АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 732
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря ви за съветите момичета.
Като цяло ние ще подписваме през седмицата и тогава няма много заети часове и зали.
Иначе да решили сме преди да влезна в 9 месец да е на 100%, че да може да имам време да отида и да си подменя документите и както казахте да не се притеснявам, че ще родя всеки момент  hahaha hahaha hahaha Мисля сега събота - неделя да седнем и сериозно да решим, кой да ние свидетел и да говорим с него и направо другата седмица да отида да запазя дата и час и да си оформим медицинските, че и те изискват време ( в смисъл да отидем и да ни ги издадат ).

# 226
Да кажа за водата и аз  Mr. Green

Вода предлагах, но без захар. Само като си помисля, че педито ни каза с по 1 лъжичка захар вътре, колко захар да е погълнала..... #2gunfire

Иначе както казах предлагах, първите 1-2 месеца не искаше, после по мъничко, чай също съм и давала- за мен чаят е хубаво нещо. Сок след като беше заместила няколко хранения. Захранена е на 5м.

Абсурд е и апелирам да не следвате съвети, дори и на педиатри, защото дори и те ги дават, да давате овесена вода при запек или сок на мъничко бебе. Наистина всеки сам решава, но все пак да дам съвет  Embarassed

Peace

# 227
Момата е 1 100, 27 седмица, лекарката постоянно повтаря, че върви по-голяма и е хубаво бебе Crazy, но ми обясни, че това , че върви, 2 седмици напред не значело, че трябва да сменяме термина, може после да си влезе в норма и т.н.
 jos, лекарят работи и със здравната каса, защото дава направления и пишат болнични, но въпреки това си има такса 20лв за преглед, дори и при ваксинациите, да. При домашното посещение, беше повече, но не сме ползвали такова от както баткото беше бебе. Обикновено за дом. посещение записват само за спешни случаи или бебета, просто докторът не му остава време. Никога не съм имала проблем с направленията, когато имам нужда, казвам на някоя от сестрите и ти дават, по същият начин и с болничните. Една приятелка големи проблеми с педиатъра на детето. Отделно ЛЛ и искала по 5лв за издаване на болнични.

# 228
Алекс, да споделя, че ние подписвахме октомври месец и от общината имаха изискване да се запази дата минимум 1 месец предварително

имам едно питане: като разглеждах старите теми и имаше няколко поста, в които споделяте, че клечките за уши не се препоръчват, както за деца, така и за възрастни. та сега се сетих да помоля за повече разяснения, ако има желаещи да се връщат към коментирани неща

ани, браво за хубавите новини  от прегледа Simple Smile

# 229
Аз смятам, да давам чай  с анасон за коликите. Но нека бебчо се роди, че си има бая време още.  Flutter Flutter Flutter

# 230
Шаварче, еее, чакай да се роди, ти от сега си се размислила за вода, чай и др. подобни. )
Вода на кърмено бебе изобщо не му е нужна, та дори и на АМ да е.
Дъщеря ми до година и половина не е пила. От чай също полза не виждам, нито е необходим.

Е това за мен е пълен абсурд да не се дава вода на бебе, до година и половина  Shocked и то на захранено дете?
Вода съм давала от първия ден, особено в летните месеци пиеше много, чай от анасон на Хип още от първи месец, заради коликите.

Аз също съм на мнение, че вода няма нужда да се дава - поне, докато не се захрани с твърда храна

За термина и 45-те дни и аз съм 1 седмица назад по ехограф, но предполагам, че ще ми пуснат 45-те дни по първоначално изчисления термин (другата седмица съм на преглед и ще питам)

# 231
за водата в родилното може ако е започнала жълтеницата вода с малко глюкоза да изпишат.
иначе съм предлагала само преварена вода, никога не съм слагала захар, то в кърмата има Wink

клечки за уши използвам и сега, само да й махам сополки/корички след физиологичния разтвор.
в ушите не бъркам, покрая ако се вижда кал и не сме я измили, май 2-3 пъти досега съм махала с клечка.
знам от педи, че може да се наруши слуха, ако се бръкне по-навътре или се вкара там ушна кал, а също и че тя самата е естествен щит на организма към външни въздействия.

# 232
Съгласна съм с jos. И аз не съм почиствала ушите на детето си с клечки. Смятам, че с клечки за уши много лесно може да стане беля - да се перфорира мембраната на тъпанчето, да се набие ушната кал навътре...Иначе старателно съм почиствала ушите с мека хавлиена кърпа. Не съм и смятала, че има нужда да го правя по друг начин.

# 233
Alexiana, количката се коментира доста в темата за количките, ама все още няма отзиви за нея като функционалност и т.н. )
Иначе е сладка. )

Devill Queen, в смисъл, как ще ти пуснат майчинството 1месец по-рано?

Въпросните 45дни се смятат преди определения термин. Той се определя по дата на последната менструация и веднъж вкарани данните в компютъра на ЖК, те не се променят повече.

Определения термин ми е 23 април по това което показва видеозона,а по дата на последна менструация ми е 18 март ,имах проблеми с цикъла не ми беше редовен .... и ЖК ми каза че се определя по последна менструация и 45 дни ми се пада на 4 февруари някъде .... Simple Smile

# 234
ех, коремчета, колко сте напреднали  Grinning
много ни е красива новата тема  preggo

не съм се включвала отдавна, но ви чета редовно
днес бях на лекар, вече мога и аз да кажа че чакаме момченце  stork-boy, термина е за 02 април. тежи 1650, доки ми каза че върви едричко, ама да видим накрая

# 235
Devill Queen, аз пак не разбрах, ама както и да е. ) Както те е записал първоначално лекаря на консултацията и какъвто първоначален термин е определил от тази дата ще ти издаде 45те дни преди него.

S_m_U_r_f, е, честито, много добри мерки. ))))

# 236
Devill Queen, аз пак не разбрах, ама както и да е. ) Както те е записал първоначално лекаря на консултацията и какъвто първоначален термин е определил от тази дата ще ти издаде 45те дни преди него.

S_m_U_r_f, е, честито, много добри мерки. ))))

благодаря ти Mirama  Grinning

Devill Queen то и аз нещо не те разбрах

http://www.mamaibebe.com/calc.php

има  и други калкулатори освен този, по които може да си изчислиш термина според последния цикъл, но щом си имала пропуски, тогава нека доктора според седмиците на бебето да определи предполагаемия термин. след като знаеш датата, връщат назад 45 дни и това е датата на болничния, може и тук да го сметнеш ако имаш дата на термин
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 237
Опа,събудих се преди около час със главоболие-мерих кръвното-вдигнала съм го-е малко,но отдавна не бях.Сега хапнах,пих хапче,ще ви почета и пак ще легна.

# 238
Добро утро Simple Smile
как сте днес?
S_m_u_r_f, браво за прегледа  Hug
искаш ли да те впишем на първа страничка с данните

доволна съм, че спах тая нощ ок, с едно събуждане в 3.30, обаче в 5.30 като се събуждам и мисля, че е 6.30 и викам да разбудя малката, що ли не се е събудила още, а мъжът ми четеше нещо за работата оттатък. и като я будя..... после гледам часовника 5.35... опитвам се пак да я приспя, ама.... и така си будувахме увити в едно одеало още половин час  Crazy  Crazy

...Определения термин ми е 23 април по това което показва видеозона,а по дата на последна менструация ми е 18 март ,имах проблеми с цикъла не ми беше редовен .... и ЖК ми каза че се определя по последна менструация и 45 дни ми се пада на 4 февруари някъде .... Simple Smile
ако ти е фиксиран терминът 18.03, от 1.02 излизаш в 45дневния болничен (май така се пада, ако съм сметнала вярно), а пък когато родиш, дето се вика, бебо знае. и от датата, която родиш си смяташ 2 години майчинството до същата дата.

# 239
  • София
Добро утро и от мен,

С любимият решихме днес да отида да запазя дата за подписването, а после вече да си говорим с приятелите. Само, че сега съм в чуденка за февруари месец, коя дата да запазя за през седмицата? Хайде помагайте с добри дати на които е по удачно да се сключи граждански брак?

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 09:30 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

Общи условия

Активация на акаунт