АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 606
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
добро утро Simple Smile
надявам се да сте добре всички  Hug
хубаво, че KayRenn се включи по въпроса за масажиране на зърната, добре че те има  Hug
и аз съм се учила от вас и напълно споделям написаното по-горе.
animal, много хубаво комплектче Simple Smile и ние взехме подобно на Вис Виталис, ама от един магазин намалено повече от 50 процента, с двойна пелена (с някакакъв полар е вътре).

за термометрите - ние сме с цифров, а инфрачервеният позволява Т да се мери от разстояние, 5-10 см за сигурност, т.е. без да се буди детето или притеснява. мери точно също както цифровите.
това знам аз  Peace
ако взимате цифров, гледайте да е от по-бързите, има едни много бавни, не ги препоръчвам.

хубав ден на всички, аз съм отворила сега прозореца на офиса и да влиза и слънце, и въздух, много е приятно, жалко, че не съм навън...

# 511
Добро утро и от мен. )

Аз си се наспах както обикновено, но това изтръпване на ръцете и невъзможност за сгъване вече яко ме дразни. При вас сигурно още няма, но и аз съм най-напред в седмиците, та нормално. Дано да ви подмине все пак, че е много неприятно.

ася20, кое за теб е ненужно?
Мисля че точно пък за термометър, човек независимо дали има бебе в къщи, трябва да си има един. Вече какъв ще бъде, това е отделен въпрос. Но ако на голям човек всякак можеш да му измериш температурата, то за едно бебе това далеч не важи...

# 512
  • София
Като да се роди Ния, купих несесера на Tommee Tippee, но термометъра ми мереше Т 35 градуса, живачния 36,2, затова никога не съм го ползвала, все ги гледам тези секундните за чело и ухо, но се чудя дали са точни, преди 2 седмици в Lidl имаше един за 25 лв, ама пак се оказах, живачния ми е най-сигурен, но когато детето е било най зле, е било невъзможно да и премеря Т и съм карала на мое усещане кога да дам Панадол.

# 513
Добро утро момичета Wink Тази вечер успях да паоспя,но пък милото ми не беше добре.Нещо му беше разстроен стомаха,та като  става за 00 се събудих и аз.Ама после ставнително бързо заспах.Иначе съгласна съм с Mirama ,това с изтръпването на ръцете е много гадно(док ми каза,какъв синдром на бременната било,ама забравих).При мен се появи преди около месец.Като ми стане така се будя и вдигам на горе,а таткото разтрива или просто ги разтръскам ooooh!
KayRenn благодаря за отговора Peace,както и на всички останали Wink
Аз термометър взех на Чико-електроненн http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7245&cat=37- но в синичко Wink А за стаята и ваничката взехме комбиниран-гумен
Скрит текст:
Днес мислех да ходя на отворени врати в 2 градска,но от това което чета за напускащи доктори и току що завършили неонатолози по форума се отказах за днес.Сега ще си запиша час при моя док на часно,да говоря с него,а и за Надежда може да ме вкарат да поразгледам Wink Ако до април подпишат със ЗК,раждането ще се смъкне от 1700 на 1400лв(каквото и да е).Което за мен са си пак бая пари,но в крайна сметка бебка е ная важна.

# 514
Здравейте! Аз се позагубих малко, ама все по-лесно се изтощавам напоследък.
Да си призная още нищичко не съм купувала  Embarassed. Вярно, че имам някои неща от баткото, но голяма част пак ще трябва да купувам (легла например - 2 щото апартамента е на два етажа и горе само вечер се качвам за сън). Снощи като се размислих колко малко остава и аз не съм избрала нищо ... ooooh! Та освен от киселини, постоянно връткаща се девойка и затрудненото ми дишане напоследък (като парен влак съм, от най-малкото се запъхтявам), не можах да спя и от притеснения. Нищо не мога да си харесам  Confused, даже и име не съм измислила още Embarassed.
Искренно ви завиждам на справящите се с чистенето сами. Аз освен да сготвя, пералнята и около баткото като се врътна ... и край сили нямам. Навеждането вече хич не ми се отдава, а като клекна няма ставане. Мъжа ми се смили и си взехме чистачка веднъж седмично. Ми пари си е, ама като не мога вече, а баткото е като торнадо. Основно почистване няма да правя. То ние сме в апартамента от 2 месеца, а и сега с чистачката ... (жената е вълшебна - за 2 часа свършва работата ми за два дни).
Иначе почти не мога да спя, ходя до тоалетна през 15 минути, от най-малкото усилие се задъхвам, киселини си имам почти 24 часа, навеждането - нъц  Crossing Arms, ходенето за съжаление също - като походя малко повече и дребната започва един бой... С две думи хич ме няма  Mr. Green

# 515
jos, доколкото съм видяла от сайта тази година няма да имат отворени врати, но пък от снимките които виждам е доста добре след ремонта. Чуденето ми е за доктор там защото най вероятно пак ще съм с планово секцио както и първия път. Така че не знам толкова много информация прочетох за докторите там, че се обърках още повече - черни бели списъци, общо взето май един и същи доктор е и в единия и в другия  #Crazy Знам че имам още време но като се знам каква съм страхливка предпочитам да се информирам от сега  Simple Smile

П.П. благодаря за топлото посрещане
И аз ще раждам живот и здраве в Майчин дом при д-р Дяволов, засега съм била един път при него, днес ще бъда за втори:) Просто нямам думи за него, не мога да си го обесня, по принцип обичам лекари, които много се обесняват, а той е пълната противоположност, излишните приказки не са му присъщи ( но аз това го знаех преди да отида при него от приятелки, които са го избирали за раждане преди и са изключително доволни). Но в същото време, той ти обеснява това, което трябва да знаеш и вдъхва такова доверие, че си казах на мига... това е човека Hug Hug Hug

# 516
Здрасти и от мен в този слънчев ден!   bouquet
Мами, искам мнението и съвета ви относно количката на бебка. Спряла съм се на няколко модела. В събота ще ходя да ги видя. За съжаление, една от тях, пише, че не е налична, но здраве да е. =))
Та, ето ги:
http://www.novobebe.com/productDetails-bg-4002.html  (За първи път я видях на живо преди няколко дни в парка и ми изглеждаше много добре)

http://www.novobebe.com/X-lander-2012-Europe-bebeshka-kombiniran … olichka-4020.html (Старият мерак е вечен..  Mr. Green )

http://www.novobebe.com/productDetails-bg-3715.html (на сестра ми е Кобра и има проблем с предното колело, както и няма пълно право положение, та това ме разколебава)

Heart Eyes Поздрави от мен и от бебка!

# 517
Аз термометър искам да си купя, защото нищо в нас не отчита точно. Преди 2 седмици взехме от метро един електронен, на промоция, ама все ми мери температура под 36 градуса.
определено не мога да си позволя да си купя за 70лв, но 20-тина ще отделя за обикновен инфра ред.

Аз също смятам, че не е нужно детето ми да е облечено марково и да има всичко. Просто мога в момента да поръчвам неща от англия, които ми излизат по-евтино от тук. Видях че едно боди в Джъмбо е 3-4лв. Аз си ги взимам по 2-3лв на разни английски марки. Ако нямах тази възможност, щях да го обличам с каквото има. Купила съм почти всичко + харизаните работи съм изхарчила до сега около 250лв за одеала, количка, дрехи, шише+ 10метра тензухче, чаршафи и неща за мен като нощница, чехли, бельо за болницата. Почти приключих с  покупките, остават ми някакви шапчици, пелена, чорапки...
За екип няма да плащам, имам си право на безплатно раждане ще се възползвам.

исках да ви питам мами, Жкк-то трябва ли да ви издаде някакъв документ, като ходите да раждате, трябва ли да го подадете в болницата? нещо като направление ли е? не съм наясно.

# 518
Привет и от мен!

Термометър имам един електронен, който със сигурност отчита вярно, защото много пъти сравнявам показанията му с живачен. Иначе трудно им имам вяра на електронните. За инфрачервените нямам отзиви и не мога да коментирам, но 100% за бебе са по-удачен вариант, защото мерят бързо. А вече колко са точни е друг въпрос. Ако някоя има лично наблюдение, може да сподели  Peace

Днес ще ходя на лекар, да видим бебо какви ги върши, че нещо последните дни малко ми причинява дискомфорт. Надявам се всичко да е наред  Praynig  Вчера така ми притисна някакъв нерв (предполагам това е станало), че известно време не можех да си стъпя на крака от болка, която обхващаше част от корема ниско и почти целия крак.

presley, аз съм доволна от х- lander, но си е тежичка. Иначе за бг-условията е идеална - минава навсякъде и с тези големи гуми лесно се качва и сваля по стълби.

# 519
Аз на финансите им изпуснах края - все нещо купувам, уж дребни неща, но се събират. Уж да спестя взех помпа от една колежка - Авент и мъжа ми я видя и като каза, че не му харесва и му изглеждала захабена и да си купя нова... И аз си поръчах  Embarassed От Амазон - на Томи Типи обаче за 15 лири - с едно шише, едно контейнерче, стерилизатор за микровълнова - обаче нямам микровълнова Simple Smile Допълнително взех контейнерчета за кърма, подплънки за кърмачки, едно кремче за зърна - за всеки случай и сметката пак дойде към 30 лири  Confused
От дрехите не съм купувала нищо скъпо - най-скъпото е за изписването - 10 лири плюшено гащеризонче, обаче е много сладко, вчера съм стояла и съм го гледала сума ти време, като се опитвам да си представя как ще е бебка в него  Heart Eyes

Същата колежка ми обеща електрически стерилизатор, но като гледам май няма намерение да ми го носи  Laughing Може би няма да взимам на първо време, все пак се надявам основно да кърмя.
Снощи се залепих да чета Сиърс, допада ми като цяло, само не разбрах кога става отделянето на детето - то хубаво да спи с мен, ама докога  Laughing Племенникът спеше със сестра ми и щеше да си откара до първи клас, но някъде на 3 години се отказа. Общо взето той е гледан по тази система -  привързано родителство, ами привързан си е към нея - като беше по-малък не й даваше в тоалетната да влезе без него, непрекъснато й беше до полата. Тези книжки си ги чета за общо ограмотяване и да си упражнявам английския, пък бебката ще покаже как иска да се гледа. Sunglasses

# 520
охх какво слънце е навън, но е още студеничко излизах да  hang на сянка е гадно. ще изчакам още малко да се постопли и отивам до банката, глобул, и тн. по магазинчета.
за термометър мисля да взема някакъв електронен, нямам им много доверие, ама надали бебо ще издържи 5 мин с живачен, а и ме дострашава малко от тоя живак

# 521
исках да ви питам мами, Жкк-то трябва ли да ви издаде някакъв документ, като ходите да раждате, трябва ли да го подадете в болницата? нещо като направление ли е? не съм наясно.
Да, издават направление 7 (май беше) мисля, че като влезем в 9 месец, че нали имат срок от 1 месец направленията, абе те ще ти кажат кога точно да не те обърквам

# 522
Привет и от мен!

Термометър имам един електронен, който със сигурност отчита вярно, защото много пъти сравнявам показанията му с живачен.

Би ли споделила какъв точно ти е термометъра - марка, модел ? , защото и на мен тези електронните не ми вдъхват доверие много.
Аз тази нощ успях да се наспя супер добре, станах само 2 пъти до ВЦ и после веднага си заспивах, та от 12 до 10,30 ч направо съм във възторг  Grinning Девойката обаче със събуждането така ми се дупи от дясната страна и ми опъва яко, само и казвам да се връща,къде е тръгнала  hahaha ама нейсе, не ме чува хич  Mr. Green

# 523
Mamushker, кажи, моля те за жената, която сте наели - доволни ли сте (разбирам, че ДА), колко й плащате, в кой район на София сте - защото и аз мисля, че ще ми трябва от деветия месец или след раждането.

# 524
annie_to, и при нас положението със спалня/кабинет/дневна е нещо подобно... мислите ли да се местите след година? При нас таванът е скосен, та може би ще налепя нещо цветно над главата на беба да си гледа цветни картинки Simple Smile

emetoem в тази б-ца Надежа нямат цени за раждането. Казаха ли колко струва на деня на отворените врати? http://invitro-bg.com/bg/nie/cenorazpis/

Иначе наистина по снимки изглежда "уау". София Мед също е бая луксозна отвътре, но все още доста се колебая дали да разчитам повече на интериор, или на лекаря, който ме следи досега и държавната му б-ца...

Общи условия

Активация на акаунт