АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 615
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Alexiana, ние сме в Редута. Жената, която чисти при нас взима 8 лева на час, но тя работи заедно с мъжа й, така че реално е 16 лева на час. Ние сме много доволни, защото за 2 часа къщата лъсва. Казваш й какво искаш да е изчистено и ...  воала  Mr. Green. Даже и фурната ми мие  Embarassed. Нашия апартамент е много голям - 160 квадрата и сме на 2 етажа, с две бани, едната с вана. Чистенето в нормално състояние си е доста, а пък сега...абсурд. Колеги на мъжа ми ни я препоръчаха. Но мисля, че не взема нови клиенти вече.
Ако имате възможност и намерите подходяща жена, определено си заслужава парите. Нашата в тези два часа чисти основно - прахосмукачка, парцал, прах (ама навсякъде, даже касите на вратите), баните - основно, прозорци (ние имаме голям витраж в хола), диваните мести..., кухнята.

# 526
Термометър имам един електронен, който със сигурност отчита вярно, защото много пъти сравнявам показанията му с живачен.

Би ли споделила какъв точно ти е термометъра - марка, модел ? , защото и на мен тези електронните не ми вдъхват доверие много.

Не знам каква марка е, но така изглежда:

Скрит текст:

# 527
Alexiana, ние сме в Редута. Жената, която чисти при нас взима 8 лева на час, но тя работи заедно с мъжа й, така че реално е 16 лева на час. Ние сме много доволни, защото за 2 часа къщата лъсва. Казваш й какво искаш да е изчистено и ...  воала  Mr. Green. Даже и фурната ми мие  Embarassed. Нашия апартамент е много голям - 160 квадрата и сме на 2 етажа, с две бани, едната с вана. Чистенето в нормално състояние си е доста, а пък сега...абсурд. Колеги на мъжа ми ни я препоръчаха. Но мисля, че не взема нови клиенти вече.
Ако имате възможност и намерите подходяща жена, определено си заслужава парите. Нашата в тези два часа чисти основно - прахосмукачка, парцал, прах (ама навсякъде, даже касите на вратите), баните - основно, прозорци (ние имаме голям витраж в хола), диваните мести..., кухнята.

А колко често идва? Защото ако взима за идване 32 лв. и всяка седмица е по 1 път, това прави по 128 лв. на месец. За квадратите който описваш и всички дейности, това си е направо без пари.

# 528
Снощи се залепих да чета Сиърс, допада ми като цяло, само не разбрах кога става отделянето на детето - то хубаво да спи с мен, ама докога  Laughing Племенникът спеше със сестра ми и щеше да си откара до първи клас, но някъде на 3 години се отказа. Общо взето той е гледан по тази система -  привързано родителство, ами привързан си е към нея - като беше по-малък не й даваше в тоалетната да влезе без него, непрекъснато й беше до полата. Тези книжки си ги чета за общо ограмотяване и да си упражнявам английския, пък бебката ще покаже как иска да се гледа. Sunglasses
Аз да не те отчайвам, но независимо от вида възпитание не познавам майка която да може да влезе в тоалетната без детето. Ако не е с нея вътре, е пред вратата - плаче и тропа да му се отвори. Моят последно се вмъкна с мен в тоалетната на детския клуб - поогледа и реши да си излезе както съм си със смъкнати гащи. Едва успях да го спра да не отвори вратата, че тя е точно срещу играещата си публика и майките им  Joy
Направо забрави всякакво чувство за лично пространство и интимност отсега - няма да ги получиш  Laughing

# 529
исках да ви питам мами, Жкк-то трябва ли да ви издаде някакъв документ, като ходите да раждате, трябва ли да го подадете в болницата? нещо като направление ли е? не съм наясно.
Да, издават направление 7 (май беше) мисля, че като влезем в 9 месец, че нали имат срок от 1 месец направленията, абе те ще ти кажат кога точно да не те обърквам
Не мисля че имат срок един месец понеже на мен ще ми  го издадат на 12 март а термина ми е на 23 април ,ще ми издадат такъв документ за хоспитализация където се издава една седмица преди раждане мисля че нали съм с един месец разлика между видеозон и цикъла... ooooh!

# 530
 Grinning Момичета да ви кажа установих,че дънките,които си взимах за бременни не мога да ги нося LaughingНо не защото не ми стават на дупето или крачетата,а ме убиват на коремчето и ми е кофти.За сега само едни джинси стават на пупата все още Joy.А в нас ходя с един мъжки анцунг и днес след баня се намъкнах в гащеризона за бременни hahaha Иама за още да поема от тумбака,а крачолите едни шиииииирооооооки,ама е добре,щом не убива е ок Crazy

# 531

А колко често идва? Защото ако взима за идване 32 лв. и всяка седмица е по 1 път, това прави по 128 лв. на месец. За квадратите който описваш и всички дейности, това си е направо без пари.

Колкото често се разберете. При нас идва веднъж седмично за 2 часа, но може и на 2 седмици веднъж или за по 3 часа. Ние вероятно така ще минем понататък като си вляза в нормалното състояние. Затова казвам, че съм много доволна, то графика й е пълен на жената явно затова.

# 532
.
Grinning Момичета да ви кажа установих,че дънките,които си взимах за бременни не мога да ги нося LaughingНо не защото не ми стават на дупето или крачетата,а ме убиват на коремчето и ми е кофти.За сега само едни джинси стават на пупата все още Joy.А в нас ходя с един мъжки анцунг и днес след баня се намъкнах в гащеризона за бременни hahaha Иама за още да поема от тумбака,а крачолите едни шиииииирооооооки,ама е добре,щом не убива е ок Crazy

И аз не мога да си нося дънките за бременни, защото дребната не ги одобрява.  Crazy Много се дразни, ако имам нещо по описващо на корема и се почва едно блъскане отвътре докато не отстраня дразнителя. А не ми стискат изобщо на корема. Crossing Arms
Сега се движа с клинове за бременни, които си купих от H&M. Към тях беба все още не е настроена бойно. Laughing

# 533
Ходих до магазин Пикси - за платове на бул. Христо Ботев - беше споменат в темата. Купих плат за два комплекта спално бельо, като съм включила и за обиколници. Колко е по-евтино е спорна работа (дадох 53 лв.), като гледам обаче готовите комплекти, обиколниците са много скъпи и те оскъпяват всичко. Майка ми има опит в шиенето, смятам нея да я натоваря. Единият плат е светложълто на червени калинки, другият е в меки пастелни цветове - екрю, розово, синьо, жълто - на принцеси, принцове и феи - абе бебешки разни. Би трябвало да станат хубави.

# 534
Оффф да кажа и за днешната ми обиколка, бях в Тина Киркова или т.н. 1-ва АГ Света София, ужас беше, не знам как все още може да съществуват такива болници, отказах се на 100% да раждам там , направо изпаднах в депресия от създадената там обстановка и от условията за родилките, не знам как има жени, които се навиват да седят в такава обстановка, може да съм егоист и да гледам "хотелските условия", но не бих си причинила това. ВИП стаята е - единична - единствената с по-модерно легло , дето се повдигат и свалят, и общо взето това има и едно шкафче изпотрошено, стол няма, самостоятелен санитарен възел , що годе добре изглежда. ВИП стая-двойна- леглата са пружина и дюшек, има две шкафчета, стол пак няма- банята и тоалетната(добре изглеждат) е м/у две ВИП стаи и се ползва от 4 човека. Масовите стаи са същите като ВИП стаите,леглата са по 3 или по 4 като м/у две стаи има баня и тоалетна и се ползват от по 7 човека, не видях какви са, едно момиче влезе и каза, че е кървава, аз и не посмях да вляза. Родилна зала излгежда що годе добре, магаретата са нови, но всеки те вижда какво правиш, отделени са по между си със стъкло и всичко се вижда. След нормално и секцио раждане те изкарват от залата и висиш 2 часа в коридора (пред 30 години като майка ми е раждала възприемам тази процедура, но все пак намираме се в 21-ви век). Има и самостоятелна родилна зала, която съответно си заплащаш допълнително и задължително с избор на екип- обстановката супер подтискаща- магарето от старите, едно легло да лежиш докато дойде момента и това е, китайска мазилка и сини плочки. Предродилна зала представлява една стая може би 2м на 2м с 4 легла вътре- поне са модерни , и това е .Къде седят бебета и т.н за тях нищо не ни показаха. Съответно обстановката на цялата болница си е болнична, носи се миризма на какви ли не медикаменти и белина, а долу на входа около 20 циганки седят и дебнат, какво и аз не знам. Даже като си тръгвахме и се сбиха отпред. Аз лично не мога да се впиша в тази обстановка и не знам милите женички там как успяват. Персонала ми се стори застаряващ, поне от индивидите, които успях да видя. Ох мисля, че това е достатъчно, никой не искам да отказвам от правото му на избор, просто споделих личните си впечатления. Шейново спрямо Тина Киркова ми се струва като хотел Радисън.

Beginner_mamma - цената за раждане в МБАЛ Надежда е 1750лв независимо от вида на раждане и включва всико, грижа за теб, упойки и тн, грижи за бебо , предстой, храна, телевизия и тн. Ако се наложи по-голям престой от този по клинична патека, който е 3 дни за нормално раждане и 4 дни за секцио, цената на стаята е 70лв на ден (толкова е и в Шейново и в Тина Киркова, а в МД е 75лв.), още не са уточнили обаче колко ще струват грижите за бебетата, на които им се налага повече престой в болницата, понеже нямат договор със ЗК и съответно и тази услуга ще е платена но доуточняват. Казаха, че до дни ще качат цените в сайта, но...колко е това до дни , ще видим. Има цяла тема за съответната клиника , ако искаш надникни и там , инфото е доста по-изчерпателно.

# 535
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами!

имам удоволствието да ви представя съвместна инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига, която се осъществява във всички пожелали да участват отчетни теми. На вашите въпроси, свързани с кърмене и захранване, освен опитните майки в темата, можем да се отзоваваме още Mupяна и аз -  Else, като Ла Лече Лига лидери и майки с добър опит в кърменето, като ще ви предоставяме възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за бебетата си!

Този проект работи успешно повече от три години в отчетните теми. Целта ни е да помогнем на бъдещите майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с нашите деца. 

За ваше улеснение, може да ви пускам и информация кога и къде ще се провеждат кърмачески лекции и срещи на ЛЛЛ в цялата страна.

Ако желаете отчетната ви тема да стане част от инициативата, моля, напишете го.

# 536
  • София
Здравейте и от мен,

Днес ходих да си направя медицинското за сключва на брак. Всичко мина ОК и се съгласиха да ми го направят с изследванията за ХИВ и васерман правени преди няколко месеца ( ноември 2012 г. ). Така, че някой ако скоро ще сключва брак и не е наясно може да мине на медицинското с тези изследвания от бременността...не е необходимо да си ги правите пак.
Оххх после се разходих и сега почивам, че малко повечко се поизморих.

# 537
Здравейте и от мен,

ние си направихме една хубава разходка днес с щерката. Първо бяхме малко на люлки, после до баща ми за няколко часа. И след това пак излязохме да се разходим, докато все още е приятно времето.
Та се поизморих малко.

Не знам кой спомена за ходенето до тоалетна с малко дете....никога проблем не съм имала и никога не съм допускала щерката в тоалетната с мен. Дори и да е стояла отпред, ме е чакала спокойно, без тропане, истерии и др. подобни. Така че далеч не е невъзможно...

# 538
Else, радвам се, че и вие ще сте на разположение да отговаряте на въпроси относно кърменето   bouquet

Моят бебо е вече почти 2кг, всичко му е наред, и както предполагах пристиска нерв(забравих му името) и от там тази болка вчера, а и днес ме наболява леко  Simple Smile

# 539
едно поздравче от мен

Общи условия

Активация на акаунт