АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 651
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
jos много е хубаво

# 436
Успешна седмица на всички   bouquet

За чистенето - още тази чест се пада на мен, обаче не мога да кажа, че ми тежи. За по-малко от час минавам с прахосмукачката, обирам праха и измивам подовете - пък прахосмукачката е тежка, с воден филтър. Не че не мога да го карам мъжа ми да върши това, но просто изобщо не ми тежи все още, сигурно по-натам  Thinking
Допълнително с това всяка сутрин си разхождам кучето, в събота цял следобед обикаляхме по центъра - забравям, че съм бременна, на мен ми се струва рано да ми тежи все още - все пак имам два месеца и половина!
presley, както и другите момичета са казали, надявам се това да е криза само, но във всеки случай колкото може повече се пази психически, че сега сме много чувствителни.
За коремчетата - и моето е ниско по принцип, като гледам има мами, много по-високо носят бебетата, но то това е до анатомия.

Jos, много хубаво се е получило! И аз исках нещо подобно да правя - дали сама, или имам един приятел художник, но мислех да е за бъдещата детска стая. С какви бои си го рисувала?
Сега мислех да сложа един шарен фототапет, който подхожда на стените. Спалнята ни е в оранжево и светло синьо, достатъчно свежи цветове и за бебе. Като цяло навсякъде сме правили ремонт, но гледам, че коридорът доста се е изцапал, въпреки че е боядисван преди година и малко и карам мъжа ми да го пребоядиса.
Вчера си купих от ибей играчка за легло на мамас и папас за 10 лири с доставката - да видим дали ще ми хареса - в свежи цветове е. Гледах, че в Икеа ми харесва бебешкото бельо, мисля един комплект оттам да купя.
За Мадъркеар - тук цените са фантастично надути. Аз купих едно комплектче, от английския сайт за 10 лири, тук го продаваха за 45 лв., комплект "за изписване", който струваше 20 лири в сайта, тук беше 89 лв., така че каквото и намаление да правят, тук надценките са толкова огромни, че пак не си струва. Най-смешното беше, че бебешкото несесерче, което купих от амазон за 5,5 лири, тук го видях за 49,90 лв.!! Просто тези хора са луди  Crazy

# 437
благодаря, с желание го рисувах,
Alexiana, с акрилни бои, нито миришат, нито се зацапват, бързо съхнат.
препоръчвам ги за рисуване на стена, може и фототапет, ако си намериш нещо подходящо.
съгласна съм за надутите цени тук, рядко има нещо бебешко с нормална цена, за детските обувки и дрехи е същото  Crazy братовчедка ми ми праща от Франция тоолкова качествени дрехи, един конец не е раздърпан, не виси и като им видя цените и само ахкам... и тя вика, нормално е.
тук вече не знам и кое е марково, кое от занзинай.
браво на теб, че се справяш с чистенето без проблем.

# 438
ей коремчета Hugбях тази сутрин на преглед и на тонове.едното бебоче 1500кг.а другото е 1400кг.след 2 седмици съм пак при доки,ако всичко е наред и устискам, датата на събитието е 15 март,така решихме с доки. Hug Hug Hug

# 439
  • София
Здравейте, искам и аз да се запиша в темата. Термина ми е на 17 април - втора бременност. Вече реших да започна да мисля къде да раждам и затова реших да питам дали някой се е насочил към Майчин дом и при кой доктор? Първият път раждах дъщеря си в Токуда и съм много доволна, но сега съм се замислила да родя в МД. Има ли и други с такива дилеми като мен Simple Smile

# 440
ей коремчета Hugбях тази сутрин на преглед и на тонове.едното бебоче 1500кг.а другото е 1400кг.след 2 седмици съм пак при доки,ако всичко е наред и устискам, датата на събитието е 15 март,така решихме с доки. Hug Hug Hug
Браво ,Ками !Много са порастнали красавиците,стискам палци да продължавате така?А защо решихте 15ти ,не е ли рано?

# 441
ако устискам дотогава казва доки,иначе датата не е категорична въпреки че тогава съм 36 седмица и е нормално за близнаци.а и да ти кажа не ми се ходи в последния момент искам всичко да ми е планирано. Hugно то до 15 март има 1 месец и 1 седмица.и най важното е сега 2 седмици да се пазя много защото доки каза че са по рискови.след 34 седмица нещата се успокоявали,защото бебоците слизали надолу и било по леко. newsm78

# 442
Ето, това мисля е изгодно в момента
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF330-20-Comfort/dp/B007Z … 972358&sr=1-4

http://www.amazon.co.uk/Philips-SCD271-00-Newborn-Starter/dp/B003MAJ5OM/ref=pd_sim_by_12

http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Classic-Feeding-Bottles/dp … /ref=pd_sim_by_60
Този крем не знам за колко се продава в БГ
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF504-30-Moisturising/dp/ … 72428&sr=1-35

Доста неща има от "дреболийките", сигурно няма да се сетя за всичко, което ми трябва.

Колежката ми е с бронхит, това заразно ли е? Тя от две седмици е болна, засега съм добре, дано не ме зарази. Вече днес каза, че ще си ходи, много тъпо!

П.С. Харесала съм един фототапет с тибетски знаменца, те са разноцветни и стои много приятно. И без това имаме тибетска мантра над леглото, ще се върже Simple Smile)

# 443
Здравейте и от мен. )
Свърших си работата днес, взех си болничния, минах и на преглед.
Оказа се, че е доста бърз, защото не може да се разширяват зениците и да се слага упойка за единия апарат, всичко минавало директно през ретината и в плацентата.
Диоптъра ми все още си стои същия, но има изтъняване на ретината и раздвижване на пигмента.
Та препоръката е отново раждане секцио.

# 444
Kamito, много се радвам за вас, бравооо, много добре растат малките  Hug
и термин сте определили, браво! е, има време, може и да го променят, дето са ти казали. всичко ще е наред.

Chone3, добре дошла и лека бременност докрая, и здраво бебче и на теб  Hug
ако искаш да се впишеш на първа страница, пиши ми лични какво точно да пише.
и аз мисля да раждам в МД, живот и здраве, още не съм говорила с никой док, ама ми е рано.
да видим и от ЖК какво ще каже док по-натам. раждах в МД преди ремонта, сега не знам как е там, надявам се да има отворени врати, ама пише в сайта им ремонти, че има и няма отворени врати, не знам дали ще има, де.
ти защо се колебаеш? искаш да си без избор на екип ли?
Mirama, ти се беше настроила за секцио, значи няма как. хубаво, че диоптърът не е мръднал, може по-натам да се пооправи, чувала съм някои са се справяли със сок от моркови и магданоз, но зависи и в каква степен е Hug

# 445
Здравейте, искам и аз да се запиша в темата. Термина ми е на 17 април - втора бременност. Вече реших да започна да мисля къде да раждам и затова реших да питам дали някой се е насочил към Майчин дом и при кой доктор? Първият път раждах дъщеря си в Токуда и съм много доволна, но сега съм се замислила да родя в МД. Има ли и други с такива дилеми като мен Simple Smile

И аз съм се насочила към МД, без избор на екип , там си ходя и на ЖК
Колкото до спането-лягам си към 11-12,въртя се,заспивам към 1 часа,таткото като става за работа 6 :30 се събуждам,после сигурно 1 час само се въртя, и като заспя към 7:30-8 та до 11-12 откарам  Laughing

# 446
jos, ами след 1то секцио не съм си и помисляла всъщност за естествено раждане. )
А диоптъра ми няма как да се "поправи". )))) При -9 е просто абсурд, освен с лазерна операция.)
До сега се въздържах, но сега след 2то раждане вече мисля да я направя. Но ще изчакам минимум 1г. за да видя дали няма да се покачи още, както след 1то.

# 447
....Колежката ми е с бронхит, това заразно ли е? Тя от две седмици е болна, засега съм добре, дано не ме зарази. Вече днес каза, че ще си ходи, много тъпо!

П.С. Харесала съм един фототапет с тибетски знаменца, те са разноцветни и стои много приятно. И без това имаме тибетска мантра над леглото, ще се върже Simple Smile)
звучи много цветно Simple Smile със сигурност ще е приятно Simple Smile

моя колежка беше с двустранна пневмония преди няколко седмици, но имунитетът ни сега е по-силен, няма да се заразиш, вярвам, аз устисках. и моята идваше цяла седмица на работа въпреки диагнозата и след това шефът я отпрати вкъщи да се лекува.
дано се оправя по-бързо.

ее, Mirama, много сложно при теб, дано всичко се нареди и след раждането, не съм запозната със стойностите, ще прощаваш. но ето, поправимо е  Hug  пожелавам ти да се оправи скоро!

Lili_komsi, и аз може да съм без избор, че около моя термин са толкова много почивни дни, всички док ще си вземат сигурно ваканция  Mr. Green та ще разчитам на дежурни, ама има време, да видим какво ще каже моят док от ЖК  Peace

# 448
Lili_komsi, и аз може да съм без избор, че около моя термин са толкова много почивни дни, всички док ще си вземат сигурно ваканция  Mr. Green та ще разчитам на дежурни, ама има време, да видим какво ще каже моят док от ЖК  Peace
Joy Joy Joy

# 449
Ох, бях да купя едни  буркани на 5 мин от нас (майка ми и нейния пинджур), и понеже те бяха 4 бр по 1.5лг, нещо ми натежаха много. После реших да поизчистя малко. Мивката в кухнята ми таи и мирише лошо, та се гърчих навеждах, чекнах докато избърша шкафа под нея. после и иозбърсах навсякъде, тупнах пътечките. И нещо се изморих. Закачих едина картина, ама трябва да спря да се катеря по стълбии и столове, чувствам се, все по-нестабилна.  Embarassed

Започвам да уча сега,  а така ми се приспа.  Blush

за детските стаи, много е хубаво дървото на  Jos, аз си мислех за нещо по-обхващащо цялата стена, но имаме това място. И едно легло ще поръчам след 2 години и други мебели не му трябват на детето.
http://media-cache-ec3.pinterest.com/550/c4/69/eb/c469eb6a2a2a8a … e6faa4a3560c4.jpg
http://media-cache-ec6.pinterest.com/550/71/c2/82/71c28272993803 … 89ff82864174d.jpg
някакво такова легло ми се върти, отдолу да се вади друго.  newsm78 ама има време след 1-2 години. То ще си спи в кошарката до 3г.

За нещата на авент, аз определено не ги харесвам, дадоха ми помпа за кърма и шишета, ама съм много разочарована. Ужасна пластмаса според мен. Не знам защо са толкова скъпи и прехвалени. помпата на авент, пасва само на шишета авент.

Иначе за стоките в България. И аз за севте бях в мола миналата седмица и влязох в магазина на Mothercare, излязох със същата скорост. Определено не ми е по-джоба. От Ибей предпочитам.

Другата седмица ще опитам да направя малко играчки за бебо: http://media-cache-ec5.pinterest.com/550/90/90/98/909098759c4c5d … 3c81b1def1e86.jpg
Забраних да ми подаряват плюшени играчки, а най-добрата ми приятелка цъфна с това:
http://www.free-press-release.com/uploads/news/2010/11/25/1290715350_img2.jpg

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 13:13 от Шаварче

Общи условия

Активация на акаунт