Париж 6

• 62 054
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • пак на Рив Гош
Понеже собственичката на апартамента каза , че може да не е възможно да останем до 2 часа в деня на тръгване , а до 11 има ли къде да си оставя багажа за да използвам няколкото часа? Може би на някоя гара?
По принцип на всички гари бихте могли да го оставите.
Ето списък с местата с багажни клетки:
http://www.parisinfo.com/professionnels/8981/consignes-dans-les- … -parcs-de-loisirs (на френски)
http://en.parisinfo.com/guide-paris/useful-info/tourism/guide/tourism_luggage (на английски)
На самата гара търсете табелка "Consigne". Обикновено на самата клетка или отстрани има инструкции как да я отворите, платите, заключите, отворите след това да си вземете багажа.

Момичета, дали може да ми кажете голяма ли е разликата във времето през септември и октомври? В колебание сме дали да сме в Париж 31.08-07.09 или 15.10-22.10. Вие кой период бихте избрали?
Определено първия. Шансовете ви за прилично време са по-големи... Макар че ако лятото е като миналогодишното  ooooh!, може и тогава времето да не е прилично.

# 226
Здравейте момичета
прочетох, че билета от Париж до дисниленд е 7 евро. Има ли намаление за деца, ученици и студенти или все си е 7 евро? Чудя се дали да не наемем кола, че както сме 5 човека май ще ни излезе по евтино с кола

# 227
  • София
Много благодаря за помощта - ще се организираме за началото на септември!!! Simple Smile

# 228
Здравейте,
Следващия петък /22.03/ заминаваме с дъщеря ми за Париж.Досега бях спокойна,прочетох темите и много неща ми се изясниха.От днес ме затресе притеснението обаче.Ще отседнем тук http://www.auteuiltoureiffel.com/fr/ . За неделя сме планирали посещение на Дисни. Въпросът ми е: отивам на спирката на рера до хотела и купувам билети до дисни за възрастен и дете?Мога ли да закупя билети отиване и връщане и цената им по-ниска ли е от стандартните единични?Всяка метро станция ли има гишета, на които можеш да посочиш за къде пътуваш на картата и да ти издадат билет? Билетите за автобусите в тях ли се продават?
Благодаря предварително!

# 229
  • пак на Рив Гош
Здравейте момичета
прочетох, че билета от Париж до дисниленд е 7 евро. Има ли намаление за деца, ученици и студенти или все си е 7 евро? Чудя се дали да не наемем кола, че както сме 5 човека май ще ни излезе по евтино с кола
Билетът е 7,30 евро в едната посока, за деца до 10 години цената е наполовина: 3,65 евро в едната посока.
Учениците и студентите ползват намаления върху годишните абонаменти или младежкото намаление през уикенда (еднодневен билет, позволяващ неограничено придвижване в предварително избрани зони)

Здравейте,
Следващия петък /22.03/ заминаваме с дъщеря ми за Париж.Досега бях спокойна,прочетох темите и много неща ми се изясниха.От днес ме затресе притеснението обаче.Ще отседнем тук http://www.auteuiltoureiffel.com/fr/ . За неделя сме планирали посещение на Дисни. Въпросът ми е: отивам на спирката на рера до хотела и купувам билети до дисни за възрастен и дете? - Да
Мога ли да закупя билети отиване и връщане и цената им по-ниска ли е от стандартните единични? - Можеш да закупиш билети за отиване и връщане, няма намаление в цената
Всяка метро станция ли има гишета, на които можеш да посочиш за къде пътуваш на картата и да ти издадат билет? - Да, но няма гишета на всеки вход
Билетите за автобусите в тях ли се продават? - можеш да закупиш билет от шофьора (приготви си ребни), на са по-скъпи. В автобусите важат и дневните/седмичните карти, както и предварително закупени билети по 10 в бройка (карне)
Благодаря предварително!

Вилиана, погледни отговорите ми в зелено в цитата  Grinning

# 230
Здравейте момичета, страшна тема   bouquet
Аз съм ходила няколко пъти в Париж, все зимата, лоша идея.
Сега планираме пътуване за Ролан Гарос, края на май.
Интересуваме някоя от вас случайно да епосещавала турнира и да може да предложи места за престой.
НИе ще сме 2 нощувки там и ми се ще да имаме време хем да разглеждаме центъра, хем да сме на кортовете. Някое хотелче, което да е близко и до двете  newsm78
Благодаря ви и весело прекарване на тези, които се отправят натам Simple Smile

# 231
Роца-благодаря ти за отговора
определено ще си наемем кола
150 евро ни е само транспорта от Париж до Дисниленд с метро и влакчето и като сложим 170 евро от летището до Париж и обратно то излиза 320 евро .Колата за 5 дни е 129 евро + паркинг 68 и определено е по удобно

# 232
Ние бяхме на Ролан Гарос миналата година, но не сме отсядали в хотел. Така че не мога за това да помогна. Но по това време е изключително пълно и скъпо в Париж по принцип.

ани69, в Дисниленд също се плаща паркинга - около 8 евро мисля беше.

# 233
  • Варна
Само да се похваля - ходихме в Дисни. Тези французи много мили хора - представяте ли си, че ни признаха билетите от вторник в събота, и то без да доплащаме. Така бях изтръпнала на касата като гледах цените на място, ама стана.
Парка ми хареса, парада е невероятен и светлинното шоу изчакахме. Прибрахме се благополучно в 12 през нощта много доволни и изморени.

# 234
Радвам се, че все пак успяхте да отидете.
И аз залагах, че няма да има проблем с билетите.
Иначе музеите харесаха ли ви?

# 235
Благодаря,Роца!

# 236
Привет, момичета Simple Smile

Предстои ми пътуване в края на май, но още не съм запазила място за спане. Какво ще кажете за това: http://www.booking.com/hotel/fr/hotelcomfortinnrosny.bg.html?aid … b2fb3f315c012a6X1

Понеже явно не търся правилно, може ли някой да ми каже в коя зона е и дали влакът, който се използва до центъра влиза в дневните карти за транспорт (1-3 зона). И другият ми въпрос е - до колко часа работят влаковете?

Благодаря предварително. Поздрави Simple Smile)

# 237
на подобни цени няма ли нещо по -централно?

# 238
Работата е там, че го позвам с намаление и ми излиза по 23 евро на вечер. А не съм попадала на нещо, което да е по-добро като съотношение цена-качество (бюджетът ми за спане не е много голям). Ако се сетите за нещо по-добро, казвайте Simple Smile

# 239
Изобщо не е близо до метрото както са го описали, а до РЕР Е.
Но все пак в зона 3, което значи, че билетите 1-3 трябва да важат.

Иначе за квартала - не е от най-добрите избори.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт