Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 805
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 840
  • София, Младост 2
Не му се притеснявай на таймера - от всеки магазин за електроуреди може да си вземеш таймер за контакт (8-15 лв) и той да ти изключи уреда, че даже и за отложен старт и за изключване може да се програмира (досега не съм виждала крок да има отложен старт). Единствено не може да ти го превключи на режим да го поддържа топло, ама съдът си държи топло с часове, така че и без тая функция се живее съвсем удобно.

# 841
таймерите са да ги настроиш и да ти изключи яденето и поддържа топло. още 4 часа.  тези нямат автоматично.  а втория ти е малък дори . Търси 5,7 соте като jfpr http://slowcooker.bg/product/46/novo-pokolenie-ured-za-gotvene-5 … 70CFS7MtAodiVIAKg  или този http://slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-gotvene-krok … t-5-7-l-sote.html  
по чуждите сайтове също ги има да се продават, а и други модели с таймер има.

# 842
Пепчо, докато съм писала на Хедра ти си коментирала моделите... е значи вече ми стана ясно, малки литри няма с автоматично изключване ще трябва да взимам някой от тези които си показала. Добре изглеждат но вместимостта ме притеснява... Става ли добре ако не го напълниш целия...??? Кажете сайтове чужди, където сте видяли тези модели по евтини от в България. Че скоро купих мултикукър и масажор и май няма да ме огрее и още 200 лв. за крок пот Sad

# 843
  • София, Младост 2
Крокът готви най-добре, когато е пълен до около две трети. 5,7 литровият е идеален за 4-членно семейство (родители плюс двама тинейджъри), за да има да се яде 2 пъти от манджата, а да не е само за едно ядене.

# 844
Крокът готви най-добре, когато е пълен до около две трети. 5,7 литровият е идеален за 4-членно семейство (родители плюс двама тинейджъри), за да има да се яде 2 пъти от манджата, а да не е само за едно ядене.
Благодаря ти Хедра,  ще помисля още малко и ще реша...

# 845
Пепчо, докато съм писала на Хедра ти си коментирала моделите... е значи вече ми стана ясно, малки литри няма с автоматично изключване ще трябва да взимам някой от тези които си показала. Добре изглеждат но вместимостта ме притеснява... Става ли добре ако не го напълниш целия...??? Кажете сайтове чужди, където сте видяли тези модели по евтини от в България. Че скоро купих мултикукър и масажор и май няма да ме огрее и още 200 лв. за крок пот Sad

И аз исках среден и си взех този: http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Digital-Countdown-Cooker-Litre … eywords=crock+pot , но за 40 лири

# 846
  • Стара Загора
Честито, имам го от август, за месо е идеален Simple Smile

# 847
  • София
и аз го имам този модел, за първи път готвя месо в него, сутринта сложих фазан по рецептата на Пеп-4о, ще го видим довечера.

# 848
Честито, имам го от август, за месо е идеален Simple Smile

Таня казвай рецепти тогава, да чета докато дойде, че нямам търпение...

# 849
  • София
Момичета, получих брошурка от Делимано за мултикукър и почти се зарибих, но като влязох да ви чета се обърках.
Сега вече се чудя какво да взема мултикукъра, крок-пот или слоукукър? Принципа е горе-долу един и същ разбирам, но все пак се обърках  Embarassed
Знаех си, че не биваше да чета  Laughing

# 850
  • София
crock-pot-ът е slow cooker, просто е марка crock-pot. Мултикукърът на Делимано не знам какво представлява, чувайки рекламния им лозунг "Здравословно и бързо готвене с Делимано Мултикукър!" си мисля, че е различен от уредите за бавно готвене..

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 16:16 от jenn_kata

# 851
  • София
А, да вярно че пише за бързо готвене.
Но като гледам покритието не е керамично, а от форума разбирам, че май е по-добре да е керамично и май по-здравословно е бавното готвене от бързото.
Ще се върна в началото на темата да почета повече.

# 852
Момичета, получих брошурка от Делимано за мултикукър и почти се зарибих, но като влязох да ви чета се обърках.
Сега вече се чудя какво да взема мултикукъра, крок-пот или слоукукър? Принципа е горе-долу един и същ разбирам, но все пак се обърках  Embarassed
Знаех си, че не биваше да чета  Laughing
Не е един и същ:
Мултикукър - може да вари, пече, задушава, пържи, прави кисело мляко и домашно сладко, претопля, има и програма за ориз, ризото, спагети. Слагаш ориза/спагетите пускаш съответната програма и забравяш, когато стане готово то свирва. Яденето става бързо и лесно, не го гледаш не го бъркаш, има тенджера тип тефлонова, която не залепва и се мие супер лесно. Когато яденето стане готово свири и минава в режим претоплане. Има отложен старт, т.е. нагласяш го следколко часа да почне да готви и като си дойдеш от работа манджата налице!!!
Слоукукър и Крок пот са едно и също - готви на бавен огън, има две степени. Готвенето е от порядъка на 3-12 часа. Има керамичен съд/гърне. Пак не бъркаш, не го гледаш, не го пазиш да не изври. Нещата основно стават задушени, няма как да са с препечена коричка. Когато готвенето свърши уреда дава звуков сигнал. Керамичния съд се мие в миална. няма отложен старт.
До сега имах мултикукър, сега поръчах и слоукукър. От мултикукъра съм безкрайно доволна, дано така да е и с крок пота Simple Smile

# 853
  • София
mimi.7299, благодаря за разясненията! Това много ми харесва "Яденето става бързо и лесно, не го гледаш не го бъркаш.......Когато яденето стане готово свири и минава в режим претоплане. Има отложен старт, т.е. нагласяш го следколко часа да почне да готви и като си дойдеш от работа манджата налице!!!"
Единствено тефлона ме притеснява, защото продуктите, заредени от сутринта престояват в тефлон.

# 854
mimi.7299, благодаря за разясненията! Това много ми харесва "Яденето става бързо и лесно, не го гледаш не го бъркаш.......Когато яденето стане готово свири и минава в режим претоплане. Има отложен старт, т.е. нагласяш го следколко часа да почне да готви и като си дойдеш от работа манджата налице!!!"
Единствено тефлона ме притеснява, защото продуктите, заредени от сутринта престояват в тефлон.
Аз не го ползвам отложения старт, като стане готово яденето го прехвърлям в алпака. Ако искаш можеш да поръчаш мултикукър Редмън, има го с три купи - тефлонова, инокси керамична, но само на чужди сайтове... Следващият път като си купувам мултикукър ще е такъв...харесах и един оригинален японски, страшен, просто бижу, с абсолютно безвредна титаниева купа, за скромната сума от 450 долара  newsm78 но защо си мисля че любимия няма да е във възторг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт