К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 890
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Я да питам и тук  Whistling
Ако все пак готвя на пара и прибирам пюренцата в специалните контейнерчета за съхрание и после ги размразявам в микровето ... къде е ефекта от готвенето на пара тогава за да се запазят качествата на зеленчука, като самото претопляне във микровето ще убие всичко според мен  Rolling Eyes  Crazy
Да питам и друго ... може ли да се приготви например картоф за два дена и другото да се прибере в хладиника и да се ползва за следващия ден?

И последно питане ... като започне захранването с картоф, колко към колко трябва да е мляко/картоф  newsm78 че у ФБ стана на въпрос и има различни мнения, та наистина искам да разбера каква е пропорцията. Например 30 мл АМ+ 1/2 лъжици картофено пюре или??? ... ама какви лъжичи?  Crazy

# 586
Зори спокойно, и ние си имаме 3 мм нещо си на едното предсърдие дето не се затваряло, но кардиологът ни каза че повечето бебета го имат било физиологично и по принцип се израства до около 2 години. И аз и ММ сме имало такъв шум на сърцето, аз съм го израснала на около 2 години и съм спряла да ходя на кардиолог, а ММ все още има 1,3 мм нещо си там, но щом от ВМА са го пуснали да скача с парашут значи не е проблем. До колкото знам човешкото сърце не е съвсем идеално и много хора имат такива неща, които не са порок на сърцето а просто физиологични Simple Smile
Фейт размразяваш в хладилника или на водна баня, а не в микровълновата. Можеш просто от вечерта да вадиш замразеното пюре от камерата и да го слагаш в хладилника и до сутринта би трябвало да е размразено. За съотношението картоф мляко, мисля че няма точно такова. КАто за начало трябва да правиш пюренцето малко по гъсто от боза, и то колкото мляко поеме толкова. Те картофите по принцип са с различно количество нишесте в тях и поемат различно количество мляко Simple Smile Иначе като замразяваш в камерата не трябва да си сложила млякото, само пюрирания картоф се замразява Simple Smile Ама по принцип картофа ставал гаден като се замрази и затова аз ще го стерилизирам в бурканчета и ще ги държа в хладилника за по-сигурно Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 17:29 от ro6li4ka

# 587
Фейт, да ти кажа честно душата ми се свива в къщи, иска навън  Laughing А, и аз съм шофьор, само че мъжо кара мпс-то, а аз като наказаните деца с градския транспорт  Laughing. Обичам да карам и често спорим кой да кара, когато пътуваме. Когато бях бременна въобще не ми даваше-да не съм се стреснела нещо  Naughty
Забелязах, че много ми пада косата. Сега имам повече коса на пода, отколкото на главата   Sad Отиде си хубавата гъста коса.... Sad Чудех се дали да ползвам шампоана на Здраве форте против косопад  newsm78 . Само да не ми опада косата до тогава  hahaha
Фейт, ефекта от готвене напара е, когато се консумира веднага. Защо не блашираш зеленчука и после във фрозера? Когато се прибира картоф в хладилника, се слага във вода, иначе почернява.

# 588
Фейт, Рошли ти е обяснила за съотношениета картоф-АМ
Аз като сваря 1 голям картоф и половината ползвам за единия ден, другата половина на следващия.
Иначе, аз пък не разбрах как е най-добре да се вари картофа- цял или нарязан на кубчета. В тая книжка за храненето, дето вече всички я имат пише да се вари цял и после да се обели и пасира и да се добави захар. В други статии съм чела да се нареже на кубчета и да се вари в малко вода, която после да използваме за напраната на пюрето.

# 589
Забелязах, че много ми пада косата. Сега имам повече коса на пода, отколкото на главата   Sad

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Добре при самото замразяване и после размразяване зеленчука пак си губи част свойствата според мен  Rolling Eyes Къде е файдата от готвенето на пара  newsm78
Аз така или иначе ще ги варя, но просто ми изникват много въпроси с наближаването на захранването Mr. Green после сигурно ще ми е смешно, но като неука в тази сфера много ме е страх да не сбъркам нещо.
Ще разчитам на Рошли да ме води Crazy

Айде за водната баня ОК, няма да се ползва микровето ... но до кога не може?

Зори .. аз мисля да го воря на кубчета, както картофа така и другите зеленчуци, които евентуално ще правя  Rolling Eyes

# 590
  • Варна
Само аз ли виждам постовете на Пипи по два пъти ? newsm78

# 591
Не мисля да варя на водна баня зеленчуците. А картофа ще го накълцам и така ще го варя. Някъде четох, че може да се сложи и кърма в пюрето. Ще стане катона онази реклама за Имунокор ли беше, с коластрата  Laughing
Имам проблем с компа и забива гадината, а не мога да ги изтрия-давами грешка . Сори  Peace

# 592
Само аз ли виждам постовете на Пипи по два пъти ? newsm78

Аз ги виждах вчера  #Silly и си помислих, че е от Wine Glass ама не беше  Joy Joy Joy

# 593
Така относно това което давам на Никола и какво правя аз - например днес яде картоф с тиквички .Нарязвам си картофа на кубченца и тиквичката също като стане готово го пренасям в неговата купичка и ако е много гъсто /случвало се е след като изстине да се сгъсти допълнително /слагам една мерителна лъжичка АМ с 30мл.вода и така се оправя консистенцията и той си папа  Wink

# 594
Добър ден  Mr. Green

Рошли с тия многократни памперси и готвене на пюрета може да те чакаме на разходка чак към юни месец  Mr. Green Heart Eyes

Фейт вариш картофа и слагаш мляко колкото да стане гъсто като боза, няма точна пропорция  Peace А картофа се вари цял, за да не му изчезнат витамините при варенето, на кубчета просто се сварява по-бързо. Микровълновата е вредна по принцип и до кога няма да я използваш зависи от теб, тя не трябва да се използва никога , даже и за теб  Mr. Green Heart Eyes

Аз пюрета няма да правя, имам само домашни картофи, и само картофеното ще правя, другите няма смисъл при положение, че ще купувам зеленчуците и не знам какви са и от къде са . Поне тея готовите пюрета се надявам да са направени по качествено като са за бебета  Heart Eyes

Хрисик надали са безвредни мазилата за зъбите, но сигурно са с минимални вреди, все пак са за бебета, пък и като ти реве много какво да го правиш детето, няма да се мъчи я  Peace

Даная браво за успешното преборване с живака  Heart Eyes

Велвиамо дано всичко да му е наред на малкия мъж и от сега нататък да расте без проблеми  Praynig Heart Eyes

Утре гледам няма да вали, та ще се излиза, че днес направо откачих в къщи, а и малкия е свикнал явно навън и е доста кисел и ревлив  Whistling

# 595
Един въпрос.Като заменя едното хранене примерно с оризова каша трябва ли да намаля храненията за деня с едно примерно не 6 хранения ,а 5 да станат  newsm78

# 596
Един въпрос.Като заменя едното хранене примерно с оризова каша трябва ли да намаля храненията за деня с едно примерно не 6 хранения ,а 5 да станат  newsm78

Ами ти си си отговорила питайки  Wink да трябва

# 597

Да, едно хранене замества едно кърмене, но само ако храненето отговаря на нужните грамажи за бебо.

# 598

Да, едно хранене замества едно кърмене, но само ако храненето отговаря на нужните грамажи за бебо.

А колко грама е нужно.Сори,че питам,някой беше дал линк за грамажите,ама не мога да го намеря Embarassed.
Значи 5 хранения с АМ и едно с каша(примерно) и така докато заменя и сутрешното (в 6 и 9 часа newsm78) и вечерното (в 18 и 21 часа).Не трябва ли примерно да се храним в 7,после към 11-12,после към 16-17 и най-накрая 19-21 часа.Ама как обеснявам само.То и като не ми е ясно не мога и да обесня де. Embarassed

# 599
не е задължително да отпадне хранене, но интервала до следващото хранене след пюрето
 трябва да се увеличи
Даная ние предимна се храним по 6 пъти, като едното хранене е през ноща в 12.
през деня са 5, рядко 4, ако случайно Нико се е успал. Така както си ги написала часовете са супер.
Относно грамажа - Ники изяжда едно бурканче пюре на обяд и издържа около 4 часа. Ако сте на АМ по лесно ще се ориентираш за гр на пюрето - горе долу колкото е мл мляко пие, толкова и пюре, не повече защото ще му се разшири стомаха. Моя Ники и 2 да му дам пак щ ги изяде

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 18:44 от zornitsa85

Общи условия

Активация на акаунт