Едно време на спорт можеше да ходи всеки, сега, особено в голям град, това е свързано с пари и време на родителя.
смея да твърдя, че това не е точно така
за мен масовия спорт е сега детето ми да влезе в някоя зала и да не бъде върнато, защото не отговаря на нещо си. Аз исках (както всички от моето поколение) много да хвана лента и топка, но в салона ( не да бъда шампионка, просто да опитам да правя това), в който една другарка ме изпитваше не ме взеха, защото съм висока, и защото не мога да правя мост отгоре. Такъв рев в живота ми не помня след това и затова съм запомнила и случая. Това псевдо масовия спорт за който Трещерица говори.. или аз така го разбрах. Те казваха на децата, че са негодни за този или онзи спорт, а целта на спорта е да се спортува, не да се вземат златни медали. Това е 2степенен въпрос - професионалния спорт.
Насочиха ме към баскетбол, който аз не понасям, или към лека атлетика, която също не понасях. Така останах неспортуваща.
Анелия Раленкова е в едно интервю прави точно това уточнение за себе си, че когато отива в Америка започват даи дват едни родители, които искат дебеличките им дечица да тренират И тя в началото чисто по 'школата' е отхвърляла деца, като негодни, защото си е представяла заниманието с художествена гимнастика по един определен (неправилен) начин. После схваща идеята.
В моят град има 18 клуба по художествена гимнастика ( 100 хил град) и мога да ти кажа, че сигурно няма момиченце дебело, слабо високо или ниско, което да не се занимава на някакъв етап с това. Важи и за много други спортове. Това е масов спорт. Защото и 2 месеца да се върти в една зала Има значение.
Но подобна практика не беше позната.
) съгласна с Нино Тино.