Париж 6

• 62 054
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
ilianagm, много съжалявам за неволите ви в Париж. Не работи РЕР А в посока Дисни, поради лошите метеорологични условия. Споменават за обледяване на контактната мрежа и поетапно пускане на влаковете.   Thinking

Даден е безплатен телефон за връзка  0800 810 820.
Според мен в този случай ще ви презаверят билетите за Дисни за друг ден, стига да искате и да ви е удобно.

Ако с нещо можем да бъдем полезни - казвай.

# 211

Запазих този апартамент за 5-9 септември
http://www.homelidays.com/paris-05/appartement167689fr1.htm

Започнах здраво четене на темите. Вече съм на тема №4 и доста неща ми се проясняват.Мисля да купя билети и за дисни за 2 дена, че има хубава промоция 4 човека в 2 парка 204 евро.

Досега съм замислила програмата горе долу по този начин:
Пристигане в Бове -9 ч после до апартамента докато се настаним ще стане към 12 и може би ще хапнем някъде по малките улички на латинския. После Природно-научния музей със зоологическата градина, Пантеона, Люксенбурските градини и с метрото да градчето на науката и техниката. Вечерта ще отидем до Айфеловата кула .
Следващите два дена сме в Дисни.
Ден 4- най вероятно ще обиколим Париж с двуетажните автобуси. Ще спираме на Норт Дам, Лувара,  Триумфалната арка и Монмартър. Може би и на корабче ще се повозим. Чудя се още какви карти да взема!!! Децата са безплатно в музеите, а и имало намаления в метрото за ученици и студенти в събота и неделя и не знам какво да правя

# 212
  • Варна
Голям студ, oбаче не се спряхме Simple Smile. Инъче Париж ми харесва, хората са любезни и помагат, даже сами предлагат помощ. В Мадлената даже отеца дойде и ни заговори, пита откъде сме, но нали не говоря добре се ограничихме само с това, че сме от България. Grinning

Как да разбера кога ще тъгне RER за Дисни. Явно и утре няма да е, а ще е и студено. Ходих до информация в метото, но незнаят още. Идеята ми е да не ходя всяка сутрин да проверявам, за да не губя време.

Ох, дано ми сменят билетите като стигна до там. А дали на касите да питам или има някакъв информационен център?

От кватирата съм много доволна. За първи път съм в апартамент (боксониера в моя случай), но може вече да мина на този вариант. Всичко си има, въпреки че е малко, а е на супер място - до Лувъра, отбивка на авеню Опера.

Да благодаря на Ивенце  bouquet, че се опита да помогне, дори се чухме се и по телефона.
Благодарности и ако идваш във Варна може да разчаташ на мен.

А какви са намаленията в събота и неделя за деца Дъщеря ми е на 11, може ли да се възползва?

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 23:18 от ilianagm

# 213
Харесах апартаменти за нашата компания 
Adagio Access Paris Quai d'Ivry     Smart Deal
50 Boulevard de Brandebourg, 94200 Ivry-sur-Seine
Виждам, че там няма метро наблизо и трябва да се ползва RER.
Моля да ми кажете дали карнетите от 10 билета могат да се ползват и за метро и за RER. Или какво да купя , за да се предвижваме из Париж?
Ако някой е ползвал фирма за частен трансефр от Бове - микробус за 8 човека - моля дайде координати. Много благодаря!

# 214
Не, обикновените билети не стават за пътуване до Иври, защото РЕР-а е в друга зона (2).
В момента обаче сайтът на РЕР не работи и не мога да ти кажа точно цената.

# 215
Здравейте,
запазих апартамент през HomeHolidays, може ли малко информация от тези, които вече са запазвали оттам - поискаха ли ви депозит, как го преведохте и звъняхте ли по телефона на собственика, какъвто е съвета в сайта? Благодаря!

# 216
Здравейте,мили момичета !
Ето,че наближава и нашето пътуване до Париж (27-31.03) и аз имам нужда от вашите съвети.
Бях запазила апартамент на една спирка от Дисни,но го смених с ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/fr/l-amiral.bg.html?sid=001fdd5f58f … cd5e374cda;dcid=2
На добро място ли е според вас ?
На 28 имаме купени билети за Дисни.За останалите 2 дни не съм правила програма,но четейки се замислих,че май идеята ми да решаваме на място къде да ходим не е добра.
Молбата ми е ,ако може да ме посъветвате къде е добре да отидем и къде не предвид това,че имаме само 2 дни в Париж.Другото нещо е,че голямата ми дъщеря на 30 има РД и ми се иска да я заведем на някое хубаво и интересно място (някакви препоръки къде да е това ).
Ще съм благодарна за всякакви съвети.Благодаря ви предварително и хубав ден

# 217
Здравейте,
запазих апартамент през HomeHolidays, може ли малко информация от тези, които вече са запазвали оттам - поискаха ли ви депозит, как го преведохте и звъняхте ли по телефона на собственика, какъвто е съвета в сайта? Благодаря!
Здравей,
миналата година когато резервирах през същия сайт, още преди резервацията се бяхме уговорили със собствениците за условията. За резервацията поискаха да им преведа ако не се лъжа парите за една нощувка или нощувка и малко (бяхме общо за 4). Пратиха ми данните за превода, преведох парите през електронното банкиране и им пратих копие от превода по мейл, след 3 дни като си ги видяха в тяхната сметка ми пратиха по мейл официално потвърждение за резервацията. Уговорката беше че при настаняването доплащаме останалата сума за престоя плюс 50 евро депозит. Депозита ни върнаха вечерта преди да си тръгнем. При настаняването ни дадоха и подписахме предварително подготвен договор. Телефон ми дадоха преди да тръгнем от Бг за всеки случай, да се свържем с тях ако не можем да намерим студиото, ако нещо ни закъснее полета и др. такива, защото имахме уговорен часови интервал в който се предполага да пристигнем и те да ни чакат в сградата.

# 218
Не, обикновените билети не стават за пътуване до Иври, защото РЕР-а е в друга зона (2).
В момента обаче сайтът на РЕР не работи и не мога да ти кажа точно цената.
Много ще съм ти благодарна ако ми кажеш колко ще струва от Иври до централен Париж за възрастни и за деца. Дали има нещо подобно на карнети, за да не купуваме отделни билети. Ще бъдем 5 възрастни и 3 деца.
Още чакам съвет за фирма с индивидуален трансфер за 8 човека.
Момичета, вие сте златни със всички тези съвети !!! Усмихнат ден Simple Smile

# 219
2.60 е един билет за възрастен/1.30 за дете до 11г.
Ако вземеш карне 10 - 20.80/10.40.

Карта за един ден е 6.60 за възрастен (зона 1-2)

Третият вариант е с Paris Visite - което е карта за транспорта и карта за намаление на разни паметници.

# 220
  • Варна
Понеже собственичката на апартамента каза , че може да не е възможно да останем до 2 часа в деня на тръгване , а до 11 има ли къде да си оставя багажа за да използвам няколкото часа? Може би на някоя гара?

# 221
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Понеже собственичката на апартамента каза , че може да не е възможно да останем до 2 часа в деня на тръгване , а до 11 има ли къде да си оставя багажа за да използвам няколкото часа? Може би на някоя гара?

И мен това ме вълнуваше ... На гара "Сейн Лазар" със сигурност има, но ние решихме, че ще поразгледаме пак Лувъра Simple Smile Там безплатно могат да се оставят на съхранение големи куфари, а после с метрото линия 1 за 10 мин. сте до Порт Мейот Simple Smile Не знам дали ще ви устройва, но на нас ни свърши работа ... Не ни искаха билети, за това че ще влизаме в музея (въпреки, че ние си купихме и наистина бяхме вътре), та по "български" май, май ... може да си оставите там багажа и да си направите разходка: Конкорт, Тюйлери, Нотр Дам или 6-ри район ... Но само, ако времето - и астрономическо, и метереологично, ви го позволява Simple Smile

# 222
  • София
Момичета, дали може да ми кажете голяма ли е разликата във времето през септември и октомври? В колебание сме дали да сме в Париж 31.08-07.09 или 15.10-22.10. Вие кой период бихте избрали?

# 223
Момичета, дали може да ми кажете голяма ли е разликата във времето през септември и октомври? В колебание сме дали да сме в Париж 31.08-07.09 или 15.10-22.10. Вие кой период бихте избрали?

Аз бих избрала първия.
През втория вероятността времето да е неустойчиво е по-голяма, но туристите са по-малко.

# 224
първото ми ходене в Париж беше в началото на септември, времето беше перфектно - нито горещо, нито хладно, перфектно за обиканяне по цял ден!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт