АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 714
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Шаварче, браво за прегледа. )
А за мерките, не се шашкай толкова, както нееднократно е писано те се правят на база останалите замервания и никога не са точни.

Относно температурата - 20-21С е напълно нормална температура за бебе. Дори за момчетата може и по-ниска. Вече при къпане може да се затопли помещението до 22-24С, макар че бебето е във водата, а после в хавлийката.
Но със сигурност не им трябва жега на бебетата.

Сега ми се върти и друг въпрос в главата, тези дето не ползват климатик, как ще издържа бебето на жегите лятото, при положение че сме южен апартамент и лятото си става доста топло...мислех да вземем една от тия конвекторните печки, които могат и да охлаждат, дали е добра идея???  newsm78

# 271
Alaska, ние сме с климатици, но много внимавахме с включването лятото. Но и щерката вече беше на почти година първото лято.
За новородено бебе...честно казано не знам как бих процедирала сега.

# 272
И ние сме с климатици, принципно са най-икономични, конвекторните печки гълтата доста ток.

# 273
Аз не понасям климатик..... Нашите имат и зимата го търпя някак,защото духа топло,но лятото като почне да духа студено просто не мога да стоя в тая стая. Много ме мори плексита от климатиците. За новородено бебе изобщо не си представям климатик да духа студено в стаята.

# 274
ние не сме с климатици точно заради малката, в колата също внимаваме лятото как го включваме, че мнооого бързо може да настине бебе така.
ние сме зимата с маслени радиатори, 17.8 нощем като спим сутрин се вдига до 18.3 някъде-18.5 като проветрявам веднъж нощем.
и като бебе спеше на 18 градуса, за къпане - 23-24 градуса сме правили в стаята докато я преоблечем и намажем.
за лятото макар да имаме слънце само до 11.30-12 часа си е топло, но нормално 21-22-25 градуса, вътре по-леко облечено бебо, с едно боди или голичко по пампи с пелена завито да спи и му е добре.
лятото в жегите не се стои вън на слънце, под някоя сянка ако има ветрец или у дома докато не мине горещината точно, иначе сме били повече навън.
над 1200м не смеехме по препоръка на педи да закрепнат дробчетата на детето да я качваме в първите месеци и по-добре, сега Милица е по-голяма планинарка от нас, да чукна на дърво почти не боледува.
с климатици ако сте - да не е струята към бебо, както и да няма по-голяма разлика с външната Т от 5-6 градуса  #Crazy
иначе познавам семейства с климатици и бебоци, справят се явно са намерили оптималната Т.

п.п. ако имате желание, може да гласувате в анкетата горе или ако имате предложение за заглавие, ако сте мислили да го вмъкна в отговорите Simple Smile

# 275
Ние подписвахме на 12-ти февруари миналата година Simple Smile)
Вкъщи обичаме да стоим на топло - спим на 20 градуса, вечерно време поне на 22 градуса стоим, че и повече, толкова ще е и за бебето. Иначе без отопление вкъщи е 18 градуса, имаме 10 см изолация.

Браво, момичета, как ги отгледахте тези бебоци по 2 килограма  Party

Аз се надявам другата седмица моята бузанка да стане към 1,5 кг, ще видим.

# 276
  • София
Аз не съм затопляла допълнително, когато сме я къпели, в апартамента е около 22-23 градуса. На вилата сме с климатици, но за охлаждане аз не ги обичам, а за бебето ми е абсурд, когато е в стаята, ако е много горещо охлаждаме, спираме климатика и тогава вкарвам бебето в стаята.

# 277
Момичета, да се похваля днес поръчахме количката от ebay , ето я http://www.ianbibian.com/dvojna-detska-kolichka-baby-jogger-city-mini-black-grey, дойде майстора за кошарките , скрина , стелаж с етажерки за баткото и контейнер с чекмеджета. Много съм доволна!

# 278
  • София
Момичета, да се похваля днес поръчахме количката от ebay , ето я http://www.ianbibian.com/dvojna-detska-kolichka-baby-jogger-city-mini-black-grey, дойде майстора за кошарките , скрина , стелаж с етажерки за баткото и контейнер с чекмеджета. Много съм доволна!

Браво, много хубава количка Simple Smile

# 279
Миличка, честито, количката е много сладка Simple Smile
Аз също да се похваля днес успешно завърших сесията си и съм много доволна от себе си  Grinning

# 280
Благодаря ви! Почти сме на финала с покупките!

# 281
Супер е количката! Браво и за сесията!
Да ви кажа шефът как ме нареди. Сега имахме среща с един англичанин да задвижваме изцяло нов и много сериозен проект. Обещах, че ще направя накои неща до две седмици - планувам след две седмици да съм в отпуск. Шефът ми каза, че сега ми да давал 2 месеца да родя и сме почвали сериозната работа - е как ще стане тая, аз му обеснявам, че сега мога да се занимавам два месеца за после нямам идея  Crazy Пълна лудница! Не бях говорила от месеци, оправих се криво-ляво, поне не се изложих  Sunglasses

# 282
Е, каква им е толкова драмата на климатиците, има си опция за намаляване и увеличаване на градусите, както и за  промяна посоката, в която духат. В спалнята единият климатик ни е точно над главите, никакъв проблем. И ние спим на 20гр. а през деня стоим на 21-22.
Синковеца съм го отгледала така, всичко си беше ок. Едни съседи  с отопляема площ дори по-малка от нашата плащат по-високи сметки с конвекторните печки, но всеки сам си решава.
Е, климатиците ни са инверторни, т.е. икономични, зимата не ги спираме, само коригирам Т.
Alexiana, той шефа ти хубаво има идеи, но може ли да ги подплати финансово, т.е. да си заслужава да търчиш по работа с 1-2 месечно бебе. Нека се изрази в цифри, и кажи му, че може да е спокоен Mr. Green иначе, не е много коректно Crossing Arms Да те поощри със заплащане. Дори сега и да си доволна от последното, все пак ще бъдещ в екстремна ситуация, която ще правиш компромиси с детето и себе си, заради неговият бизнес, т.е. трябва компенсация и бонуси Wink. Аз така бих постъпила. Няма от какво да се притесняваш, той как си мисли, че се гледа дете.

# 283
То от целия проект още не е ясно как ще профитира самата ни фирма  Crazy
Иначе по принцип плаща добре, за всеки проект взимаме прилични бонуси. Но аз си имам достатъчно проекти към момента.
Много неясноти има, да видим дали изобщо ще тръгнат нещата, но началните стъпки трябва да се правят сега, а не след два месец - но става въпрос за сътридничество за години напред.
Ще се договоря за пари естествено, ама то пари, пари, пък бебето си иска своето.
Току-що говорих за още един проект, но той е къд-къде по-лесен Simple Smile))

# 284
За температурата вкъщи и боледуванията - според мен нямат много общо, мен са ме гледали на много топло - зимно бебе съм, и сега не понасям да е студено, повечето хора вкъщи се събличат по къс ръкав, мъжа ми ходи по къси гащи цяла зима, пък аз с дебели плюшени екипчета, винаги добре облечена Simple Smile, НО аз не боледувам, даже и грип не съм карала последните 5-6 год., докато мъжа ми, който е свикнал на по-ниски температури, боледува често, така че не знам кое е добре за бебетата, това, което мога да кажа е че съм кърмена много дълго.

Общи условия

Активация на акаунт