Математически турнири - 20

• 87 953
  • 799
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря, EliG. Много добро решение! Браво на детето!  Hug

# 31
Аз ли съм пропуснала или все още няма класирани за областния кръг по математика?
От РИО-София ми отговориха, че тази година е по-различно и да си питаме учителките на децата. Предполагам, че преди областния кръг ще пуснат някакво съобщение за разпределение на децата. Поне се надявам!

# 32
Аз ли съм пропуснала или все още няма класирани за областния кръг по математика?
От РИО-София ми отговориха, че тази година е по-различно и да си питаме учителките на децата. Предполагам, че преди областния кръг ще пуснат някакво съобщение за разпределение на децата. Поне се надявам!

Кое е различното и защо САМО по математика е различно? Какво пак са намислили?

# 33
  • София
Момичета, нещо взех да се отчайвам.
Тези 5 състезания на които трябва да се яви дъщеря ми, за да влезе евентуално в математическата гимназия... Гледам рейтинговата система - вече има над 200 кандидатствали, а те приемат само 28 деца. Може ли с резултатите да кандидатстваме за математически паралелки в други училища... В кои, ако това е възможно?! Знам, че изглеждам незапозната и незаинтересована за детето си, но...  Cry
Не си уточнила за кой град питаш.

# 34
За Пловдив...  Simple Smile
Важното е, че дъщеря ми се забавлява, като ги мисли тези задачи, обаче не виждам кой знае какъв друг смисъл от тях.

# 35
[quote author=Миши-Тети link=topic=700239.msg24189122#msg24189122
Кое е различното и защо САМО по математика е различно? Какво пак са намислили?

Това беше точния отговор, препратиха ме да звъня на друг телефон, на който никой не вдигаше и се отказах. В края на краищата знаем дали децата са се класирали, ще чакаме областния кръг. Важното е там какво ще направят!

# 36
  • Пловдив
За Пловдив...  Simple Smile
Важното е, че дъщеря ми се забавлява, като ги мисли тези задачи, обаче не виждам кой знае какъв друг смисъл от тях.
   Рейтингът е само за ОМГ.Резултатите не може да се използват за кандидатстване в други математически паралелки. Лично мое мнение е, че вече е късно за влизане в ранглистата, макар и да не е невъзможно при отлично представяне на следващите състезания и най-вече на първоюнското, което носи и най-много точки.

# 37
От РИО - София тази година съвсем се "забозиха" с изнасянето на каквите и да е резултати. Няма публикувани данни за математика, лингвистика, история, химия, а сигурно и други, които не следя. А сега с тази оставка на министъра, кой знае колко време ще отиде още.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 13:51 от mst

# 38
Само по физика са много активни. Чак са изпаднали в подробности да обясняват как се стига до училищата, в които е втори кръг. Физиката се движи почти като математиката като дати, защо пренебрегват едното, не знам. Може децата, които им поддържат сайта (пише, че са ученици от "Джон Атанасов") да оформят срочни оценки, затова да са го зарязали. Ако и ИТ-то им има да чисти отпуски от предни години, като повечето държавни служители, търпение да има човек да чака  Mr. Green 

# 39
  • София
Експертите по математика били нови - явно критериите при конкурса не са отчитали нито математическите им способности /сгрешена задача при 8-ми клас/, нито компютърните им способности - да не могат 1 месец да обобщят няколко екселски таблици е просто невероятно! #2gunfire Shocked

# 40
На Пролетните математически състезания нали може да се участва индивидуално?
Как става записването?(раничко е още, но...)
И аз се вълнувах от това скоро. Оказа се, че може. Трябва да направите връзка с организаторите и те ще ви кажат всичко. Peace

Дали да не си направим отбор  'бг мама' за ПМС. И моето дете е свободен електрон (4 клас) newsm60

# 41
Миши-Тети, не че не са решили 2-ра задача, а са я решили грешно, като моето дете - оставили са стърчащи елементи. Моята каза, че не пишело да няма и а де, как да й обясня, че се подразбира това  Mr. Green И аз съм доволна, защото е решила трудната 4-та задача, и най-вече че за първи път пътува сама без нас .

И аз пробвах детето и то по същия начин се издъни на тази с клечките. Аз си мислех, че само нея ще реши защото ми се видя най-лесна от всички, а то станa точно обратното. И той остави  стърчащи клечки и упорито отказваше да я направи без стърчащи, защото не фигурирала думата САМО в условието на задачата. Но и авторите на задачата са за  #2gunfire Какво им пречеше да пояснят, все пак се търсят уменията на децата с решаването на задача, а не разсъждения какво е искал да каже автора и как да го изтълкуваме.Има ли ги квадратите? Има ги.  По тази логика можеше да се каже и че не са показани всички варианти за решаване и да се дадат 10 точки само на тези които са посочили  квадрати със и без стърчащи елементи. В задачи които търсим броя на триъгълници от дадена фигура как се процедира? Броят се и тези  от страните на които продължават други фигури т.е. определящи са върховете за да е триъгълник и не ни интересува, че е част от нещо друго. Ето например тази с петолъчката да вземем. Ако попитаме в тази петолъчка колко са триъгълниците как ще отговорите? Права беше една майка във форума, че много често започнаха да дават задачи, които после при оценяването проверяващите могат да вземат зa решение, което си харесат за вярно или в зависимост  какъв отговор е дало за верен роднинско дете на това състезание. Трябва да се протестира срещу подобни задачи и да се забранят да се дават на състезания. Като пример мога да дам тази задача от Кенгуру миналата година със съучениците в един клас. Можеше да се вземат за верни 2 отговора в зависимост как решиш да го изтълкуваш. В последствие се оказа, че превода не е бил верен и зачетоха и двата отговора на децата, ама като ревнаха родителите във форума. Затова трябва  да протестираме предварително срещу задачи с непълни условия или подвеждащ текст. Ако намеря една задача с такъв кофти текст  ще ви я пусна да се борите да видим кой отговор ще зачетете за верен, ама не ми е подръка ще трябва ровене да я открия.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 00:44 от M8M8

# 42
Привет, Peace
ако някой има теста "Аз и числата" за 3 клас от днес, ще съм му много благодарна да ми го пусне на ЛС.
Предварително- Благодаря!  bouquet

# 43
Здравейте! Аз пък търся за първи клас. Simple Smile

# 44
Здравейте! Аз пък търся за първи клас. Simple Smile

и аз  Blush , а също и къде мога да намеря от предни години за 1 клас от състезанието на ПМГ-Бургас?

Общи условия

Активация на акаунт