Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 734
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
marulka_s Благодаря,но пудрата захар по-добра ли,тя машинката на 100 години и да се счупи,никой няма да плаче за нея Laughing
От какъв зор ще си правиш безсмислени експерименти? Никога не можеш да постигнеш в домашни условия толкова финна пудра. Пудрата на Илчовски е като нишесте и струва 2.30 Какъв е смисъла да се гърчиш? Марулка е абсолютно права. Със 100 грама захар ще съсипеш машината.
Future* Аз съм страшно доволна от какаото на Илчовски, взимам това което е 22%
24% ако не се лъжа пък аз. Миналата седмица си взех за първи път. Страхотно е. Другото хубаво и силно какао е от Алимко. И то е там някъде като проценти.

НАПОМНЯМ ЗА ТАЗГОДИШНИЯ НИ СЕМИНАР. ВЕЧЕ СЕ БРОИМ И ЗАПИСВАМЕ.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698194.0

# 256
  • у дома
Записвам се с една Династия за вчерашния РД на мама:

Happy birthday, mom! by blueeye®, on Flickr

(експериментът със замразена сглобена династия, после размразена и украсена, е успешен  Mr. Green не остана!)

Преди това бях на вълна Франклин и Star Wars:

Franklin the Turtle by blueeye®, on Flickr

Millennium Falcon Lego Star Wars cake by blueeye®, on Flickr

ОЩЕ

мегало, готино hello kitty Simple Smile
bibilyana, ако ще минава шиш през двата етажа, предварително си пробий подложката Simple Smile но принципно за два етажа, не е необходимо. само с подпорите ще си е ок  Peace
Marieta, лебедите много ми харесват!
metchopooh, и тук да кажа, че тортата ти ми е в графа любими! А панделката? ах, панделката!  Flutter

# 257
marulka_s Благодаря,но пудрата захар по-добра ли,тя машинката на 100 години и да се счупи,никой няма да плаче за нея Laughing

да, обаче ще я счупиш още на първите 10 минути преди да ти е свършила работата - пробвах и аз по подобен начин с подобна машинка ...

# 258
Много странно. Аз само от нея поръчвам, но никога не са ми казвали да имат различни видове. А и винаги ми се  Peaceполучава фондана с нея

сама ли си приготвяш фондана , ако е така дай твоята рецепта , да не се мъча с Варната.

# 259
blueeye® невероятни са ти тортите, шапки долу...  Shocked

# 260
  • Бургас/Пз
Много странно. Аз само от нея поръчвам, но никога не са ми казвали да имат различни видове. А и винаги ми се  Peaceполучава фондана с нея

сама ли си приготвяш фондана , ако е така дай твоята рецепта , да не се мъча с Варната.

Правя го по рецептата на Димитрана, от Тайната на нашата вечеря http://antoaneta77.blogspot.com/2013/01/blog-post_7486.html

Илариана, аз машинката не можах да я изгоря, но изобщо не можах да докарам финна пудра, както е на Илчовски  Peace

# 261
Абе и на моята от Илчовски пише - състав пудра заха и нишесте. Обаче тестото ми става съвършено. И аз правя на Димитрана - за покриване и за фигурки. Слагам и тайлоза вътре. Правя и на Нелката тестото, в него също слагам тайлоза по неин съвет - за цветя е идеално.

# 262
ani_d глицерина от аптеката ли се купува ? или го има и в хранителните магазини .

# 263
Момичета наскоро питах за 3D торта как се офрмя-най-лесно замразена-ОК.Но да питам мога ли след това както не се е доразмразила да измажа с ганаш и да покрия?И като поотпусне възможно ли е да се поразпльока?Мисля за всеки случай да сложа едни желатин в крема.А и тук-затопления желатин на струя го наливам в студения крем и понякога ми става на прцалки,а понякога-не!Къде ли греша?Дано мога да се похваля в петък-събота със снимка на тортата  Laughing
гришана глицерин/глицерол съм намирала само и единствено в аптеката има няма левче му е цената

# 264
radost_bonbon, с ганаша рискуваш да ти се разтопи покритието, сложи повече шоколад за да стегне, и няма нужда от друго. А колкото до желатина, трябва първо да истине и после в крема, иначе става на парцали. Като казвам поистине незначи да го чакаш да се желира де Simple Smile а само да изчакаш малко, да се изравнят температурите на крема и желатина, парцали се получават когато е голямя разликата на двете Simple Smile
gri6ana, да глицерин от аптеката
Четете я тая първа страница де:

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант! Независимо от моделиращата маса, тя трябва да бъде добре увита във домакинско фолио. В пакета не трябва да има въздух, защото той втвърдява покритието и го прави негодно за употреба. Ако масата е засъхнала, опитайте се да я размесите с малко ГЛИЦЕРИН/ГЛИЦЕРОЛ, който можете да закупите от всяка Аптека. Някои покрития реагират добре и на премесване с леко омазнени с олио ръце.

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 10:20 от deedee83

# 265
а бе четем бе  Laughing.... ама не помним  smile3511

# 266
тая ММ на Димитрана се пробвах да я направя веднъж но твърде неуспешен ми беше опита - първо че си счупих приставката на робота и второ че стана толкоз твърдо и трудно манипулируемо тестото, че не можеше да се разточи по-тънко от ... да кажем 3-4 мм , вероятно проблема е бил в пудрата захар, тя беше на Захира

# 267
  • Троян
По повод на пудрата захар,скоро си купих на Захира примамена от луксозната опаковка,но съдържанието беше ужасно,толкова беше едра и на много бучки,повече няма да повторя Naughty
И да попитам ,когато заливаме с бял шоколад тортата,слага ли се олио при разтопяването на шоколада .Все не успявам да направя покриването идеално гладко  Tired

# 268
Момичета, идвам да си помрънкам малко, щото знам, че само вие ще ме разберете... 4-та Мини подхващам да правя и много трудна работа се оказва... все не ми харесва, все нещо не доизкусурявам и съм се отчаяла. Друго, че щерката много иска да ми помага и детето се старае и много се радва на постигнатото, ама от седмица насам всяка нощ почвам наново...та вероятно фигурките не са ми по силиците...но ще опитам още веднъж с Мини. Не ми се мисли колко ще е трудно с принцесата. ooooh!

За сметка на това цветенца и листенца ми се получават по-добре...та направих материал за 3-4 торти... ама то от 14-ти много празници у нас, много нещо. ooooh!

# 269
Simple Smile Тони, чак когато се захванеш с една фигурка си даваш сметка колко е трудно да се направи  Mr. Green Иначе изглежда много лесно. Ето ти една моя Мини, която ми отне само 2 дни Simple Smile
,

Не гледай, че е поизцапана Wink Падна от масата, докато съхнеше  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт