АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 415
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
the_witch, аз и в деня на раждането карах, така че ако се чустваш спокойна и не си притеснена зад волана, карай си Simple Smile
lastname, лелеее... #Crazy два часа... ее, ще излизам за почивки, ако дойда, благодаря за поканата, мисля да ида наистина, но сега няма как да изляза от работа вторник 11ч, аз досега не съм ходила никога на такова училище  Mr. Green и ще ми е интересно.
vitaivan,  по постоянен твой адрес, защото на теб ти се полага тая помощ  Peace подаваш там документи.
Vesi, супер е бебо, браво, а нали знаеш, че това все пак не е кантар Wink малко относително е.
Alexiana, а дали таткото иска да присъства на раждането  Crossing Arms предполагам сте говорили, ама не всеки би го понесъл...
не бих се возила в софийския градски транспорт сега освен ако не съм принудена без друг вариант.
с първата бременност половината я пропътувах, тогава поне имаше дядовци дето ставаха в трамвая, метрото. сега е такава блъсканица, отделно съм в натоварените часове, тичам да взема и малката от градината, ходих сега 3 пъти с метрото на работа,  #Cussing out само дето си взех карта със снимка, така и не я ползвам. така ме бутаха... жените ме гледат накриво, никой ама никога не ми стана да отстъпи място, въобще отвратително се чуствах, а пътувам 10 мин до центъра, 8 де. но не мога да ги издържа, наистина... до работа и обратно. иначе много исках да си спестя пътуването с колата, да се возя в метрото, да се поразходя пеша... но реалността ми предлага друго. ей, така, оплаках се. иначе съм била (ама не с тумбака от ония дето в китай им викат "тъпкачите", накрая на вратата да ме набутват навътре да се затворят вратите  Joy #2gunfire)

# 661
vesi_mz84, браво за добре отгледаното бебе!

Няма преки наблюдения върху училищата, обаче моя близка приятелка продължи с докторантура в нашия факултет - журналистическия, и води упражнения. Виждала съм курсови работи на мигистри - за мен расъжденията в тях са на ниво 5 -6 клас. Огромна разлика с неща, които ние сме предавали. Не мога да си представя, че може да е толкова паднало нивото в университета, пък да не е в училищата. Спомням си коментара на учителката ми по английски, като сме ходили в училище да я видим - закъсняваше за час, но каза че не бърза, защото "от тези деца без това нищо не ставало" - може грубо да звучи, но факт. Само една година след като аз завърших навлезнаха масово наркотиците по училищата също.

Jos, за не пътувам в натоварените часове и винаги има място в автобуса. Освен това пътувам много - 20 - 30 минути, свикнала съм вече. Простестирах в началото, но се примирих, поне засега  Wink Колата ми седи пред входа, но аз не мога да шофирам, никой не ми е виновен.
Естествено, че с татково всичко е обсъдено, той самият иска да присъства - беше с мен и на лекция за раждането Simple Smile Това си е личен избор, просто нашите отношения са такива, много близки и не мога да си представя, че  в толкова специален момент няма да е с нас.

# 662
Копирам си пак въпросчето, защото никой не ми е отговорил:
"Момичета използвате ли кремове и продукти със салицилова киселина за лице? Взех си неотдавна един лосион за чувствителна кожа против акне се води без алергени и парабени, но със цинк и салицилова киселина, а сега нещо се разрових да прочета за тази киселина, че е противопоказна при бременност/тъй като няма данни за въздействието над бебетата/, не бива да е по-концентрирана над 1%, и сега се чудя дали не е навредило на бебка, че се мазах с този лосион, и се чудя дали мога да продължа да се мажа поне веднъж на ден ,защото доста ми се поизчисти лицето от този лосион сякаш?   лошото е че не пише каква е концентрацията на киселината в лосиона, писах на производител дано ми отговорят    Все си мисля че ако не прекалявам няма да има проблем, но си ме е страх за бебка  " Наистина ли няма никоя от вас, която да е ползвала, или да използва такъв продукт  Rolling Eyes

Иначе относно градския - на мен в метрото ми стават като се возя, предимно жени, дори една бабка последния път направо се учудих, мъжете ич ги няма в това отношение, но по рейсовете...там вече е ужасия,добре че съм болнични..

# 663
Темата с градския транспорт е болезнена, наистина. В метрото и на мен ми е било драма - най-вече с тези преценяващи погледи на седящите, от типа "ти сега дали си достатъчно бременна, или може и да постоиш".

До последно ще съм с колата, моят любим ползва маршрутка, което е доста благородно от негова страна : ) Е, пък още малко иначе, и на 5.03 вече - почивка и излизане само в не-пикови часове!

# 664
  • София
Оооо аз не се оплаквам. Онзи ден ходих да си вадя медицинско и ходих с градския веднага една жена стана и ми отстъпи мястото си. След това в тролея пак една жена стана. В МЦ-то жената, която беше преди мен ми отстъпи мястото си защото съм била бременна и съм само за медицинско, а тя щяла да се забави. Просто много хубав ден и се почувствах много добре, че наистина все още има съобразителни хора.

Иначе аз съм си вкъщи и рядко ми се налага да ползвам градският. В повечето случаи ако има нещо моят приятел ме кара с колата, тъй като го е страх сама да карам, че бая ненормалници има по софийските пътища. А и на мен ми е по спокойно ако има някой с мен докато карам.

# 665
Благодаря ви момичета за хубавите думи
jos и аз се надявам да е по - малко, баткото го родих 3100 кг. една седмица преди термина, и сега ми се искаше горе долу толкова да е голямо и бебчето Grinning

# 666
Е момичета стягам се в този гаден дъжд да излизам.При това с градския и навръщане ще е гъчканица.Наистина хората са ужасни.До сега само 1 път една жена ми стана,иначе всички се правят на Фифи с перото и видиш ли не те виждат Close Ама здраве да е.Аз гледам да се набутам и да седна,място сега не правя Naughty
jos отивам да говоря за раждането с доктора ми,надявам се всичко да е наред и да видим бебка,колко е пораснала  Laughing
Хайде момичета,после ще пиша Wink

# 667
lastname, двете частни училища, които съм харесала децата са с униформи, няма как да демонстрират особен стандарт, това по-скоро май се случва в държавните училища.
Успокоява ме, че има охрана, и децата са под някакъв контрол, в ужас съм от наркотици, алкохол и цигари......
Таткото е абсурд да присъства на раждането, предният път само докато чакаше, беше бял, като платно, докато изляза от болницата беше смъкнал 5кг. Е, вярно, че тогва мести багаж в новият апартамент и имаше доста задачи, но.........аз ли ще раждам, или него ще спасяват hahaha
За градският транспорт мога легенди да разказвам с предишната бременност, имах много лоши впечатления от хората. Веднъж една жена им се разивка, как никой не ми ставал и слепи ли били, че съм бременна, мълчаха, като темерути Crossing Armsе, освободиха ми място, коремът ми си беше голям, т.е. не беше невидим. Предпочитам да шофирам. Като се сетя колко рев изревах докато се престраша и подкарам колата, сега няма да се отказвам Mr. Green явно хормоните ми идват в повече. Една позната ми обясняваше, че когато бебето е момиче, заради двойните женски хормони стават такива нерви, с момчетата и бременността е по-лесна ....../поне при мен беше така/

# 668
Alaska  със суха кожа не бива да използват козметика със салицилова киселина по дълго от половин година. След този период е необходимо да се направи най-малко тримесечна почивка. Ако имате смесена или мазна кожа, можете да използвате постоянно козметика със салицилова киселина. Освен на лицето  препаратите със салицилова киселина могат да се използват и там, където възниква проблем с пъпки, например деколтето, раменете и т.н. Салициловата киселина може да предизвика и алергични реакции. Продуктите със салицилова киселина не трябва да се употребяват от хора , чувствителни към салицила /например към аспирин/, както и от бременни и кърмещи жени. Много важно е през периода, в който използвате козметика със салицилова киселина, да не посещавате солариум и да не правите слънчеви бани. Задължително  е използването на мазила с висок слънцезащитен ефект.

# 669
Аз градски транспорт не използвам (веднъж , два пъти в годината). Скоро се качих, много мразя. Предпочитах да стоя права, защото не ми се сяда до хора. или са много парфюмирани, или са възрастни с извинение отделят си миризма. Мъжете на средна възраст миришат на салам и манджа, а тинейджърите не се дишат от козметика. просто не понасям тежки миризми. Мразя ароматизатори в кола, даже от лак за коса на мацки ми става зле. Не от бременността, просто не ги понасям. Силни подправки и билки, обожавам пък. Може би, защото са естествени.

Обаче постоянно, хората ми правят път на опашки, в магазини, по улицата. дават ми предимство като пресичам. Но съм забелязала, че се случва и често преди бременността за пресичането де. Party

За училищата. Айфон историята е от държавно училище. но в същия клас е детето на мафьотите на Пещерска гроздова и ходи с 2 бодигарда на училище. за униформите: В Пловдив има поне 4-5 училища (държавни) със задължителни униформи до 5 клас.

Бебчо ме рита много странно, съвсем леки ритмични потупвания по корема. Изключително ритмични, чак се чудя какво движение е това?  newsm78

# 670
  • София
lastname, двете частни училища, които съм харесала децата са с униформи, няма как да демонстрират особен стандарт, това по-скоро май се случва в държавните училища.
Успокоява ме, че има охрана, и децата са под някакъв контрол, в ужас съм от наркотици, алкохол и цигари......

Ще ми кажеш ли, кои за тези училища, че ми стана интересно. И какви са таксите, че не ми се вярва чак да излиза, колкото в държавно, имам доста приятелки, на които децата ходят на у-ще и то вече по-големи 6-7-8 клас и не съм чувала да се дават големи суми. Че след 2 год. трябва да съм се ориентирала и аз.

# 671
хахахаха  Шаварче прилича ми на хълцане  Laughing

# 672
  • София

Бебчо ме рита много странно, съвсем леки ритмични потупвания по корема. Изключително ритмични, чак се чудя какво движение е това?  newsm78

По скоро хълца Simple Smile

# 673
Шаварче, това е хълцане  smile3521

# 674
Горкото.  Crazy
Благодаря за отговорите ви! Hug

Аз не се возя, ходя пеша простоо. Но разстоянията при мен са по-малки. До 5 км. Повече не си позовлявам, вече.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 14:13 от Шаварче

Общи условия

Активация на акаунт