К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 890
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мамчета! Добре че малката заспа, че да вляза и да ви почета малко  Sunglasses Виждам, че обсъждате въроса със захранването и пюренцата. На малката давам вече сокче от ябълка от около 2-3 седмици, а от другия месец мисля и зеленчуково пюре да въведа. Но незнам какъв зеленчук да бъде, нали трябва да е сезонен  newsm78? Чета различни мнения: моркова затягал, картофа затягал...Май ще е каквото бебо покаже  Laughing  Сокчето добре й дества за сега и благодарение на него си ака вече редовно.
Как сте с килцата? Опитвам се да се ограничавам, по-точно въглехидратите, за да сваля поне малко от багажа, че тежи.....Почнах коречни преси да правя и се чувствам добре.
Сега се връщам да почета, че съм се затъжила за вас  Hug

# 211
И един неискан съвет.. Когато си водите децата по площадки и люлки след време избягвайте "да ги храните" със зрънчо и солети пред другите деца(особено като е време за обяд напр.) и не черпете околните без да сте попитали майката дали може  Peace
Вчера Мила стана на 4 м и по повода й дадох да си близне от ябълката ми (не съм цедила сок, не съм дала парче, ябълката е домашно производство  Mr. Green  Laughing), че много любовно ме гледаше. Така сладичко мляскаше милата, изобщо не се и опита да се дърпа...

# 212
И един неискан съвет.. Когато си водите децата по площадки и люлки след време избягвайте "да ги храните" със зрънчо и солети пред другите деца(особено като е време за обяд напр.) и не черпете околните без да сте попитали майката дали може  Peace
Подкрепям, права си с това.

# 213
Whistling Rolling Eyes
аз такова само да си отбележа до къде сте стигхнали. Гледам спора и без мен ще стане  Mr. Green
Само да вметна че не очаквм други хора водени от меркантилни цели да вземат решение за моето дете. Иначе на свекърва ми не и повтарям непрестанно "Това е МОЕТО дете и аз взимам решенията за него." А просто когато се носи реална отговорност за здравето на детето ми, гледам да съм там и да направя информиран избор и да дам правилна посока, за да защитя и образовам детето си.

# 214
Подкрепям, права си с това.

Така трябва да е, съгласна съм  Heart Eyes но колко майки го спазват в парка  Mr. Green
Кумата ми е разправяла, че пълно с такива майки дето хранят така децата си и малката и постоянно искала да опитва от това и онова  ooooh! или пък искала да и купят и на нея  Outta Joint

Whistling Rolling Eyes
аз такова само да си отбележа до къде сте стигхнали. Гледам спора и без мен ще стане  Mr. Green

Тъкмо си мислих, че липсваш и ето че "поразяващата ръка" вече е тук  Mr. Green   А и това не е спор, говорим си и обсъждаме кое е полезно и кое не и как да се справим са някой непредвидени праблеми с подраствмащите деца  Heart Eyes

# 215
Следя ви аз и чета, нищо че не се включвам особено.  Mr. Green
Аз не се дразня на майките по площадките. Когато ми се случваха такива неща отказвах категорично и ясно. Нико възприе тази линия на поведение. И до ден днешен не приема като го черпят. Щом мама казва не, значи е не.. Говорили сме с него че ако нещо много му се дояде ще ми каже да му купя. После обсъждаме, предлагам алтернатива или купувам посоченото. В повечето случаи намираме алтернативно решение. В крайна сметка възпитавам човек, а не безгласна буква. И всичко това е част от израстването. В началото на родителстването приех една максима -"Не мога да променя света, а трябва да науча детето ми да живее в него и да намери своето място и да взима правилни решения." За целта докато стане достатъчно голям да отказва винаги бях на една ръка разстояние за да му покажа правилния начин по който да реагира.
Охх разписах се.. изчезвам че ме чакат задачки.

# 216
Аз също съм на мнение, че вкусът се възпитава и това продължава не само през първата година. Като резултат не очаквам да опазя децата си от ядене на боклуци до пълнолетие, но се надявам да проявяват интерес към здравословни храни и само да задоволяват любопитството си към това, което вкъщи не се предлага.
И се чудя какъв е смисъла от толкова мислене по захранването като само след по-малко 1г след захранването същото това дете вече яде картофено пюре от KFC, зайо байо, пуканки и макдоналдс. newsm09
А по отношение на етикетите - вяра на търговец не може да се има...все пак има и пюрета за 0+. И защо с големи цифри е написан месеца, а за съдържанието ти трябва лупа smile3516
А партито беше много забавно...рожденичката наистина беше с розова пачка...имаше къпкейкове със свещички и тържествено отваряне на подаръците....голяма ми е сладурана...все едно стана на 3, а не на 30  babydust7 снимките се чакат от всички папараци, които прикриваха зад фотоапаратите липсата на розово в тоалетите:photo:
А моят сладур тази нощ се буди само 2 пъти и аз доволно се наспах...
Няма признаци на варицела...

# 217
  • София
Ей много пишете.
И моята коса пада, ужас косми навсякъде дано скоро спре, че ше стана плешо Mr. Green
Пу пу много спящи бебета има или на мен така ми се струва, но моят хубостник от два дена по цяла нощ ми виси на циците. Заспива в 23, после се буди в 2 в 4  в 6 и направо съм на черешата #CrazyИ не е да яде ами ме ползва за биберон ММ даже сънувал сън снощи детето суче и колкото повече дърпа толкова по големи ми ставали циците направо ще ги  #2gunfire тея моите мъже

# 218
Свекърите дойдоха  Whistling  Mr. Green изчезвам за сега  Crazy

# 219
колко струва това на джъмбото дето пее песничката?снимка може ли? Heart Eyes

# 220
аз ходих да гласувам с Вики  newsm47 че после и на кафе успях да отида  Grinning

# 221
Фейт, всъщност доста майки се съобразяват вече и първо питат  Heart Eyes

# 222
Whistling Rolling Eyes
Гледам спора и без мен ще стане  Mr. Green

Joy Joy Joy Почти си бях написала словото, но си викам, айде и без мен ще мине този път  Mr. Green Чак не мога да се позная  bowuu

# 223
Ма не се стискай....изкажи се newsm48

# 224
И ние целокупно ходихме на си пуснем гласа,най-ентусиазиран е Павел,пусна и 2-те бюлетини,чак му ръкопляскаха Grinning
Малката още спи в количката в коридора,баща и готви,баткото заспа,а аз ей ме на чета ви коментарите някои от тях с особено внимание попивам Rolling Eyes
За вкуса..хм,какво мога да кажа всичко е до среда,семейство,лично аз не съм била в компания от майки които са давали храни които аз не бих дала,така са се случили нещата,Павел опита зрънчо на около 2г(опита-не изяде 1 пакет Naughty),шоколад,на 1,5г,и то по негово желание,и до ден днешен не се тъпче и не ми се тръшка за такива храни,яде преко сили половин шоколадово яйце.Дъвки почти не дъвчи,бонбони-желирани,чат пат,като цяло не го блазнят "забранените" неща,може би защото не забранявам,както казва Скай,предлагам алтернативи,правим изключения и той не се блазни.Когато ходим на детски рд-той отива в да играе-другите сядат и докато не ометат пиците и солетите не стават,пък торта не поглежда(само картинката ако е хубава,може да се излъже да я опита).

Общи условия

Активация на акаунт