Математически турнири - 20

• 88 025
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
Не невалиден, има долни черти между буквите.
n_y_m_d@abv.bg

# 646
Според детето на 18-та условието не било пълно. Липсвала думата "най-малко" и от там се получавали два отговора за верно решение. Дали пък вчера не си отнесе скандала незаслужено?

# 647
  • Варна
Благодаря!Не видях!

# 648
Според мен верния отговор на въпросната 18 задача е D  .И при Е условието е изпълнено ,но се пита след колко години ще се изпълни това условие - след 102 години се случва.Объркващото е ,че при пресмятането и при  двете години условието е изпълнено. А С щеше да е верен отговор ако датата беше 31 декември 2013.Така мисля аз поправете ме ако греша.

# 649
  • Варна
И моето дете така каза за 18 задача-102 и 103 като отговори

Отговорът е след 102 години 2115 година - сборът е 9, произведението 10.

В случая въпросът се отнася за годината, а не за датата.

# 650
Коментирах отговор С , защото по напред имаше предположение ,че той е верен.А уточнението за датата е важно при решението на задачата, за това е и дадено- дали годината предстои или е изминала Peace

# 651
Май стана практика да се пишат задачи с недомлъвки и да се чудят децата какво е искал да каже автора и на Хайнацки, ако си спомняте беше същото положение и миналата година на ЕК. Математиката е точна наука и условията трябва да се поставят точно и разбираемо. Ако дойде клиент при работник  да му се свърши някаква работа в негов интерес е да си постави исканията максимално ясно и точно, ако иска работата да се изпълни правилно. И тук трябва да е така както е в живота на практика. Клиентът е автора на задачата, а работникът - ученика.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:42 от M8M8

# 652
Клиентът е съставителя на задачата...
Понякога е преводачът.

# 653
Клиентът е съставителя на задачата...
Понякога е преводачът.

След преводача е редно да стои математик...

# 654
До него, ако питаш мен. Но все по-често ми се случва да откривам, че дадена задача е можело да се преведе по по-подходящ начин.

# 655
До kikotka1975 : Моля те, би ли ми изпратила задачите за 3-4 клас на isoni07@abv.bg. Благодаря предварително!

# 656
Моля, някой да ми каже отговорът на 22 задача от задачите за 3-4 клас

# 657
Благодаря за задачите. Малко не се виждат добре, но ще пробвам с фотошопа  да ги позатъмня малко да изпъкнат буквите.

Пак не се чете добре. Така, че продължавам да издирвам задачите от ЕК за 3-4 клас.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 14:03 от M8M8

# 658
# 659
Извинявам се, че ви връщам малко преди състезанието, но моля някой да прочете обявата за състезанието и да ми каже само аз ли виждам нещо, което не е както трябва?

http://smbsz.free.bg/

http://www.pmgsz.org/Messages/KENGURU--2013.htm

Общи условия

Активация на акаунт