АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 667
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Вчера си купих Азбука на кърменето - много ми допадна, добре написана, синтезирана, практична и като цена е добре - 9,90 лв., струва ми се полезна за тези, които им е за първи път като мен: http://www.helikon.bg/books/85/%D0%90%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0 … %D0%BE_149894.html
Болки нямам и по-добре де, може би има време за тях. Засега не съм забелязала и стрии, но ми се струва, че по-скоро при отслабването може да се появят.

На мъжа ми казах за домашна помощница - той вика да се роди бебето и тогава да решаваме. Може би е прав и аз трудно мога да преценя, но не искам да ставам истерична майка, засипана със задължения. Казах му, че в книгата за кърмене пише той да чисти и готви, а аз само с кърменето да се занимавам основно и той каза, че няма проблем  Party (е, докато е в отпуск).

Болничният 45 дни преди раждане се дава от АГ-то, нали? А в него как се изчислява термина - по последен цикъл или по ехограф? Предполагам по последен цикъл.

# 181
Alexiana, веднъж вкарана в системата с един термин, повече не се променя.
Така че, както са ти изчислили и вкарали термина в началото, така ще ти дадат и 45те дни преди термин.

# 182
Мерси, и аз така си мислех - значи са ми записали този по последен цикъл, въпреки че иначе ми го изчисляват 3 - 5 дни напред по ехографа.

# 183
Мерси, и аз така си мислех - значи са ми записали този по последен цикъл, въпреки че иначе ми го изчисляват 3 - 5 дни напред по ехографа.

даа, не гледай по ехографа, въпреки че аз съм по него с 10 дни напред все  Joy
а живот и здраве след раждането ще ти "изравнят" болничните за НОИ да получаваш обезщетение за всичките дни.
Шаварче, знам ги аз тепетата, не ти трябва друга гимнастика, ако се качвате до Альошата.
хубава е количката, ти щото втора ръка ли така неентусиазирано писа?
и на бебо ще е втора ръка, живи здрави, ...от кака му Wink
или може да не съм усетила правилно, супер е количката, много е маневрена и най-вече лека.

# 184
Хайде да ви покажа какво съм харесала - за количката, откъм функционалност е добра, но поддръжка в БГ нула. Обаче толкова ми харесва, че съм готова да рискувам:
http://www.cosatto.com/products/pushchairs/giggle-3-in-1-combi-pushchair/sunny

Смятам другата седмица да я поръчам. Другата оферта за x-landera също доста ми хареса.

# 185
Хайде да ви покажа какво съм харесала - за количката, откъм функционалност е добра, но поддръжка в БГ нула. Обаче толкова ми харесва, че съм готова да рискувам:

Смятам другата седмица да я поръчам. Другата оферта за x-landera също доста ми хареса.
като модел ми допада, но е много шарена за моя вкус  Simple Smile

# 186
Мен пък точно цветът ме грабна, толкова е слънчева, обожавам оранжево! Simple Smile)) И не мога да разбера модата на черните количкия, явно до вкус.

# 187
Мен пък точно цветът ме грабна, толкова е слънчева, обожавам оранжево! Simple Smile)) И не мога да разбера модата на черните количкия, явно до вкус.
весела е количката Simple Smile
мен не ми харесва, че е триколка с две колела отпред, които са изнесени назад (трудно е по тротоарите с такива с високите бордюри, ако са напред е по-лесно за теб), и че няма къде да си сложиш термочашата с капучиното например като сте навън.
такаа, изказахме се   Mr. Green направо да ни #2gunfire
а другият модел кое е?

# 188

като модел ми допада, но е много шарена за моя вкус  Simple Smile
На мен също модела ми допада много, но това бяло и прашните български улици нз как ще се съчетаят newsm78

# 189
На мен ми казаха че майчинството се определя по цикъла не по това където ти показва видеозона ,аз съм с един месец назад и ще ми пуснат майчинството един месец по рано  Grinning Grinning

# 190
Alexiana, количката се коментира доста в темата за количките, ама все още няма отзиви за нея като функционалност и т.н. )
Иначе е сладка. )

Devill Queen, в смисъл, как ще ти пуснат майчинството 1месец по-рано?

Въпросните 45дни се смятат преди определения термин. Той се определя по дата на последната менструация и веднъж вкарани данните в компютъра на ЖК, те не се променят повече.

# 191
jos дано миличка,дано Wink
Количката е готина,много е весела Simple Smile Май като кифленска я бяха определили в темата за количките Laughing
А за 45 дневния е по ПМЦ.Аз по ЖК се водя за 9.04 и от тогава док ми изчислява болничния.А по ехото от последната ФМ 3.04,а от 2рата ФМ 2.04. Joy малката буба да си избира един от тези дни и да се показва тогава Laughing

# 192
Количката е екстра.
jos, нашият педиатър е в Люлин 10, много съм доволна, работи към здравната каса, но въпреки това прегледът при него се плаща 20лв. Дава направления винаги, болнични, и си отговаря на мобилния, събота и неделя  и по празници или той или колежката му са дежурни, винаги има човек. С две думи съм много доволна, а съм голяма претенция, както не веднъж си казах. При него и с час пак има хора, аз идвам от другият край на Сф, за да водя синковеца при него, но за 4г. и 9м. е пил само 3 пъти АБ, кото само веднъж е било изписано от педиатъра, веднъж в родилното и веднъж в Исул.
Моят преглед мина ок, после ще пиша, че закъснявам за синковеца от градина трябва да го вземам.

# 193
  • София
Даааа и на мен ми е така. По последен цикъл термина ми е за 11.04, който АГ е записала и на амбулаторната ми карта. А по последен преглед на ехограф е за 07.04, но мен това не ме тревожи. Сега на 02.02 имам да си ползвам още един 30 дневен болничен, а след това ще имам един кратък и после 45 дневният. Оххх как лети това време направо не е истина. Толкова далече ми се струваше, а сега като гледам времето как неусетно се изтърколи и вече някои са на прага на раждане.

Но живи и здрави да сме ние и бебетата пък когато се родят тогава. newsm51 newsm51 newsm51

# 194
На мен ми казаха че майчинството се определя по цикъла не по това където ти показва видеозона ,аз съм с един месец назад и ще ми пуснат майчинството един месец по рано  Grinning Grinning
ох, затъпяла съм нещо, я пак с други думи моля те го обясни....
с кое си назад?

Общи условия

Активация на акаунт