АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 676
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
ani27, е какъв е този педиатър дето работи по ЗК и взема по 20лв. за преглед? нещо не ми е ясно???

# 196
ani27, тъкмо това щях да питам за какво взима 20 лв, това май е незаконно щом е по ЗК.
обясни моля, иначе ми допада както описваш другото, ако нашата е заета, може да питам при него дали е свободен, все пак ми е близо. в някой център ли е?
от нашата съм много доволна, и е добре, че уговаряме часове, не смесва бебета и здрави с болни деца - отделни часове има и така ги наглася. и като специалист също съм доволна.

# 197
Изпуснала съм темата за количките. На мен определението кифленска ме кефи много  Joy
Ани, кажи после как се развива девойката. Аз другата седмица ще ходя да я мерят моята мома.

# 198
  • София
На мен ми казаха че майчинството се определя по цикъла не по това където ти показва видеозона ,аз съм с един месец назад и ще ми пуснат майчинството един месец по рано  Grinning Grinning
ох, затъпяла съм нещо, я пак с други думи моля те го обясни....
с кое си назад?

jos,

Явно иска да каже, че върви по назад заради цикъла - смисъл с по късна овулация е...както и аз съм така, но сега моята госпожица си навакса това закъснение.
Аз от началото вървях с 1 седмица назад тъй като цикъла ми е по 7 дни и през 31 дни и явно ми е била по късно овулацията.
Поне аз така си го обяснявам това, което е написала, но 1 месец ми се струва, че не е ....нещо се е объркала.

# 199
Jos благодаря, обичам да боравя със закони, че докторите в много случаи послъгват или са немърливи.  Wink
Количката е супер, няма какво повече да коментирам. Втората употреба хич не ме притеснява, те хората са я изпрали даже. Аз се чудих за химическо, ама може и аз да си я изпера в банята на ръка.

Пфу в рамките на  24 часа личният трябва да дойде на място newsm78 в къщи. Леле

Трябва да почета малко за храненето на бебчо, кога мога да му  давам вода, чай...количества, малко ми е тъмна индия

# 200
На мен ми казаха че майчинството се определя по цикъла не по това където ти показва видеозона ,аз съм с един месец назад и ще ми пуснат майчинството един месец по рано  Grinning Grinning
ох, затъпяла съм нещо, я пак с други думи моля те го обясни....
с кое си назад?

jos,

Явно иска да каже, че върви по назад заради цикъла - смисъл с по късна овулация е...както и аз съм така, но сега моята госпожица си навакса това закъснение.
Аз от началото вървях с 1 седмица назад тъй като цикъла ми е по 7 дни и през 31 дни и явно ми е била по късно овулацията.
Поне аз така си го обяснявам това, което е написала, но 1 месец ми се струва, че не е ....нещо се е объркала.
дано обясни Wink да не е в грешка нещо или аз да не съм в заблуждение за майчинството.
че пак не вдявам, терминът е определен като дата, майчинството се смята спрямо него.
много ми е неясен примера, затова го изтрих, но ако бебо се роди на 7.08.2013 2г. майчинство изтичат на 7.08.2015та. ако е родила по-рано дните от 45тия дневничен после педи ги пише и пак са 45 Wink
Шаварче, записвай си в родилното също, ако искаш виж книгите на Ан Бакюс Моето дете от 1 ден до 3 години, много са добри, бяха ми много полезни и сега препрочитам като имам нагласа малко нощем.
за педи - ще се разберете предварително като родиш и решат кога да те изписват, може и в деня на изписването да дойде, ако не може после.
оглежда какви условия има за детето, в стаята де, дава си указания, тука без възглавница, що сте го повили толкова, оставете го да диша, я отворете да се проветри, ей такива примерно, може и нищо да не каже, разповивате, преглежда, обличате пак, питате, ще си набележиш въпроси и тн, аз си записвах тогава в едно тефтерче, че толкова неща ни каза и се забравят, за всичко, отделно от моите въпроси  Crazy уговаряте другия преглед, разменяте координати разни, ако не сте, също и събота-неделя- нощем кого да търсите, ако има нужда, ей такива, предполагам всеки педиатър различно процедира. в общи линии.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 14:16 от jos

# 201
Ох, и аз не знам кога всъщност ми е термина... по цикъл ми го водят 1.04. и знам, че веднъж въведен така, се гледа тази дата. Но по ФМ и всички други прегледи на ултразвук излиза, че вървя назад, и че термина ми всъщност трябва да е 12.04 + – 2-3 дни. И бебка по размери си отговаря на тази дата....

# 202
Шаварче, еее, чакай да се роди, ти от сега си се размислила за вода, чай и др. подобни. )
Вода на кърмено бебе изобщо не му е нужна, та дори и на АМ да е.
Дъщеря ми до година и половина не е пила. От чай също полза не виждам, нито е необходим.

Относно термините и т.н. Майчинството (тоест 1та година) се изплаща от датата на раждане, до същата дата на следващата година.
Въпросните 45дни не се губят, тоест дори и да родите по-рано, ще ви изплатят пълните 45полагаеми дни преди термин.

# 203
  • София
Шаварче, еее, чакай да се роди, ти от сега си се размислила за вода, чай и др. подобни. )
Дъщеря ми до година и половина не е пила. От чай също полза не виждам, нито е необходим.

Е това за мен е пълен абсурд да не се дава вода на бебе, до година и половина  Shocked и то на захранено дете?
Вода съм давала от първия ден, особено в летните месеци пиеше много, чай от анасон на Хип още от първи месец, заради коликите.

# 204
Оххх и при мен се започна с едно будуване от 4ч сутринта и едни мисли....

Бъдещи и вече мами, искам да попитам нещо (може и да е коментирано (но не мога да седна да чета цялото инфо назад): някоя от вас може ли да ми разясни повече за тези многократни пелени. Някоя да е виждала нагледно или вече да е ползвала? Наистина ли има специални препарати за киснене и пране? Бързосъхнещи ли са? Колко комплекта се купуват за начало, така че да могат да се сменят?
Не знам защо, но аз все си представям едновремешните пелени, които майка ми ползваше, когато брат ми беше бебе...И прането и гладенето...А тогава имаше и режим на тока...В смисъл, улеснение ли са наистина тези многократни пелени? Благодаря за споделеното мнение предварително.

# 205
За водата на кърмаче - не се чудете, не му е необходима, та и захранено и кърмено до 2г. пак си изкара почти без вода моето. Имам една камара шишета /и биберон-залъгалки/ от тогава, само дето съм стерилизирала и съм се мъчила да му дам. Капките против колики с лъжичка, чай не е пил. Но да не го давам за пример, защото сега е супер злояд /макар че го отдавам на гени повече/.
Аз идвам от ЖК, 1200 грамчета си ме риткат отвътре Laughing Радвам се, защото същият доктор преди 2 седмици ми беше казал 550 грама, което си беше отчайващо.
Хемоглобин - 113, с 2 пункта е паднал от миналата седмица. Притесни ме обаче това, че вече ме искат на 2 седмици на консултация. Не е ли рано, аз съм си още в седми месец.

# 206
Sunny:), ти прочете ли какво точно написах?
Написах, че не е пила дъщеря ми вода до тази възраст, а не че аз не съм предлагала.
Не е зле да се чете малко по-внимателно по принцип и после да се коментира.

Реално кърмата си съдържа достатъчно количество вода, че да се дава допълнително такава. АМ също се прави с вода, така че пак не е нужно. И каква е ролята на водата за едно бебе на 1-2месеца примерно? За привържениците на предлагането и.
Хайде като се замести хранене да речем, може и да е нужно, но детето пак пие предимно мляко.

# 207
  • София

Sunny:), ти прочете ли какво точно написах?
Написах, че не е пила дъщеря ми вода до тази възраст, а не че аз не съм предлагала.
Не е зле да се чете малко по-внимателно по принцип и после да се коментира.

Аз много добре прочетох и никъде в написаното не видях че си давала вода, мисли не чета, прочетох, че вода на бебето не му е нужна и че дъщеря ти до година и половина не е пила!

Всеки има право да си гледа бебето, както сметне за добре, както всеки си има мнение, а моето не  съвпада с твоето в случая.

# 208
За кърменето, пиенето на вода и чайове - според мен е добре да се попрочете преди раждането, а не после да се чуди човек какво и как. После естествено има съвети от лекари и акушерки, но все пак.
Аз засега мисля първите 3 месеца да не предлагам вода. Но в големите жеги юли и август мисля да предлагам, пък вече детето ще си показва дали и колко желае да пие - иначе трябва буквално да кърмиш през един час и по-малко да не се обезводнява. За това всеки си има своя теория.

Използвах разходката да си купя два чифта бикини и един потник - вече си взех размер ХL  Crazy

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 14:38 от Alexiana

# 209
за водата - всяка майка ще си прецени, но тук споделяме.
аз съм съгласна с Mirama, съдейки от моя опит. но ако детето иска - да пие.
чай не съм предлагала, чак след годинка, сокове - след 13тия месец.
но да не навлизам в такава дълбока тема, всичко е много индивидуално и според мама и според бебе Simple Smile
малката съм я кърмила до 2г3мес. вода съм предлагала непрекъснато, но тя не е пила.
педи тогава ме успокои, че т.к. кърмех на поискване, щом бебо не иска, значи не й е нужна, когато изпита нужда - ще пие, да не спирам да предлагам. така и правех.
а, и изплаквала съм когато мога след кърмене устата като съм й давала с лъжичка една-две лъжички преварена вода. вода пропи след 8мия месец, захранена е на 6 (в сми- първи лъжички различни от кърма).

kali_ много се радвам за прегледа, май преди беше писала, че ти се виждат малко грамчетата, то всичко е относително, т.к. са сметки, но все пак Wink
а щом док е преценил на 2 седмици, ти пита ли го да не се е объркал, или заради запис на тонове ли?
за многократните пелени - не мога да дам мнение, само съм чела и има доволни мами, просто аз няма да се оправя с тях и затова предпочетох пампи.

Общи условия

Активация на акаунт