АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 693
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Синковецът също до 10 месеца и половина не беше пил вода, после имаше оксалати в урината и за това го натиснах да пие вода. Водата измества количеството консумирана кърма и за кърмаче наистина е излишна. Моят син отказваше водата, чай не съм му давала/ също излишно за мен/ без сокове и подобни.
Относно педиатъра, не знам каква е системата и на какъв принцип работи, никога не съм питала. Мисля, че поликлиниката, в която се измести е негова, т.е. работи на частно, не знам и не ме интересува. Доволна съм от работата му и с удоволствие му давам 20лв. Поликлиниката е под блок 144, срещу Пежо. Има кабинет отделно за бебета, отделно за болни деца, има и други специалисти. До обяд има и лаборатория за изследвания/ т.е. там вземат урина и кръв и ги изпращат в лаборатория/. Обикновено той обикаля от кабинет на кабинет. Има две сестри и жена на рецепцията, която следи за реда, документи и т.н. Обикновено след прегледа и изписано лечение, после му звъня още няколко пъти по телефона, ако трябва да питам нещо. Толкова много деца има при  него, лудница е, как успява, и да помни и децата, направо не знам. Дори заради проблемите с бъбреците беше дал телефонът ми на една майка, за повече инфо, т.е. беше запаметил, че това е моят мобилен. Доволна съм. Единствен той от всички бглекари, а другите бяха светила в областта/ нефролози и уролози/ беше против операцията на детето/. Всеки сам си преценява. Аз на много хора го хваля, но повечето не са склонни да дават 20лв за преглед, въпрос на личен избор, както казах идвам от другият край на Сф, заради лекаря.
Момата е ок, с дълги крака и ръце. Продължава в този дух. Върви с 2 седмици напред. Всичко и прегледаха, но си беше залепила лицето в плацентата и не можехме да и го видим хубаво, чертите и т.н. Правиха ми доплер и така. Това в частната болница.
За съжаление, АГ по здравна каса, май няма да се върне скоро, и ще трябва да се местя при колегата и, което си е занимавка. Дано се излекува жената и не се окаже проблем.

# 211
ani27, благодаря за споделеното, помислих, че работи по ЗК, затова.
а като си водила малкия за задължителните ваксинации пак ли взимат 20лв или повече?
и ние педиатърката я избрахме като специалист, нищо че имаше и по-близо клиники.
сетих се къде е клиниката на док, а името? може ли на лични, благодаря ти.
много се радвам за новинките от прегледа.
ако ще сменяш АГ май ти трябва направление от личния лекар? все пак е разкарване.

# 212
Браво, Ани, грамчета не казват ли? Аз се кефя като ми кажат колко тежи и смятам колко е порастнала - то е относително, но е за радост на майката основно.
Кали, най-вероятно миналият път не са премерили нещо както трябва и оттам са дали по-ниско тегло, сега сте си в норма.
Аз ходя само на частно, не сметнах за необходимо да се записвам на АГ по здравната каса - не виждам смисъл да се разкарвам до двама доктори.
Основно честотата на прегледите - добрата практика е от третия триместър да са именно през две седмици - аз така си ходя от самото начало. Забравих да питам последния път от кога ще почнем да мерим тонове, на ФМ ми казаха, че се почвало от 30-та седмица, но мисля, че в държавните поликлиники почват чак от деветия месец, не съм сигурна.

# 213
За цветове на количката не казах, че харесвам черен, остава лятото едно бебе да го бутнеш в черно  #Cussing out по скоро едноцветна в пастелен цвят, но всеки с своя вкус.
За водичка мисля да предлагам пък бебо ако иска ще си пие, племенника ми беше голямо жабе изпиваше по половин бутилка вода наведнъж и пищеше ако не му се даде, не обичаше и да му е подсладена, само чиста преварена, тогава беше на 1-2 месеца. Аз пък не съм искала биберон залъгалка.Всяко дете си е различно. Ама не вярвам нашия мъник да е жабе, че нито аз нито баща му пием кой знае колко вода, в момента се насилвам да пия иначе я мисе събере 500мл я не на ден

# 214
Здравейте, априлки!  Hug

Вече не съм редовна във форума, но реших, че няма да е лошо да се разпиша малко.  Laughing
От утре съм в 31 г.с. - а на 4-ти февруари ще вляза в 8-ми месец - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, че времето мина толкова бързо - наистина не го усетих!  Shocked

Бебка расте, расте... коремчето расте заедно с нея.  Joy
С килограмите съм ок - чувствам се добре в тялото си, мога да кажа, че съм си същата, само коремчето е по-голямо  Sunglasses, от 47 кг. .... сега съм 53 кг.  Mr. Green
Апетитът ми си е нормален - хапвам по малко, но често - дори сладките неща не ме блазнят като преди, еее мога да си хапна нещо сладичко, но в малко количество и то рядко. Ако трябва да бъда честна - имам чувството, че всички хора около мен хапват обилно, а аз направо съм си на диета.  Laughing
Гледам да съм все в движение - не ме свърта на едно място, а преди бременността.. можех да си стоя в нас по цял ден и то в продължение на седмици, а сега умирам за разходки, да общувам с хора.....  Sunglasses

Контракциите, които започнаха в 27 г.с. - спряха, за щастие!  Grinning Магнеричът ми помогна.
Продължавам да пия него и витамините.

Имам чувството, че аз единствена не съм започнала с покупките!!!  #Crazy
Това чувство е породено, защото не съм чела последните две теми и не знам какво сте споделяли.  Embarassed
Майка ми е купила боди, а сестра ми избра шапчица - това си е нищо.  hahaha
Живот и здраве... след някоя друга седмица - започва обикалянето по магазините - таткото ще ми помага, бабите също, ще се справим.  Crazy

На 7-ми февруари съм на преглед!  Heart Eyes Нямам представа дали ще ми пуснат бебка на ехографа, НО съм убедена, че от последния преглед (10-ти януари) е пораснала доста - от 1кг и 100 гр... колко ли е станала?!  Mr. Green Душичката ми!  Heart Eyes
Надявам се, че на този преглед ще ми кажат дали има шанс да родя по естествен път или секцио - от сърце се надявам на първото, дано тазът ми се е разширил достатъчно.  Embarassed

Ах, февруари ще има и сватбени трепети - най-накрая ще сключим граждански брак!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Няма да има церемония, дори не знам дали ще сме официално облечени, просто отиваме и се подписваме. Този момент го чакахме толкова дълго време..... направо се чудя защо аз все го отлагах.   Twisted Evil Представям си с колко голямо коремче ще бъда на сватбата .  Laughing

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 15:08 от maminka23

# 215
maminka23 успех на прегледа и после да се отчетеш

# 216
maminka, радвам се, че се разписа и сте добре и че всичко е отминало вече и мислиш и за покупки!
за сватбата - да споделиш после някое вълнение, все пак си е очакване и трепет.
ние се женихме в хижа, ама подписвахме преди това и в църква, в същия ден, неделя, и аз с коремче, ама беше весело,
и да се почерпите после, ей, да ви върви по вода!
стискам палци за прегледа другата седмица и в 9ти месец да влезеш пожелавам така неусетно.

# 217
Dandeto, Jos - благодаря ви за пожеланията!!!  Hug
Jos, дано наистина ни върви по вода.  Praynig Heart Eyes

Ако трябва да бъда честна.... изцяло мисля за бебка, за раждането и за след това.  Blush Heart Eyes
Но пък до края на февруари има доста време - сигурно ще започна да се вълнувам повече за сватбата.  Laughing

Само бебка да ми е жива и здрава, това ми е най-важно.  Heart Eyes

# 218
...Само бебка да ми е жива и здрава, това ми е най-важно.  Heart Eyes
така ще е Simple Smile
сигурна съм, че всички тук ти го пожелаваме!

# 219
  • София
maminka - Честито за сватбата. Само положително настроение ти пожелавам от тук насетне.

И ние с моя ще подписваме, ама още не сме решили кога и кои приятели да са ни свидетели....та затова и малко се поофлянкваме още. Ама до средата на другият месец мисля да сме решили и да сме определили и дата, че това и време не остава. hahaha hahaha

# 220
маминка 23, дано всичко мине добре при теб - и прегледа, и подписването... ех, хубави емоции са това Simple Smile

# 221
Алекс, ако искате да е преди раждането подписването,
намислете си дата отсега и си я запазете, така ще ви е по-спокойно, пък после намислете приятели като им кажете датата - да са свободни тогава.
10 март според мен е сполучлива  Peace
maminka, вие кога ще подписвате, ако не е тайна?

# 222
maminka23, хайде ще чакаме да се похвалиш след сватбата. )))

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, не те съветвам да определяте дата след 36та седмица, че може и да родиш преди подписването. )

В мартенската отчетна от вчера вече има една госпожица родена. )
Като знам и аз едно време как изненадах октомврийките с августовско бебе. ))))  Laughing

# 223
Мами, да споделя, че току що получих своята Flexi Bath - сгъваемата ваничка за бебета и съм много доволна. Наистина е това, което си представях Simple Smile И това май ми е първата покупка за бебка  newsm44

# 224
аз в понеделник съм при доки,да висдим бебките колко са пораснали Hugевентулано в края на месеца ще определим датата на раждане,аз съм си харесала 15 март,но ще видим newsm78

Общи условия

Активация на акаунт