АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 730
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Относно клечките за уши - на бебето ушите се почистват само мидата, така съм чувала, но като стане по голямо не виждам защо да не се почистват с клечки, вредни или не аз си ги ползвам поне 1-2 пъти седмично иначе започват да ме сърбят ушите  Wink а като дете си спомням че майка ми чак ме заведе на лекар да ми ги промият, беше си втълпила че са ми запушени и не чувам колите по улиците , да не ме блъсне някоя  Crazy и да ви кажа такива топки кал ушна изкараха оттам / извинявам се за бруталния израз/ че нищо чудно наистина да не съм чувала добре, така че за мен е безумие да не се почистват от ушната кал ушите, естествено не да бъркаш толкова надълбоко че да си увредиш тъпанчето..това си е лично мое мнение по въпроса!
Искам да питам хапвате ли повече сладко и забелязали ли сте ако хапнете повечко и дните когато не ядете хич бебоците да ви ритат повече или по-малко? Чудя се ако спра изобщо сладкото бебката дали ще спре да ме рита толкова ожесточено в бъбреците /и къде ли още не/ или само напразно се надявам изведнъж да стане по-кротка  Simple Smile

# 242
  • София
Добро утро и от мен,

С любимият решихме днес да отида да запазя дата за подписването, а после вече да си говорим с приятелите. Само, че сега съм в чуденка за февруари месец, коя дата да запазя за през седмицата? Хайде помагайте с добри дати на които е по удачно да се сключи граждански брак?

И аз съм за 14.02, най-подходящия ден да узаконите любовта си Simple Smile  Two Hearts

Аз ползвам клечки за уши за дъщеря ми, има си бебешки с ограничител, а и на бебетата са толкова малки ушичките, че с тези клечки не можеш изобщо да бръкнеш много на вътре, да не говорим да стигнеш до тъпанчето, моята има много ушна кал и не мога да не я чистя.

# 243
Добро утро и от мен. )

При нас времето е някакво странно, уж топло, но дъждовно. ((((
Ще правим с Калина къщичката на Пипи...)))))

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, аз пък не бих си избрала 14ти за дата.
Вечно ще трябва да мислите поне 1-2седмици предварително (ако решите да ходите някъде да празнувате) къде, да запазвате места и т.н., пълна лудница.
Ние подписвахме на 3ти май, но сватбата беше на 6ти. Ами никога не празнуваме на 6ти по обясними причини. )

# 244
Добро утро  Coffee

Мен започва гърлото да ме боли пак, а се лекувах от настинка преди има няма две седмици.

Alaska, аз спрях за известно време всякакво сладко да консумиран по настояване на гинеколога ми, защото лекувам упорита инфекция , но бебчето си ме ритка както обикновено. Няма промяна. Може на някои бебенца да им влияе шоколада примерно и да са превъзбудени, когато мама яде такива неща, но едва ли ще спре да те ритка чак по-малко, ако спреш консумацията. Просто си е по- жизнено мъничето предполагам  Simple Smile

# 245
Относно клечките за уши - на бебето ушите се почистват само мидата, така съм чувала, но като стане по голямо не виждам защо да не се почистват с клечки, вредни или не аз си ги ползвам поне 1-2 пъти седмично иначе започват да ме сърбят ушите  Wink а като дете си спомням че майка ми чак ме заведе на лекар да ми ги промият, беше си втълпила че са ми запушени и не чувам колите по улиците , да не ме блъсне някоя  Crazy и да ви кажа такива топки кал ушна изкараха оттам / извинявам се за бруталния израз/ че нищо чудно наистина да не съм чувала добре, така че за мен е безумие да не се почистват от ушната кал ушите, естествено не да бъркаш толкова надълбоко че да си увредиш тъпанчето..това си е лично мое мнение по въпроса!
Искам да питам хапвате ли повече сладко и забелязали ли сте ако хапнете повечко и дните когато не ядете хич бебоците да ви ритат повече или по-малко? Чудя се ако спра изобщо сладкото бебката дали ще спре да ме рита толкова ожесточено в бъбреците /и къде ли още не/ или само напразно се надявам изведнъж да стане по-кротка  Simple Smile

Определено като ям шоколад и бебка става по-активна от обикновено...но и да не ям пак си рата детето Simple Smile
За почистването на ушите за мен също е немислимо да не се почистват без значение на бебе или на възрастен...пък и бебешките клечки за уши си имат ограничител и едва ли може да му пробиеш тъпанчето или нещо др. на детето!Както и ми е немислимо да къпя бебето или себе си без някакъв препарат,а само с вода...но всичко си е въпрос на избор Wink

# 246
И аз да се оплача, от една седмица ме мъчи мъдреца, но снощи беше адската болка - чак на рев го одарих. Поне да избие като хората, че да го извадя  #Cussing out По принцип съм зле със зъбите (дано бебка прилича на тати си - той не знае какво е зъболекар  hahaha ) и много пъти са ме болели, но снощи ме хвана яд, че ми тормози бебката  #2gunfire

За февруарска сватба 14   bouquet

# 247
Момичета за завиването на бебето за април с какво ще е подходящо - спално чувалче или олекотено одеалце, или няма значение, и как по-добре да е облечено с боди потниче примерно и пижамка, или боди с дълъг ръкав и пижамка? Ако да речем температурата е около 22-24 * С.

# 248
Аз смятам да му сложа боди с къс ръкав + панталон и блуза с дълъг ръкав или гащеризонче + памучно одеало

# 249
Относно клечките за уши - на бебето ушите се почистват само мидата, така съм чувала, но като стане по голямо не виждам защо да не се почистват с клечки, вредни или не аз си ги ползвам поне 1-2 пъти седмично иначе започват да ме сърбят ушите  Wink а като дете си спомням че майка ми чак ме заведе на лекар да ми ги промият, беше си втълпила че са ми запушени и не чувам колите по улиците , да не ме блъсне някоя  Crazy и да ви кажа такива топки кал ушна изкараха оттам / извинявам се за бруталния израз/ че нищо чудно наистина да не съм чувала добре, така че за мен е безумие да не се почистват от ушната кал ушите, естествено не да бъркаш толкова надълбоко че да си увредиш тъпанчето..това си е лично мое мнение по въпроса!
За почистването на ушите за мен също е немислимо да не се почистват без значение на бебе или на възрастен...пък и бебешките клечки за уши си имат ограничител и едва ли може да му пробиеш тъпанчето или нещо др. на детето!Както и ми е немислимо да къпя бебето или себе си без някакъв препарат,а само с вода...но всичко си е въпрос на избор Wink

Ами честно да ти кажа не мога да съм сигурна колко навътре се намира тъпанчевата мембрана в едно малко ушле, за възрастните нещата стоят по различен начин Wink... Така че предпочитам да не рискувам. Но, да, това е въпрос на личен избор, а и аз съм от по-тревожните родители, което отразявам като огромен недостатък понякога...

# 250
Момичета, много сте бързи. Аз за една седмица бях при каката в София и съвсем съм ви изпуснала. Добре се поглезихме с на мама момичето.
Ходихме да гледаме колички и да ви кажа, нищо не ми хареса. Дъщерята вика много си капризна. Има един модел на Hauck- Shopper. Като че ли най ми допадна в нета, но искам да го видя на живо. Някой ако има впечатления, да споделя. Лошото е, че аз искам и при летния вариант детето да е към мен.
Иначе снощи ходихме да си видим юнака. Добре си е. Около 1 кг. А колко е шавлив, нямам думи- Колкото кака и батко взети заедно. Име още нямаме- мъжът ми упорито отказва да обсъждаме.
Имам страхотен режим- до към 4 ч. спя криво- ляво, събуждам се от киселини, ходя до тоалетна, лягам и тогава е истинският сън. А в 7 трябва да ставам, че баткото е от 7.30 на училище.  

# 251
Алекс, много се радвам, че мислите за сватба!!! За дата, аз съм или 13.02.13 или 21.02.13 - незнам харесват ми как изглеждат написани. Simple Smile

# 252
За чистенето на ушите, почиствала съм ушната мида и навътре не съм бъркала. То и няма как да бръкнеш много, много с клечките с ограничител, които се взимат за бебе.

За обличането, беше края на септември като я изписаха, та все едно април (горе долу температурите са еднакви).
Обличах я с боди с къс ръкав, ританки и отгоре цяло гащеризонче, пижамка. Завивах с леко одеялце.
На вън облечена по същият начин, евентуално якенце и пак одеялце.

# 253
 Hug

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 10:38 от maminka23

# 254
Момичета да ви питам нещо... Някоя от вас мисли ли да ходи на курсове за родители? На мен ми се ходи, даже много, но се чудя дали си заслужава...
Имам мамчета около себе си, които биха ми помагали, но някак си ми се ходи и на едно курсче някъде.
За сега съм се спряла на "Център за съвременни родители" в София, програмата за Мама и бебе лекциите са вторник и четвъртък от 14.30 и цената е 24лв. на лекция.
Кажете си мнението, приемам и предложения за други центрове...и ако на някои му се ходи....аз съм ЗА!!!

Общи условия

Активация на акаунт