Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 48 402
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 315
  • София !
Здравейте!

Може ли пъпчето на новородено докато падне да се маже с риванол, а не със спирт 70%?

Почиствай само със спирт  Peace А защо 70% , а не 90 %  newsm78 Поне на мен така ми каза педиатърката само с 90% спирт мхм ..

# 316
Бибито, bunny - благодаря, че откликнахте на запитването ми. ((:

А относно спирта - може 70% или 90% - просто написах само първия вариант.

# 317
В болницата и педи казаха - докато падне с 90% спирт, след като падне докато заздавее напълно със 70%. И 2 на ден пъти Топоцин

# 318
  • Правец
Здравейте,

искам да попитам, кога горе долу се появява кърмата?

# 319
Здравейте,

искам да попитам, кога горе долу се появява кърмата?

На мен ми се появи чиста кърма на около 7-8мия ден.

Първите 3-4 дни само коластра, на 4тия ден започна да се примесва с кърма и така до към 7-мия ден, когато потече само кърма.

# 320
Коластрата също е кърма,но ако имаш предвид промяната в състава и количеството то това става някъде около 3-4 ден при първескини,при многораждали може и по-рано,при родилите със секцио 1-2 дена по-късно.Кърми упорито без заместители Peace

# 321
Nikincety, коластрата от първите дни е напълно достатъчна за новороденото - слагай на гърда, ако искаш, ще те свържа с консултантки по кърмене  Peace

# 322
Коластрата също е кърма,но ако имаш предвид промяната в състава и количеството то това става някъде около 3-4 ден при първескини,при многораждали може и по-рано,при родилите със секцио 1-2 дена по-късно.Кърми упорито без заместители Peace

Не искам да се заяжвам, но са 2 различни неща. И не са взаимозаменяеми. За това се наричат коластра и кърма. И преходно мляко.

Всичко си е напълно достатъчно за бебето, както да се нахрани, така и да утоли жажда.

# 323
Не съм споменавала за взаимозаменяемост.

# 324
Не съм споменавала за взаимозаменяемост.

Уточнявам, попринцип. Да не вземе някой да реши, че като първите дни е само коластра, а не кърма, ще вземе бебето да гладува. Но тъй като има пре-много изписано по темата "що е то коластра, що е то кърма и стига ли му на бебето" да не разводняваме.

# 325
Едно малко уточнение: секциото само по себе си не е причина за по-късно слизане на кърмата. Просто условията в бг болници не позволяват ранното слагане на гърда след цезарово сечение, което не се отразява положително на кърменето.

# 326
  • Правец
Благодаря ви за отговорите. Аз съм още в 7 месец, но една жена ми каза, че вече е трябвало да ми се появи коластрата и да ми зацапва дрехите. За това малко се притесних и реших да ви попитам. Сега поне се поуспокоих.

# 327
Избягвай да се сравняваш с другите - всеги организъм е уникален, на едни коластрата им теква докато са бременни в третия месец още, а на други като мен - чак след раждането   Peace

# 328
  • София !
Ооо при всеки е индивидуално мила , изобщо не трябва да се притесняваш  Wink На пример аз имах коластра от 6тия месец , но това не значи че всеки трябва да имат , при всеки е различно спокойно  Peace

# 329
Благодаря ви за отговорите. Аз съм още в 7 месец, но една жена ми каза, че вече е трябвало да ми се появи коластрата и да ми зацапва дрехите. За това малко се притесних и реших да ви попитам. Сега поне се поуспокоих.

"Една жена ми каза" заедно с "трябва" - значи, не е вярно! В това може да си 100% убедена! Попринцип, при бременност, раждане и отглеждане на деца "трябва" почти не съществува.

Спокойна бременност и леко раждане  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт