Варна-безплатни прегледи рак на гърдата градска болница

• 2 182
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам варненки някой посети ли тези безплатни прегледи от 21 януари в ДКЦ - Клементина - Градска болница.
http://www.moreto.net/novini.php?n=199647&p=8

Отидох днес и се оказа че без изследвания не по-стари от 6 месеца неприемат. Възмутена съм.Ако съм ходила скоро на лекар и съм се изследваланали няма да ги потърся тях ?
Гледам че вече има възмутени в сайта на който дадох линк горе.

# 1
  • Варна
Единственото място, където ходя от години е Онкодиспансера, който се намира на 3я етаж, в ДКЦ-то, което е в двора на Окръжна болница.

Прегледите там целогодишно са безплатни. Нямаш нужда от направление или от някакви изследвания, за да те прегледат. Единствено предварително записан час.

Ако имаш нужда от повече информация, ще ти напиша телефона за записване на часове.

# 2
  • Варна
Как не по стари от 6 мес? Shocked Аз ако имам такива, няма да ходя на нови...

Единственото място, където ходя от години е Онкодиспансера, който се намира на 3я етаж, в ДКЦ-то, което е в двора на Окръжна болница.

Прегледите там целогодишно са безплатни. Нямаш нужда от направление или от някакви изследвания, за да те прегледат. Единствено предварително записан час.

Ако имаш нужда от повече информация, ще ти напиша телефона за записване на часове.

Да, препоръчвам.  Peace

# 3
Благодаря missNoir за информацията - не го знаех. Ще съм много благодарна за телефона, ако искаш тук или на лични - както ти е удобно !  Hug

# 4
А за тези прегледи missNoir имаш ли избор на лекар или при когото ти кажат ?

# 5
  • Варна
Онкодиспансер- регистратура
052/97 58 40

Часове дават само в понеделник, за цялата седмица. Единият начин е да отидеш на място, но трябва в 7ч да си там, другия начин е да си малко по - настоятелна по телефона.

Аз винаги по телефона успявам да си запиша час. Веднъж от регистратура ми казаха, че понякога се освобождавали часове през седмицата и ако се обадиш вторник, например, ще могат да ти дадат час. Но за това си трябва късмет.

Може утре да им звъннеш и да пробваш, какво ще ти кажат.

Преди да отидеш на преглед, трябва да минеш през регистратурата, за да ти дадат лист, с час и номер на кабинета, като него го даваш, като влезеш за прегледа. Това листче можеш да го вземеш и по всяко друго удобно за теб време. Регистратурата работеше до 15.30 или 16ч, нещо такова. Имат и обедна почивка. Не си спомням обаче с точност кога беше. Намира се на приземния етаж на ДКЦ-то на Окръжна. Има директен вход, откъм Кръвния център.

За избор на лекар - май имаш възможност, но да не те подведа. Там работят, може би, 2-3 онколози, които са на смени. Имам спомен, че са ме питали, дали искам при конкретен доктор. Аз ходя при който се падне. От моята лична лекарка, знам, че там всички са добри.

# 6
Много, много благодаря за информацията missNoir. Ще се опитам да се запиша и след като отида ще пиша тук.  Peace

# 7
Много полезна информация. Не знаех, че преглеждат безплатно.
Благодаря за споделеното!  bouquet
А безплатният преглед включва ли ехография или прегледът е чрез палпиране на гърдите?

# 8
  • Варна
При мен винаги е било само чрез палпиране.

Веднъж годишно ходя и на ехограф, но от моята лична лекарка знам, че Здравната каса не отпуска направления за ехограф на млечни жлези и аз си го плащам.

Това беше миналата година. Не вярвам тази година ЗК да са го променили.

Сега се сетих, че има безплатна ехография в същото ДКЦ, но беше още по-трудно със записванията, затова аз се бях отказала от този безплатен вариант.

# 9
Благодаря ти много!  Simple Smile

# 10
  • Варна
Много полезна информация. Не знаех, че преглеждат безплатно.
Благодаря за споделеното!  bouquet
А безплатният преглед включва ли ехография или прегледът е чрез палпиране на гърдите?

Да, включва ехография. При мен преглед с палпиране нямаше...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт