Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 043
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 8 504

Тутманик от тесто с картофи.

# 391
  • Мнения: 3 428
 Peace Супер е!

# 392
  • Мнения: 5 383
mama Tin   bouquet и на мен ми се получи страхотно тутманика с картофи.

За начинаещите като мен - внимавайте с програмата Френски хляб и пропорцийте за тесто - моето тръгна да ме търси Simple Smile и голямо чистене на машината падна

# 393
  • Мнения: 7 779
абе програмата не е виновна  Joy

# 394
  • Мнения: 5 383
За мен причината е в по-дългото втасване - тестото ми беше като това, което правя на основната програма и тогава си стои в казанчето.
Важното е, че откакто имам машината няма нещо да не се е получило. Да не повярва човек, че не съм месила преди  Mr. Green

# 395
  • Мнения: 7 779
като видиш , че тестоо е втасало го пускай да се пече. няма смисъл да изчакваш края на цикъла.

# 396
  • Мнения: 8 559
                 Ей,днес май всички сме на тутманика с картофи.От мерак взех та го направих с картофено пюре със зеленчуци на Пикантина поради липса на друго и не ми се варяха картофи .Стана супер.Само дето не се сетих да го снимам. Thinking

# 397
  • Мнения: 1 655
Правих на бърза програма хляб с 500 гр. от готовия микс на София мел, 3 с.л. зехтин, 280 мл. мляко и вода/ общо/ шарена сол, 2 с.л. картофено пюре, накрая сложих и ленено семе и сусам. Стана хубав.

# 398
  • USA
  • Мнения: 675
Здравейте!
Искам да попитам каква може да е причината за роненето на хляба. Горната част започва да се рони докато режа филия. Това е при всички рецепти, спазвам ги точно. Вместо масло, ползвам олио.

# 399
  • Мнения: 3 428
Една от причините е повечето мая Peace
Прави си хляба с възможно най-малко мая!

# 400
  • Мнения: X
Друга причина за роненето е лошо брашно. Смени го. Може дори партидата на една и съща фирма да е с различно качество. Е, с брашно на София Мел не ми се е случвало.

# 401
  • Стара Загора
  • Мнения: 29


Скрит текст:
Снощи си купих от Метро синя опаковка от 5кг на брашно София мел "за Дома" на цена 4,62лв., промоцията е валидна до 13.03.

Хубаво ли е брашното? Вероятно вече си го пробвала?

# 402
  • USA
  • Мнения: 675
Мерси за отговорите! Назад в темата още някой имаше моя проблем. Не е от брашното, правя 100% пълнозърнест, полу-пълнозърнест и бял, всички са ронливи, особенно в горната част.

Майка ми скоро направи един хляб по рецепта, която и аз ползвам и стана разкошен. Питах я дали е спазила всичко, каза, че да, но не вярвам, понеже недовижда много. Така и не разбрах кое точно е помогнало да стане такъв хубав. Хлябът беше един такъв еластичен, с по-големи дупки вътре и не се ронеше изобщо. Точно както хляба едно време.

# 403
  • Мнения: 119
По принцип ползвам брашно на Лидл,но беше показаното брашно от Метро на промоция реших да го взема защото е на промоция...беше разкошно,съвсем различно от това което ползвам!!!

# 404
  • София
  • Мнения: 5 620
Аз случайно установих, че за роненето на хляба значение има и... ножът  Rolling Eyes Един, дето е на вълнички и уж именно за хляб, на някои видове хляб прави много повече трохи от обикновен нож. И обратно.

Общи условия

Активация на акаунт