове да се филтрират своевременно? И какво да правим ние- да продължаваме ли да се доверяваме сляпо на поддръжката на БГ-Мамма и да се молим да не сме лепнали нещо или да правим пълна проверка на компютрите си?

Това лично на мен ми е много по-належащо да знам, а не дали има или няма конспирация, колко сме забавни оплакващите се тук и как рекламните банери нямат нищо общо с проблема, а сме го докарали ние, потребителите.

# 3 183
  • София
joy_r, аз по-скоро бих тендирала на този етап пълна проверка на компютъра. Другото е в сферата на догадките.

# 3 184
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Явно ще се наложи Tired

# 3 185
  • София
Зещо да е в сферата на догадките? Те би трябвало да знаят това истина ли е и какво точно е инсталирано.

# 3 186
  • София
Зещо да е в сферата на догадките? Те би трябвало да знаят това истина ли е и какво точно е инсталирано.

Имах предвид догадки от страна на нас /потребителите/. Те вероятно вече знаят със сигурност или ми се иска да вярвам, че знаят.

Скрит текст:
Бих направила и extensions check.

# 3 187
  • Разпиляна във въображението
Преди това да се случи, антивирусната ми се обаждаше като влизах в темата за сериалите.

# 3 188
  • София
Толкова народ пуска всякакви линкове откъде ли не. Няма нищо конспиративно в случая.

# 3 189

Не можах да попадна на друг сайт с това предупреждение, пробвах разни, в които съм влизала. Отворих сайта на Аvon, беше посочен от съфорумка и той с предупреждение, нормално се отваря, никакъв проблем.  Peace

# 3 190
  • Бургас
Никой не Ви е виновен за пропуските/дупките в сайта. Вземете си сменете програмистите...

# 3 191
  • В градината...
А има ли шанс да ни се оправи ивзията на сайта или всичко ще е на каша?

# 3 192
Ако адресът на сайта/форума (вижте адресното поле) съдържа "https:", го променете на "http:" и натиснете Enter. Сега би трябвало да ви зареди правилно страницата. Това може да го използвате временно, докато админите отговорят.

Напомням този вариант, предложен от виден IT специалист. Може да му се има вяра Simple Smile При мен работи безотказно!

# 3 193
  • София
А има ли шанс да ни се оправи ивзията на сайта или всичко ще е на каша?
Ти пък, визията Simple Smile

Ако адресът на сайта/форума (вижте адресното поле) съдържа "https:", го променете на "http:" и натиснете Enter. Сега би трябвало да ви зареди правилно страницата. Това може да го използвате временно, докато админите отговорят.
Не се зарежда нито правилно, нито неправилно. Защо мислиш, че смяната на протокола ще промени нещо?

Напомням този вариант, предложен от виден IT специалист. Може да му се има вяра Simple Smile При мен работи безотказно!

# 3 194
  • Ænima/Albuquerque
Като сте видяли проблем, защо не го докладвате, ами само киснете тука и мрънкате как никой не ви обръща внимание и не ви информира къде е проблема? След като снощи драснах един мейл, придружен със съответните скрийншотове, в който описвам проблема (преди да влезна където и да било, и да си лепна каквото и да е от "зловредния сайт"), точно след 5 минути ми бе върнат обратен мейл с обяснение на проблема. То не може само да искаш, трябва и да дадеш.

За протокола: с Мозила сайта е целия счупен, с Хром няма проблеми с визията.

Общи условия

Активация на акаунт