АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 414
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
От 4.00 се събудих Crossing Arms, както е написала MagieS, херпесите са сигнал за отслабен имунитет или стрес. Принципно аз не съм имала, но на мъжът ми се появяват понякога. Отделно, мисля/ но не съм сигурна/, това си е някакъв вид вирус или бактерия.
Още не мога да измисля име, поне за избор на дата се обадих на А. Вотей.

# 631
Kayren, разликата между двете деца ще е доста голяма- 13 год.  Mr. Green

И аз съм ползвала Ацикловир за херпеси и доста помага, незнам обаче при бременност как стоят нещата.
Вчера се поразходих и накупих някои неща за бебо  Grinning Взех памперси за родилното, мокри кърпички пак за там, комплект от две залъгалки на Tommee Tippee, хавлийка и още една кърпа за дупето на бебо  Laughing, непромокаема подложка и протектор за матрак, една шапчица и едни ританки-чорапогащник за под дънките с които ще го изписваме. Иначе си харесах и ваничка за къпане, но тя ще се купи другата седмица заедно с тоалетните принадлежности и козметиката (която още не съм решила каква да бъде) За мен трябва да взема също тоалетни принадлежности, чехли, джапанки и една пижама и почти съм готова с пазара. Grinning

# 632
мен не ме притеснява размера на гърдите, а по-скоро това, че по време на бременността няма никаква промяна в тях-нали все казват, че при бременните гърдите се надували, пораствали и ставали болезнени като  преди цикъл, пък при мен няма такова нещо  newsm78
Каква е разликата между първото ти и второто дете?
Защото много майки споделят, че при по-малка разлика между децата, гърдите им при втора бременност не реагират така както при първата. Това се дължи на факта, че жлезистата тъкан, която произвежда млякото така или иначе вече е увеличила обема си. При следваща бременност не се налага да се разраства наново.

presley, предвид че се очертава сама да отглеждаш детето си, няма ли да е финансово по-изгодно да кърмиш? Може би ще ти е полезно да прочетеш тази статия.
Благодаря за статията!   bouquet
Всъщност, той се завърна. При нас положението е много тежко. Завърна се, за да си тръгне отново днес. С всичко ще се справя и ще дам всичко за бебка. Отдавна ми се изясни, че нещата няма да са такива каквито си ги представях преди. Но не съжалявам, че ще се имам детенце, а напротив - нямам търпение да я гушна!  Heart Eyes
Но сърцето ми е разбито. Много болка се засели в него, много.

# 633
  • София
Добро утро, кореми! 

Днес мисля да се занеса до Джъмбо, ако харесам нещо бебешко може да взема, иначе подаръци за 3 деца трябва да измисля - уикендът ни ще е само празници  Crazy
За гърдите и аз от собствен опит мога да потвърдя, че размерът няма значение за кърменето, така че не се притеснявайте тези, на които гърдите са малки или пък не са се променили почти през бременността.

presley, просто не знам какво да кажа.  Hug Някои мъже са просто...  ooooh! Сърцето ти ще излезе по-силно, отколкото си мислиш сега, ще видиш.
Иначе за кърменето и аз бих те посъветвала да не се отказваш от сега.
И изобщо, ако за нещо ти трябва помощ, свиркай!

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 08:58 от G-Baby

# 634
Някой питаше за роботите за почистване, това е бгпредставителя:
http://irobotbg.com/
Има и марки с по-ниски цени. Можа да се поръча и от амазон, също има промоции и добри цени.
Румбите са за събиране на прах/ като прахосмукачка/, скубата и мие.

# 635
Здравейте,
вчерабях на ЖК,бебка в края на 30та седмица е 1300,малко дребна върви,но док каза ,че изостава с 4-5 дена,което не било проблем.Сексио ще е пак,но съм си харесала друг доктор и трябва да се уговарям.
Аз да попитам-в какъв срок се носеха болничните на работодателя-в същия месец трябва да е нали?

# 636
привет Simple Smile
надявам се да стре добре всички  Hug
има и новини от прегледите, хубави, браво Simple Smile

Presley, след като се връща и си тръгва, със сигурност ти е много трудно.
ако имаш сили говори с него сега преди раждането за детето, дали ще го припознае, ако не сте заедно, дали ще поеме ангажименти или не, за да знаеш какво да правиш тогава, не се предавай.
не го познавам този човек, но ако пред това се огъва... ooooh!
бъди сигурна, че и сама ще се справиш като майка.

за училищата само ще се включа с пример, че зависи и от детето и начина му на живот вкъщи, моя приятелка имаха проблеми със социализацията на сина си, въпреки че от малък ходи на държавна ясла, държавна градина, сега е на 6 и го записаха в частно училище. вчера се чухме с нея, много са доволни, детето вече е добре, чуства се в свои води. и той няма айфон, нормално е родителите да обясняват това на децата си, не са всички еднакви, това е част от възпитанието.
Шаварче, много е сложно когато се стигне до такъв избор, ако имаш възможност за избор.
ние засега нямаме такъв, защото изплащаме кредит, грижим се за възрастни роднини, въобще е сложно, но ако имах възможност и аз като ani щях да се чудя и проучвам като дойде време.

ох, за болничните не знам, не съм излизала сега, но с миналата май го занесох в 3дневния срок  Rolling Eyes

аз да споделя, че от два дни спя супер,
Скрит текст:
преди премятах крак върху другото родителско тяло, ама сега спя с възглавници между краката тия две нощи и се
чуствам супер комфортно през нощта. може да опитате, който има проблеми. будих се веднъж до тоалетната с малката по женски да идем  Wink

бебо е много спокоен днес, два пъти ме е побутнал от сутринта, дали не му отеснява вече вътре и не може да шава  newsm78

# 637
Добро утро и от мен. )

Уффф, аз се побърквам вече, тази нощ ми беше кошмарна. Ужасно ми изтръпват и двете ръце, освен това ме болят възглавничките под пръстите и изобщо не мога да си сгъна пръстите. Сигурно 3-4пъти се събуждах, ту едната ръка изтръпнала, ту другата. А освен на една страна не мога по друг начин да спя. ((((

За училищата, в голям град има избор м-у държавно и частно. В по-малките изобщо няма, така че това отпада. ))))

Аз мисля утре, или в събота да се понакупя останалите неща за болницата, пелени, еднократните подложки за майката и разни други дреболии.
Вчера гледах в ДМ и еднократни подложки за преобуване (едни тънички, комплект 20бр - 4.50лв, или нещо подобно като цена), биха били хубави за път или гости.
Трябва да измислим как ще разместим в майка ми мебелите, в коя от всички стаи ще се настаняваме и т.н. Мъжа ми още вятър го вее на бял кон, хич не го мисли това, а в къщи преди да почне и свърши ремонта няма как да останем.
Единственото кофти там е, че тяхната спалня е с матрак, който ми е супер неудобен. ) И 1нощ не можах да изкарам преди месец и нещо, а матрака е скъп и хубав, но неподходящ за мен. Та ще видим къде ще спя (2дивана има все пак).

# 638
Aз започнах да спя малко по-добре, вечене се будя през 1 час, а най-много 1 или 2 пъти, но продължавам да заспивам късно независимо колко рано ставам сутрин... И по цял ден ходя като муха без глава понеже не съм се наспала.  smile3507

# 639
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз също вече успявам да поспя,но проблема с ръцете и аз го имам ooooh!
Бебка нещо се е разбушувала тази сутрин,но установих,че музиката от сайта  на болница Надежда и действа успокояващо Laughing
Браво за добрите прегледи,само така WinkАз днес отивам на преглед,при моя си генеколог(часния),да поговорим и да ме прегледа.Дано на малката бонбонка всичко да и е ок Praynig
Хайде момичета усмихнат  ден  bouquet

# 640
Закарах дребния на градина, и тъкмо се прибирам в гаража с колата, и пак се разправях с един идиот. Писна ми, направо ме докарват до нервна криза, и все на невъзпитани мъже, грубиани попадам. Не стига, че виновни, ами и нагли. Този беше паркирал в страни на входа на гаража, оставаше място да мине само една кола, а принципно е за две. От гаража излизаха 2 коли, и аз не можех да вляза, трябваше да връщам на зад, но друг хитрец и той да паркира на аванта, и той пречи, абе бяха едни маневри, и то защото някои хора не искат да си платят за паркинг........айде да не обяснявам, че пак се вбесявам.......Като си виновен, или си замълчи, или се извини, а този ме и обижда, и нито корема го притеснява, нищо. А като го погледнеш на външен вид, мъж на 60г. изглежда като сътрудник в БАН, с брадичка, панталонче, папките.........всяка седмица, ако не ми скъса нервите някой простак, не може да бъде. Когато не бях бременна сякаш нямаше такива случаи, или аз не бях толкова чувствителна и нервна.

# 641
За мамите от София, пускам инфо, което получих тази сутрин по мейла. Ако се чудите да ходите някъде на безплатно училище за бременни:

Първите седем стъпки за успешен бъдещ родител
"Първите седем" стартираме един нов проект, насочен към бъдещите майки, защото смятаме, че това е един чудесен период от живота на всяка жена, но в същото време свързан с много вълнение, въпроси и немалко притеснения. И за да може да му се насладим напълно, е нужна подкрепа, разбиране и разбира се – достатъчно актуална и полезна информация. Затова решихме да организираме «Училище за бременни», където жените ще могат да се срещнат със специалисти в различни области, да получат отговори на най‐често срещаните въпроси и да обсъдят важни теми. И не на последно място, ще се срещат с други бъдещи майки, което винаги е приятно, полезно и отпускащо. За да бъде максимално удобно за всички желаещи да го посещават, Училището ще бъде безплатно и ще се състои през почивните дни в няколко поредни седмици. Всяка лекция ще има отделна, предварително определена тема, като след това ще има възможност за задаване на въпроси към специалистите.
Място: Сердика център
Начало: 9 март
Край: 30 март
Дати: 9 март, 10 март, 16 март, 17 март, 23 март, 24 март, 30 март
Таргет: бременни жени
Продължителност на всяка лекция: 60 минути – 45 мин. лекция + 15 мин. време за въпроси
Теми: √ Хранене по време на бременност √ Грижа за кожата на бременната и новороденото √ Анестезиологията √ Раждане с дула и техники за кърмене
√ Тренировка по йога за бременни √Трудови взаимоотношения бременна – работодател √ Клинични изследвания по време на бременност

# 642
  • София
Добро утро и от мен,

Днес съм на преглед при доктора при който искам да раждам и направо нямам търпение. Тамън ще си видя и малката госпожица.
Спането - ами спя, но от време на време се събуждам. През нощта ставам само 1 път ( около 6:30 - 6:40 ) да се изпишкам и пак лягам и заспивам. Но понякога се будя явно от малката защото ми наддава бая силни ритници особено ако съм се обърнала насън и съм по гръб....и явно по този начин на нея не и е добре и започва силно да се бунтува и да ме рита по ребрата. Но си мисля, че се е обърнала с главата надолу, защото явно при ребрата ме рита с краката, а ръцете са и долу и ме побутва с тях по пикочният мехур.
За по сигурно ще я видим днес  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 Направо нямам търпение вече, но ще изтърпя до 17 ч.

# 643
ani, не им се ядосвай толкова, и аз съм всеки ден с колата до градината на малката, до работа и обратно по маршрута пак.
май е от хормоните ти сега  Mr. Green
спри да им се ядосваш и гледай да се пазиш и ти, и колата, другото - не може да го оправиш щом и на 60 са си такива  Peace
аз хич не им се ядосвам, кой ме засякъл да мине в лентата ми, кой не дал мигач, кой минал на оранжево, кой застанал така на входа на паркинга ни, че заслужава да му ожуля боята с бронята сутрин, ама не ми прави такова впечатление, не се ядосвай, че всичко отива в бебо  Hug

Алекс,
това е важна среща, дано останеш доволна, ако се срещате за първи път. успех  Hug

Мечо Simple Smile, предполагам за раждането ще говорите, нали всичко е ок, и на теб успех на прегледа, да разказваш после.

# 644
За мамите от София, пускам инфо, което получих тази сутрин по мейла. Ако се чудите да ходите някъде на безплатно училище за бременни:

Първите седем стъпки за успешен бъдещ родител
"Първите седем" стартираме един нов проект, насочен към бъдещите майки, защото смятаме, че това е един чудесен период от живота на всяка жена, но в същото време свързан с много вълнение, въпроси и немалко притеснения. И за да може да му се насладим напълно, е нужна подкрепа, разбиране и разбира се – достатъчно актуална и полезна информация. Затова решихме да организираме «Училище за бременни», където жените ще могат да се срещнат със специалисти в различни области, да получат отговори на най‐често срещаните въпроси и да обсъдят важни теми. И не на последно място, ще се срещат с други бъдещи майки, което винаги е приятно, полезно и отпускащо. За да бъде максимално удобно за всички желаещи да го посещават, Училището ще бъде безплатно и ще се състои през почивните дни в няколко поредни седмици. Всяка лекция ще има отделна, предварително определена тема, като след това ще има възможност за задаване на въпроси към специалистите.
Място: Сердика център
Начало: 9 март
Край: 30 март
Дати: 9 март, 10 март, 16 март, 17 март, 23 март, 24 март, 30 март
Таргет: бременни жени
Продължителност на всяка лекция: 60 минути – 45 мин. лекция + 15 мин. време за въпроси
Теми: √ Хранене по време на бременност √ Грижа за кожата на бременната и новороденото √ Анестезиологията √ Раждане с дула и техники за кърмене
√ Тренировка по йога за бременни √Трудови взаимоотношения бременна – работодател √ Клинични изследвания по време на бременност
Иииии това даже ми е удобно,че е почти до нас Simple SmileЩе взема да отида Whistling

Общи условия

Активация на акаунт