Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 829
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София, Младост 2
Каквото и да е зеле - и пиле, и двете миришат (ама пилето е по-скоро уютно и приятно, за разлика от зелето).

Аз готвя италианска яхния с телешко, зеленчуци, картофи и гъби - преди малко я сложих. Обичайно не се занимавам с допълнителни стъпки като предварително задушаване на зеленчуците и запечатване на месото, но този път се старах, че имах време Mr. Green Моята кухня също практически не е отделна и не готвя на абсорбатор със СК.

# 1 171
Първото нещо, което сготвих в моята бавна тенджера беше свиснко със зеле. Сложих го преди да си легнем, не затворих вратата на кухнята и 100 пъти съжалих. Отмирисвах къщата седмици наред, оттогава е заточена навън в една притурка към кухнята, нещо като остъклена тераса и нищо и няма Simple Smile Една зима вече изкара там.

# 1 172
Благодаря ви за бързия отговор:) Искам още нещо да питам- има ли опасност
съдът да поеме миризмата на риба? Както и как се слагат картофите(или нещо
друго) в плик за  печене - няма ли от допира със съда да се увреди плика?
Започвам да чета темата отначало и се извинявам, ако тези въпроси са вече
обсъждани, ама пусто нетърпение Thinking

# 1 173
нищо му няма на плика или на съда. Слагам картофите в плик и малко вода в съда, защото мен ме няма около 10 часа. Но пък те стават за час и в нормалната фурна и предпочитам тях там да гиправя.
От рибата не се вмирисва.

# 1 174
Здравейте и от мен! След дълго мислене и аз се сдобих с Крок-пот, елипсовидния, 5,7 л. Имам обаче въпрос-навсякъде из книжката пише да не се слага количество под минималната линия. Само дето аз никакво означение или линия не виждам. Сега съм пуснала една агнешка плешка с лук и масло. Налях съвсем малко вода и съвсем малко вино. Пуснах на low за 10 часа. Да видим какво ще стане.

# 1 175
Здравейте и от мен! След дълго мислене и аз се сдобих с Крок-пот, елипсовидния, 5,7 л. Имам обаче въпрос-навсякъде из книжката пише да не се слага количество под минималната линия. Само дето аз никакво означение или линия не виждам. Сега съм пуснала една агнешка плешка с лук и масло. Налях съвсем малко вода и съвсем малко вино. Пуснах на low за 10 часа. Да видим какво ще стане.
Ще стане мозък, ето какво ще стане  Simple Smile, дано десет часа не е много.....  newsm78? Аз агнешко правя на осем часа но зависи и колко ти е количеството месо, както казва Батето със сопата Joy! Hug

# 1 176

а в моята пише да не се слага количество над линията, защото ще стане по-бавно. Ама си слагам  Peace

# 1 177

а в моята пише да не се слага количество над линията, защото ще стане по-бавно. Ама си слагам  Peace
Въпросът е къде е линията,Пепи  bouquet

# 1 178
а, това ли? Аз книжка нямах на първия (на другите не съм чела) но помня, че ми обясняваха  за тази линия - на която ляга капака. 
чакай да отварям новия да видя

# 1 179
значи не мога да си намеря книжката на големия 5,7 (на електронния, той  първия обикновения си и нямаше) но нямат никакви  линии долу.  Ако можеш - снимай твоята да видим къде го пише това.

На 4,7 не пише нищо за минимално количество, а ето това е
- За да избегнете  прекаленото ири недостатъчно сготвяне на храната, винаги пълнете керамичния съд до ниво 1/2  или 3/4 и използвайне препоръчаното време за готвене.
Не препълвайте керамичния съд. За да избегнете преливане, не пълнете керамичния съд повече от 3/4 от дълбочината му. ...........

Пекла съм вътре гърди, които наистина са високи на обем, но не заемат плътно съда, а на дъното - 1 см. течност. А последния път напълних гърнеца  и то със сарми до ръба на капака - всичко си беше ок, само дето времето наистина е малко повече, но пък кой яде сарми на закуска  Laughing

# 1 180
Не чухме отзиви за агнешката плешка, аз чакам......???  Hug Изядохте ли я вече? Simple Smile

# 1 181
Последното "сготвено":
Взех замразен Кордон бльо от Сами-М. По 6 броя в пакет, сложих 12.
Постелих хартия за печене, наредих ги на ветрило и налях 2 чаши вода. За 3 часа и половина на силно. Гостите си облизаха чиниите   Rolling Eyes Полях след сервиране с готов сос Икеа, който пазех в шкафа за спешни случаи. Разтваря се с вода и сметана, в моя случай само с вода.
Тези продукти по принцип са предназначени за пържене, но стават твърдички. А така в кукъра е перфектно. Само не бива да е на сухо, защото правих едно експериментално с пилешки хапки от същия вид и едва ги изчагърках от дъното.
Скрит текст:
Не е нито креативно, нито полезно, но пък е бързо и вкусно. Понякога и такива рецепти ни трябват. Като се събудих сутринта ги сложих и за гостите на обяд беше готово, а аз имах време за други дейности.

# 1 182
Боже Добра ако щеш варвай добре че си сложила снимка, защото въобще не знам какво е това кордон бльо.....никога не съм купувала такива полуготови, панирани неща.......но за гости е добра идея! Hug

# 1 183
Здравейте, имам Крок пот от година и половина, ползвам го постоянно, много съм доволна. Но имам следния проблем: от скоро по дъното на съда започнаха да се появяват  едни шупли, които се напукват и се белят и вече на няколко места е обелено покритието. Някой има ли подобен проблем. Модела ми е 5,7л , първият, механичният.

# 1 184
Здравейте, имам Крок пот от година и половина, ползвам го постоянно, много съм доволна. Но имам следния проблем: от скоро по дъното на съда започнаха да се появяват  едни шупли, които се напукват и се белят и вече на няколко места е обелено покритието. Някой има ли подобен проблем. Модела ми е 5,7л , първият, механичният.
Дав темата по напред пише че така се бели, особено до нивото до което най често са яденетата, нищо не е перфектно това е! Събирай парички за нов! Hug

Общи условия

Активация на акаунт