К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 890
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Та се чудех  newsm78 колко трябва да е приблизително грамажа за да се замести цяло хранене, да не взема много да я тъпча, че след като и дам пюрето си и давам да си суче.
И друго нещо да питам докато съм набрала. От какво друго, освен от тиква, мога да правя пюре на този етап подходящо за възрастта, което да не е много запичащо  newsm78
давам ти линк - често чета тази страница http://www.bebe.bg/Hranene/ot3_6.htm

# 376
Що пък да е невъзможно да не му се яде само мляко на детето. Той в много отношения се развива доста напред, а и щом с мерак яде други храни пък млякото със зор, значи има предпочитания. Това че не се връзва с теорията че кърмата е напълно достатъчна и перфектна за детето до първи клас, не значи че на точно това дете не му е писнало да пие мляко.

# 377
 Joy Joy Joy
Все още ли говорим за 5 месечно бебе?!!!

# 378
# 379
Тиквата подейства вече  Joy Joy Joy

А по въпроса за млякото на бебето ми ... ми опредлено не може без него естествено, но смятам, че желанието му да опитва нови вкусове ще се приеме доста добре ... наблюдавам го и виждам любопитството му, а факта, че днес за първи път ядене с лъжица си хапна доволно пюренце ме води на мъсълта, че има желание за нова храна  Crazy

... следва продължение  Joy Joy Joy

# 380
кърмата е напълно достатъчна и перфектна за детето до първи клас,
това ми напомня за един случай на дете на 3 год., което си търси да цока  Shocked

Да ви се оплача, моята принцеса такъв рев му дръпна...мъчат я зъбките милата  Cry Трябваше да я намажа с Калгел-а, за да се успокои. Не им е лесно на бебоците.

# 381
Завърнахме се от разходка след ДК - 6300 гр. и 66 см. (+900 гр. и 2 см.), биха и последната двойка ваксини и този път много плачка милата, за всички досега на които не рева, сега си навакса  Sad Дано ги понесе добре, както досега  Praynig
Казаха, че може да се захранваме вече с картофче, ще го помисля още малко и може да почвам.
Хриси и ние сме на АМ  Flutter

# 382
Тиквата подейства вече  Joy Joy Joy

А по въпроса за млякото на бебето ми ... ми опредлено не може без него естествено, но смятам, че желанието му да опитва нови вкусове ще се приеме доста добре ... наблюдавам го и виждам любопитството му, а факта, че днес за първи път ядене с лъжица си хапна доволно пюренце ме води на мъсълта, че има желание за нова храна  Crazy

... следва продължение  Joy Joy Joy
Това звучи добре. Мисълта за кърмата ми беше че няма как да му е омръзнала точно защото не познава други вкусове до момента. Нормално и пожелателно е да приема с кеф нови вкусове, да му е любопитно и хубаво. Дори това е най-добрия път за захранване. Което ме подсеща за едно по рано запитване - не е проблем и на 5 м да се захрани ако детето е готово за това. Не е нужно да се чака 6м и той е доста ориентировъчно даден.
Пипи проблем ли има ако три годишен търи да суче. Аз не виждам проблем защото. И това е все по често срещано и нормално приемано. Когато човек се оттърси от предразсъдъците си открива много нови хоризонти.

# 383
Ами аз лично не мога да възприема три и на горе годишни деца все още да са кърмени ... дори и на две ми се вижда странно, но нали това си е лично мое виждане Sunglasses. Всичко е толкова озъснато вече. Както и не възприемам големи деца, вече ходещи да ги возят в бебешки колички  Crazy или като видя пак такива големи качени в пазарските в магазина, дето вече заемат цялата количка, ама да са там  Laughing

# 384
Да се включа пак.
Както казах по-рано днес мислех че сме се запекли от пюрето с морков и картоф  Thinking , но сега като тръгнах да я храня и при смяната на памперса Бууууммм........ изненада  #Crazy. Такова нещо не бях виждала  Shocked  #Crazy . Имах чувството, че цялото пюре което е изяла на обяд сега беше в памперса и, а той протекъл, мирише и такова мазало беше станало, че леле думи нямам просто, а на нея и смешно  hahaha hahaha hahaha . Ще видим как ще е с другите памперси

# 385
наругайте ме, ама и аз неприемам кърменето до такава възраст
Пипи благодаря за статията, много полезна ми беше, все си мислех, че моя Нико яде повече отколкото трябва, ама не, добре си е с грамажите
Скоклината - нормално е това с акото, и при Ники е така и приготви се - ВСЕ ПО ЦВЕТНИ И МИРИШЕЩИ ЩЕ СТАВАТ ПАМПИТАТА

# 386
Да се включа пак.
Както казах по-рано днес мислех че сме се запекли от пюрето с морков и картоф  Thinking , но сега като тръгнах да я храня и при смяната на памперса Бууууммм........ изненада  #Crazy. Такова нещо не бях виждала  Shocked  #Crazy . Имах чувството, че цялото пюре което е изяла на обяд сега беше в памперса и, а той протекъл, мирише и такова мазало беше станало, че леле думи нямам просто, а на нея и смешно  hahaha hahaha hahaha . Ще видим как ще е с другите памперси

хахахахахах  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy а мирисът променя ли се при въвеждането на новите храни  Crazy

Зори ... няма кой да те ругае .... това си е лично мнение и всеки има право на такова Heart Eyes

# 387
Всъщност и аз не можех да го възприема и прекрасно ви разбирам. После ми се случи и видях що е то. И освен че не виждам вече нищо ненормално ми е толкова естествено че дори ми е странно как не съм го възприемала. Та като човек бил от двете страни на проблема аз разбирам и вас и себе си. Но мен кой ще ме разбере Cry
 Mr. Green В този ред на мисли съпругът ми казва - "Само ако си опитал и двете страни на медала можеш да избираш с ум и сърце. Докато си само, наблюдаващ нямаш тази привилегия."
Та не съдя!Но ако опитате бихте могли да си направите преоценка. :hug
Мирисът се променя по принцип, но Фейт ти си споменавала че при вас е доста неприятен. В този случай незнам дали ще усетиш разлика. На Влади е сладникаво кисела миризмата.

# 388
Скай, изразих лично мнение, не е насочено към някой конкретно. За мен не е нормално, защото детето развива силна привързаност към майката и отделянето става трудно. Пак казвам-лично мнение  Peace Винаги те чета с уважение.
Фейт, странно е и да видя голямо дете с биберон, под голямо визирам от з год. нагоре  Shocked
Имам едно притеснение-може ли от факта, че я мъчат зъбчетата, да заспива докато цока и да се събужда с плач ? През деня спи по 20-30 мин. на няколко пъти.

# 389
Чудех се тези дни защо пише, че например Фейт има над 2000 публикации, а Зори само 2  newsm78
Преди малко в какъв филм се вкарах  Crazy Георги като си лежи в леглото и си играе с играчките и започва да хрипти от време на време все едно нещо му е заседнало в гърлото и не може да диша или все едно му е запушен носа. Звъннах на баща му и той вика, че снощи и той бил забелязал,че прави така и аз пак паника. Аз като получих емболията и така не можех да дишам като лежа и много се шашнах. Какви ли не мисли ми минаха през главата. Звъннах на педи и тя вика, че вече приключила работа и ако не може да се чака до утре да вървя в Александровска.  Така по тел. не можела да ми каже. Аз много се притесних и викнах един таксиметров шофьор познат да ме кара на един частен център на близо. Доктора го прегледа и каза, че нищо не установява от прегледа /а той там си дишаше съвсем нормално де/. Ако искам да  му пуснем пълна кръвна картина ама трябвало да ходим до някаква лаборатория... Отказах. Понеже прегледа струва скромните 30 лв.  Whistling и от чудене какво да каже все пак и ни изписа вит. С, физ. разтвор за нослето и да съм му дала 4 мг. панадол довечера  Rolling Eyes Ааа и още нещо. Пита ме дали го извеждам навън и като му казах, че всеки ден сме навън, а вчера около 2 часа и той каза, че било много за бебе и можело да му се е възпалила лигавицата.  
Накрая звъннах на моя близка акушерка и тя ми каза, че сигурно му се събира повече слюнка заради зъбите и той не може да я преглътне хубаво и затова така прави. Като се замислих и точно така ми се струва, че прави. Ох, голяма паника съм  perko, че си и поревах доста

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 17:47 от hrisik

Общи условия

Активация на акаунт